itsola 22.08.03, 12:41 Drogie Panie ! Jako zalozycielka tego forum bardzo prosze o grzecznosc i nie obrazanie sie wzajemnie .Bo naprawde robi sie nieprzyjemnie a szkoda .Jak juz zauwazylyscie pozwolilam sobie skasowac jeden watek (bo jak juz sie uwezmiecie na jednego to nie znacie konca).Forum jest po to by dyskutowac .Taka jest prawda.DYSKUTUJCIE,DYSKUTUJCIE ale TROSZSZSZKE RESPEKTU i GRZECZNOSCI PROSZE!! Pozdr. Ola Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
itsola Re: PROSZE O GRZECZNOSC !!! 22.08.03, 12:44 To ja jeszcze raz ! Jezeli w moich wypowiedziach ,kogos urazilam ,to prosze o wybaczenie!!! Ola Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: PROSZE O GRZECZNOSC !!! 22.08.03, 13:05 Ja również : jeśli kogokolwiek kiedykolwiek uraziłam moimi wypowiedziami serdecznie przepraszam. Z pozdrowieniami Madzia z synkiem Odpowiedz Link Zgłoś
procenka Re: PROSZE O GRZECZNOSC !!! 22.08.03, 17:57 itsola napisała: Jak juz zauwazylyscie > pozwolilam sobie skasowac jeden watek (bo jak juz sie uwezmiecie na jednego > to nie znacie konca). hej ola, jaki watek skasowalas? moze to ja napisalam cos nie tak? hmm, zazwyczaj zastanawiam sie nad tym, co pisze... pozdrawiam i napisz prosze, co to byl za watek, bo nie zasne w nocy pozdrawiam iza mozesz napisac na prv procenka@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: PROSZE O GRZECZNOSC !!! 23.08.03, 22:56 Faktycznie jakaś dziwna atmosfera zaistniała ostatnio. Wchodzę do netu po 2 tyg. urlopie i oczom nie wierzę. Jakieś dwie panie - Kiciamicia czy Kiziamizia i druga obnoszą się ze swoją krytyką w tak przykry sposób,że aż do granic przyzwoitości. A do tej pory to było takie fajne forum... Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: PROSZE O GRZECZNOSC !!! 24.08.03, 15:41 Czesc ! Ale mysle ,ze my sie nie damy i dalej bedzie fajnie co ? Ola Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: PROSZE O GRZECZNOSC !!! 24.08.03, 23:01 No jasne! Co tam jakieś dwie malkontentki! Trzymajmy się Odpowiedz Link Zgłoś
brendastar Re: PROSZE O GRZECZNOSC !!! 25.08.03, 08:54 ariana1 napisała: > No jasne! Co tam jakieś dwie malkontentki! Trzymajmy się Jakie malkontenetki? Ja zauważyłam u tych dziewczyn sporą sdozę zdrowego rozsądku i zdrowego podejścia do tak ważnej rzeczy jaką jest nadanie dziecku imienia. Każdy głos jest chyba ważny, nieprawdaż... Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: PROSZE O GRZECZNOSC !!! 25.08.03, 13:27 brendastar napisała: > Jakie malkontenetki? Ja zauważyłam u tych dziewczyn sporą sdozę zdrowego > rozsądku i zdrowego podejścia do tak ważnej rzeczy jaką jest nadanie dziecku > imienia. > > Każdy głos jest chyba ważny, nieprawdaż... Tak, pod warunkiem ,że ma się trochę taktu , tolerancji i nie obraża się innych. Mnie też się nie podoba imię np. Mercedes. I wystarczy stwierdzenie tego faktu, bez dalszych komentarzy typu "dno, opadają ręce i nogi , nie rozumiem jak można tak skrzywdzić dziecko, itp." Odpowiedz Link Zgłoś
