majarzeszow 10.10.07, 13:33 jak w temacie. od pewnego czasu mam jakies glupie przeczucie, ze nie zarejestruja mi coreczki. ma byc Idalia Petra. ktos ma moze link do spisu obowiazjacych w Polsce imion? maja i Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: skąd wziąć spis imion ? 10.10.07, 13:43 Maju, nie ma takiego spisu. Idalia jest ujęta w "Słowniku imion" Grzeni (PWN, 2002). Petra jako drugie imię moim zdaniem przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: skąd wziąć spis imion ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 21:48 Spisu, jak pisała Olianka, nie ma. Idalia przejdzie na pewno. Petra budzi we mnie wątpliwości, polska wersja to w zasadzie chyba Piotra. Ani na jedno, ani na drugie imię nie zdecydowałabym się. Odpowiedz Link Zgłoś
manarai Re: skąd wziąć spis imion ? 10.10.07, 22:38 Idalię zarejestrują bez dyskusji i wątpliwości, a jeśli chodzi o Petrę - bardzo mocno trzymam kciuki, uważam, że powinna przejść. Daj znać, czy się udało Odpowiedz Link Zgłoś
majarzeszow Re: skąd wziąć spis imion ? 11.10.07, 09:42 oczywiscie dam wam znac, czy ten zestaw przeszedl. zalezy mi na Idalii, wiec dzieki za pocieszenie. Petra jest marzeniem meza, wiec to jemu zalezy maja i Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iridia ladne imiona IP: 83.168.122.* 11.10.07, 15:01 Idalia jest sliczne... a kiedys osobiscie znalam Petre, czeszke jak samo imie wskazuje... bardzo sympatyczna osoba ) walcz w urzedzie o rejestracje )) Odpowiedz Link Zgłoś