benignusia 05.12.07, 23:56 lada dzień urodzi nam sie syn-brat Emilki,niestety mamy dylemat .Zdaniem niektórych Julian jest zbyt....babskie.mnie sie bardzo podoba to imie nadal,ale Jonatan tez rozważaliśmy....doradzcie które ładniejsze?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: idzi Re: Julian czy Jonatan?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.07, 10:53 Fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Julian czy Jonatan?? 06.12.07, 08:39 jak można powiedzieć o jakimkolwiek imieniu męskim, że jest babskie? czy o żeńskich imionach też się mówi, że brzmią "męsko"? imię Julian nosili cesarze, może nie tak często jak Juliusz, ale jednak. jeśli wolisz Juliana, to się nie przejmuj takimi tekstami skoro Tobie się podoba dla syna takie imię (z Emilią będzie ładnie współgrać), to nie oglądaj się na to, co ktoś Ci złośliwie szepnął PS. Ja też od paru osób usłyszałam, że imię które wybrałam dla synka, jest niemęskie. No i co z tego? Nosili je tak wybitni mężczyźni, których męskości nikt nigdy nie kwestionował, że nie mam wątpliwości Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Julian czy Jonatan?? 06.12.07, 17:36 aneladgam napisała: > jak można powiedzieć o jakimkolwiek imieniu męskim, że jest babskie? czy o > żeńskich imionach też się mówi, że brzmią "męsko"? Nie to, żebym się ciebie czepiała, ale ośmielę się zaprzeczyć. Imię Roberta brzmi zdecydowanie po męsku. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Julian czy Jonatan?? 07.12.07, 08:48 no i widzisz, każdemu brzmi inaczej. ja imię Roberta poznałam zanim poznałam imię Robert Znałam piękną Włoszkę, młodą, energiczną dziewczynę. Jak kilka lat później dowiedziałam się, że istnieje imię Robert, to nie mogłam w to uwierzyć i dla mnie Roberta już na zawsze została pięknym, kobiecym imieniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Julian czy Jonatan?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.07, 09:30 Obydwa ladne, ale wybralabym Juliana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makowa_panienka Re: Julian czy Jonatan?? IP: *.nat.tvk.wroc.pl 06.12.07, 10:16 mnie się bardziej podoba Jonatan - jest zdecydowanie rzadsze od Juliana i brzemieniowo też jakoś bardziej do mnie przemawia. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Julian czy Jonatan?? 06.12.07, 10:18 Jonatan. Julian ładny, ale mam z nim bardzo złe skojarzenia. I bynajmniej nie chodzi mi o to, że jest mało męski. Odpowiedz Link Zgłoś
julia78 Re: Julian czy Jonatan?? 06.12.07, 11:10 Zdecydowanie Julian. jak dla mnie wcale nie brzmi "babsko" ładnie można zdrobnić a i pasuje potem dla statecznego pana Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Julian czy Jonatan?? 06.12.07, 12:18 Mi się bardziej podoba Jonatan. Ale przecież Tobie podoba się Julian, więc nie przejmuj się głosami złośliwców i innymi dobrymi radami, tylko idź za głosem serca. Mój syn ma w przedszkolu kolegę Julka, chłopiec jest b. popularny i nikt nie dokucza mu z powodu tego "niemęskiego" imienia - dzieciom takie skojarzenia raczej nie wpadają do głów. A w czym niby Julian jest mniej męski od Kuby czy Mateusza??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilija Re: Julian czy Jonatan?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.07, 15:09 Jonatan -bardzo ładne imię. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Julian czy Jonatan?? 06.12.07, 17:01 Jonatan mi się kojarzy z jabłkami. A Julian OK. Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: Julian czy Jonatan?? 07.12.07, 11:29 Ja wolę Jonatan - jak starszy z braci Lwie Serce A. Lindgren )) Odpowiedz Link Zgłoś
mamaanieli Julek:) 10.12.07, 19:19 Mam Juliana w domu... Jest wrażliwy, bardzo zdolny, uparty, o silnym charakterze. On "babski"? hehe. Babki (czterolatki oczywiście to się za nim w przedszkolu oglądają. ps. jonatan duużo rzadsze. Julków sie już nieco narodziło Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek urodziłs ię Julian Krystian 14.12.07, 15:24 www.vanike.com/gazeta/dzieci.php?forum=122007gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: urodziłs ię Julian Krystian 14.12.07, 18:24 Serdecznie gratuluję ) Odpowiedz Link Zgłoś
benignusia urodziłam Julka;) 21.12.07, 01:29 ma już prawie 2 tygna drugie Krystian-po tatusiu.Mam nadzieje że to imię nie zrobi sie bardziej popularne,bo narazie w naszym przedszkolu nie ma ani jednego Julianana podwórku i w podstawówce też podobno nie mamam wtyki więc pytałam,gdyby było bardziej popularne byłby Jonatan. Odpowiedz Link Zgłoś