sto.krotka79 27.10.07, 20:50 Za ok. 2 tyg zostanę mamą, moją córeczkę chciałabym nazwać JULIA. Ale zaczęłam się zastanawiać czy nie jest to teraz zbyt popularne imię. jka myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annajustyna Re: Julia 27.10.07, 20:59 Jest aktualnie b. popularne. A Julianna? Albo Juliana? Odpowiedz Link Zgłoś
sto.krotka79 Re: Julia 27.10.07, 21:00 Jakoś tak dla mnie za bardzo wymyślne. To może Zuzanna albo Hanna. Też mi się podobają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makowa_panienka Re: Julia IP: *.nat.tvk.wroc.pl 27.10.07, 21:44 Wydaje mi się, ze jeśli nie przeszkadza ci to, że będzie np.5 Julką w grupie przedszkolnej, czy w klasie to nie ma żadnych przeciwskazań, żebyś nie dała tego imienia skoro tak ci się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Julia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.07, 22:13 Julia jest bardzo popularna. Pisałaś, że podoba ci się też Hanna, więc wybrałabym Hanię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Julia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.07, 23:12 Julia jest porażająco popularna. Porównywalnie z Anią czy Kasią ćwierć wieku temu, może nawet bardziej. Nie musi to oczywiście wykluczać imienia - ale warto pamiętać, że dla rówieśników Twojej córeczki imię Julka będzie esencją zwyczajności, a kilka imienniczek w grupie raczej plusem nie jest. Z Twoich propozycji wybrałabym Hannę, która jest nadawana często, ale nie - obłędnie często. Z Zuzanny bym zrezygnowała, jeśli kryterium popularności jest dla Ciebie ważne, bo pod tym względem skutecznie goni Julkę. Poza tym spójrz tutaj: www.gorny.najlepsze.pl/imiona/ Odpowiedz Link Zgłoś
krimhilda Re: Julia 28.10.07, 10:04 Ktos nadal dziewczynce imie Wieslawa wg listy z linka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Julia IP: *.brnt.cable.ntl.com 27.10.07, 23:23 Przemyśl sprawę dobrze... Moja córka ma obecnie 6 koleżanek Julek... Naprawdę mocno zastanawiamy się nad ich numeracją, bo ciężko jest tak na codzień niemal z tym funkcjonować. Mówimy na przykład: Julka od Kasi, Julka Wujka Zenka, itd... Tragedia! Odpowiedz Link Zgłoś
anita.anita80 Re: Julia 28.10.07, 08:19 pomyśl o innym imieniu Julia bardzo popularna Odpowiedz Link Zgłoś
krimhilda Re: Julia 28.10.07, 10:06 Oczywiscie zrobisz, jak chcesz. Ja bym nigdy nie nadala imienia Julia w obecnych czasach, choc dawniej bylo to dla mnie najpiekniejsze imie. Popularnosc jego sprawila, ze chyba przestalo mi sie nawet podobac, jest takie pospolite... Odpowiedz Link Zgłoś
cynta Re: Julia 28.10.07, 16:17 a moze Emilia albo Amelia? ja te bralam pod uwage jak nazywalam moja corke Julka, 18 lat temu :o) Odpowiedz Link Zgłoś
annainfo Re: Julia 29.10.07, 15:29 a ja uwazam ,że Julka to imię które podoba się b.wielu osobom ( bo tak częśto jest ono nadawane) więc jaki problem ,że chcesz mieć córkę o imieniu , które jest tak lubiane ?? Ja mam na imię ANia, w klasie miałąm 5 Anek i nie było źle. Dlatego moja córcia będzie miałą na imię JULIA , bo ono od zawsze mi się podobało i kropka ) Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Julia 29.10.07, 17:34 Cześć Stokrotko, dziewczyny mądrze piszą - Julia faktycznie jest teraz bardzo popularna (chociaż mam takie subiektywne wrażenie, że apogeum już minęło) - ale nie musisz się kierować w wyborze imienia jego popularnością. Jeśli to faktycznie dla Ciebie przeciwwskazanie, to albo możesz nadać jakieś Juliopodobne (typu Julita, Julianna), albo poszukać czegoś mniej popularnego... Ja niestety nie zdecydowałam się na Julkę, choć to imię podoba mi się bardzo i od dawna planowałam tak nazwać córeczkę - jednak nie chciałam, żeby była jedną z pięciu w klasie o tym samym imieniu. Pewnie da się przeżyć, ale sama wolałabym takiego imienia nie nosić. Sama musisz podjąć decyzję... Ale u nas na Listopadówkach chyba nie będzie jakiegoś strasznego urodzaju na Julki, sprawdzałaś w tabelce? Odpowiedz Link Zgłoś
sto.krotka79 Re: Julia 30.10.07, 15:04 Właśnie sprawdziłam na naszej tabelce i faktycznie chyba tylko 5 razy się powtarza Julia. Ale często się zmieniają imiona wraz z rosnącym brzuszkiem - ja chciałam Natalkę na początku ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: Julia IP: 88.156.77.* 31.10.07, 00:36 Jest popularne, ale jest śliczne JULIA - pięknie Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Julia 31.10.07, 01:00 popularne, bardzo. niestety. ale co zrobić, jako mama małej Julii mogę się cieszyć, że imię podoba się nie tylko mnie zdecydowanie wolę kilka Julek w grupie przedszkolnej czy klasie, niż jakieś wymyślne Nicole, Andżeliki, albo super oryginalne Wiesławy, Walentyny i Hermenegildy ;] proponujesz jeszcze Hannę - bardzo dobra myśl. poza tym, Julianna - też ślicznie, i gdybym teraz miała nadawać mojej najstarszej córce imię, wybrałabym Juliannę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Julia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.07, 08:31 Julia jest bardzo popularnym imieniem. Podobnie jak Natalia. Nie ryzykowalabym , bo moze byc szóstą czy ósmą Julią w klasie. No,chyba ,ze nie przeszkadzaloby Ci to... Wszystko zalezy od Twoich upodoban. Moze zamiast Julii - Julita? Mozna do Julii zdrabniac, a jednak jest inne. Zgadza sie,ze nie tak ladne, no ale.. Czasami jest tak,ze jak sie jakies imie przyczepi to sie odczepic nie moze i nic nie jest wazne (czy jest popularne czy nie). Jesli tak jest u Ciebie to nic nie jest w stanie zmienic Twego wyboru. Moze procz Julii i Natalii podoba Ci sie inne imie ? Odpowiedz Link Zgłoś