madzia_slonko 05.12.07, 19:34 Podoba mi się to imię ale nie wiem z jakiego kraju ono pochodzi.No i jak się jej czyta bo raczej nie tak jak pisze...Jeśli wiecie to napiszcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Jacqueline 05.12.07, 22:07 annajustyna napisała: > Po polsku Zaklina)) Po polsku to prześliczna Jakubinka Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Jacqueline 05.12.07, 22:15 annajustyna napisała: > Tak samo jak Zaneta to Joanna Tudzież Janinka Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Jacqueline 05.12.07, 23:23 Ja niestety zupełnie nie trawię tego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Jacqueline 06.12.07, 12:14 Ja trawię, ale tylko w formię Jacqueline i za granicą, "polskiej" czy też pseudopolskiej Żakliny nie cierpię (nie podoba mi się nawet bardziej od Nikoli!). A pamiętacie w "Ani na Uniwersytecie" ciotkę Jakubinę? Nie czytałam w oryginale, ale domniemywam, że to właśnie Jacqueline. W dodatku z tego co pamiętam dla Ani i jej koleżanek to imię było dość dziwaczne i śmieszne, nadane na cześc jakiegoś zmarłego dziadka czy tatusia, nie pamiętam dokładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
manarai Re: Jacqueline 07.12.07, 00:30 Ciotka Jakubina miała w oryginale na imię Jamesina. I rzeczywiście można było cierpieć z powodu takiego imienia, nawet sto lat temu i w Kanadzie. Odpowiedz Link Zgłoś