Gość: przyszlamama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 17:34 podoba wam sie to imie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Malwina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 18:16 jakies dziwaczne troche... to polskie? Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Malwina 05.02.08, 19:14 nie przepadam, nie lubię imion, w których jest i "l" i "w", zwłaszcza blisko siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata Re: Malwina IP: *.171.96.34.crowley.pl 05.02.08, 20:07 Bardzo ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Malwina 06.02.08, 10:23 Mam mieszane uczucia. Jest b. romantyczne (i jego nosicielkę początkowo wszyscy jako romantyczną postrzegają), długie (sama musiałam sobie wymyślać zdrobnienie, które byłoby krótsze a nie dłuższe od pełnej formy imienia i miałam problem z wymówieniem swojego imienia kiedy uczyłam się mówić, wychodziło mi Makaka) i zrobiło się popularniejsze w ostatnich latach (może to tęsknota za Niewolnicą Isaurą?) Za to łatwo je zapamiętać nowo poznanym osobom. Kiedyś byłam b. buntowniczo do tego imienia nastawiona, mówiłam, że dobre dla kota (Wańkowicz miał kotkę Malwinkę) i miewałam do rodziców pretensje. Teraz mi przeszło. Ale własne dzieci nazwałam bardziej zwyczajnie. Pozdrawiam Malwina Odpowiedz Link Zgłoś
hovawartka Re: Malwina 06.02.08, 11:26 Podoba mi się, a i zdrobnień mozna wymyślić duuuzo Postrzegam je jako wdzięczne, niedziwiące ludzi (Malina chyba bardziej) bo spotykane a jednak nie bardzo popularne. M. Odpowiedz Link Zgłoś
krimhilda Re: Malwina 07.02.08, 11:46 Raz wydaje mi sie, ze mi sie podaba a raz, ze nie Trudne do wymowienia to imie. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Malwina 07.02.08, 12:31 Dla mnie takie sobie, ale dla innych może być piękne. Kojarzy mi się z jedną bohaterek "Niewolnicy Isaury". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwinka Re: Malwina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.08, 13:59 Sama noszę to imię. Kiedyś niebardzo mi się podobało. Przekonałam się do niego dopiero w gimnazjum. Teraz cieszę się, że je noszę. Nie jestem przynajmniej jedną z wielu Kaś czy Ań ( nic nie mam do tych Imon). Przynajmniej łatwo mnie zapamiętać Zdrobnień też przez te lata wymyślono mi sporo... Np. Malwuś, Malwa, Malwineczka, Malwinka, Wina, Winka, Malwusia i wiele innych Moje dzieci też nazwę oryginalnie. Córkę Anastazja, Emma, Blanka lub Bianka, a syna Filip, Kasjan, Artur, Bartosz, Tytus lub Aleksy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: Malwina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.08, 11:51 Bardzo mi się podoba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Malwina IP: *.cable.ubr03.bath.blueyonder.co.uk 12.07.08, 15:33 niestety nie popodoba mi sie wcale. Sasiadka ma tak na imie i kojarzy mi sie z malina. Odpowiedz Link Zgłoś