19.08.03, 19:56
Co sądzicie o imieniu Malwinka ????
nikitka i 33 tyg. brzucho
Obserwuj wątek
    • siewka75 Re: MALWINKA 19.08.03, 21:18
      Znam ludzi, ktorzy nazwali swojego synka Malwin - osobiscie mysle, ze dla
      dziewczynki jest to duzo piekniejsze imie i tak sie dobrze wymawia.
      • madziarek_edziecko Re: MALWINKA 20.08.03, 10:42
        Bardzo ładne imię smile
        Pa
        madzia
        • itsola Re: MALWINKA 16.09.03, 13:58
          Czesc !
          Mnie tez sie podoba. Jak pasuje do nazwiska to sie nie zastanawiaj.Pa Ola
    • agewli Re: MALWINKA 20.08.03, 11:27
      mnie sie podoba...
      mam koleznka o tym imieniu i nigdy sie nie skarzyla, aby przysparzalo jej
      jakoichkolwiek nieprzyjemnosci
      PZDR
      • nikitka5 Re: MALWINKA 20.08.03, 13:02
        Bardzo Wam dziękuję smile) już od 3 miesięcy wiemy, że będzie to córeczka i
        postanowiliśmy dać jej na imię Malwina, nam z mężem bardzo się to imię podoba !
        Jest takie miłe, wdzięczne .... niestety zauważyłam dziwne reakcje ludzi, kiedy
        mówię jak będzie miała na imię nasza córa !!! I zaczęlam się zastanawiać czy
        imię nie jest jakieś dziwne i jak będzie się ona z nim czuła !!!
        Każdy pyta: Jak ?? A czemu tak dziwnie itp. ....
        nikitka i 33 tyg brzucho
        • utalia Re: MALWINKA -Jaśmina? 22.08.03, 01:08
          Malwinka ladnie ale to moim zdaniem tez zalezy od nazwiska. Czy bedzie sie
          akurat to imie dobrze komponowalo z nazwiskiem. Fakt, ze potem dziewczyna
          wychodzi za maz i nazwisko tez sie zmienia a trudno wybierac meza po ladnym
          nazwisku (choc i tak bywa. A mnie podoba sie tez Jaśmina, jest takie tajemnicze
          i bardzo dziewczece
          • malwa_i_zuza Re: MALWINKA -Jaśmina? 15.09.03, 22:14
            Witam
            Moja druga córeczka ma na imię Malwina(13.04.2003)
            Reakcje na imię są bardzo różne,jednym się podoba, a inni stukają się w
            głowę.Imię wybrała moja starsza córka Zuzia,nie mieliśmy wymyślonego imienia
            dla dziewczynki bo miałbyć chłopiec.Zaskoczeni na porodówce zadzwoniliśmy do
            domu, że jest siostra, a Zuzka na to - tylko Malwina. Swoją drogą nie wiem skąd
            pięciolatka podłapała takie dość niepopularne imię. Przyjęło się i nie
            wyobrażam sobie innego imienia dla mojej małej coreczki.To imię wcale nie
            pochodzi od kwiatu malwy, tylko od starogermańskich słów mahal-zebranie wojów
            na sąd i wini-przyjaciel.
            pozdrawiam Magda/Zuzanna/Malwina

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.