wacek1001 Re: PROSZE O GRZECZNOSC !!! 26.08.03, 14:13 jasne, najlepsza jest słodka atmosferka ciotko - klotkowatego towarzystwa wzajemnej adoracji. Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: PROSZE O GRZECZNOSC !!!do Wacek 1001 26.08.03, 16:15 Czesc ! Co Ty myslisz ,ze mnie tym przezwiskiem obrazisz ?Calkiem niezle !! gratuluje. Odpowiedz Link Zgłoś
wacek1001 Re: PROSZE O GRZECZNOSC !!!do Wacek 1001 28.08.03, 17:16 itsola napisała: > Czesc ! > Co Ty myslisz ,ze mnie tym przezwiskiem obrazisz ?Calkiem niezle !! gratuluje. nie pisałem o tobie, tylko o atmosferze jak zapanowała na niektórych wątkach tego forum. Ale skoro wzięłaś tę ciocię- klocię do siebie, to znak, że coś w tym jest... Pewnie niedługo skasujesz i ten wątek, bo zaczyna się tu dyskutować, a nie tylko przytakiwać. Odpowiedz Link Zgłoś
wacek1001 Re: PROSZE O GRZECZNOSC !!!do Wacek 1001 28.08.03, 17:21 właśnie zauważyłem sentencję pod twoimi postami "Pisz zawsze co masz na myśli". Znalazła się tam chyba przez pomyłkę ? Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: PROSZE O GRZECZNOSC !!!do Wacek 1001 29.08.03, 12:54 Czesc ! To forum nie bedzie skasowane ,bo ludzie sie tu dobrze czuja !!!!w przeciwienstwie do Ciebie. A co do mojej sentencji - ja jej przestrzegam i oczekuje to od innych .Ale swoje mysli mozna tez wyrazic nie obrazajac innych. Ja dotychczas nie czulam sie nigdy obrazona ,bo mnie nie da sie szybko powalic z nog.Ale jako zalozycielka tego forum musze tez myslec o osobach wrazliwych,ktore czuly sie dotkniete.Pozdr.Ola Jezeli chcesz dalej ten temat wiercic to pisz na pryw. Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: PROSZE O GRZECZNOSC !!!do Wacek 1001 31.08.03, 11:44 Czesc ! WACEK 1001,masz swieta racje. Pozdr.Ola Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: PROSZE O GRZECZNOSC !!! 26.08.03, 18:27 wacek1001 napisał: > jasne, najlepsza jest słodka atmosferka ciotko - klotkowatego towarzystwa > wzajemnej adoracji. Drogi chłopcze , najpierw naucz się czytać ze zrozumieniem , zanim zaczniesz się wymądrzać. A przedtem jeszcze weź słownik i odszukaj znaczenie słowa "tolerancja". Odpowiedz Link Zgłoś
agewli Re: PROSZE O GRZECZNOSC !!! 26.08.03, 19:02 A przedtem jeszcze weź słownik i odszukaj znaczenie > słowa "tolerancja". Ciekawa jestem jak Ty rozumiesz to slowo Ariano... Czy aby nie jest dla Ciebie tolerancja klakierstwo i stwarzanie atmosfery "kolka wzajemnej adoracji"? Jezeli domagasz sie tolerancji i poszanowania dla wlasnych pogladow, to postaraj sie uszanowac rowniez moje. Inaczej bedziemy zmierzac w strone "moralnosci Kalego"... Jesli na forum zadawane jest forumowiczkom pytanie "jak podoba Wam sie to imie" uwazam za naturalne wypowiedzenie swojego zdania, niezaleznie czy brzmi ono "tak, podoba mi sie" czy "nie, nie podoba mi sie". W obydwu przypadkach staram sie uzasadnic, choc po ostatniej nagonce troche sie obawiam wyrazac swoje zdanie... Problem tkwi w sposobie uzasadnienia. Nigdy, powtarzam, nigdy nie znizam sie do atakow personalnych. Wyrazam to raczej bezosobowo. Bo jesli jakies imie czy grupa imion jest dla mnie synonimem zlego gustu, to niby dlaczego mialabym tego nie napisac. Co innego, gdybym napisala, ze dana osoba jest pozbawiona dobrego gustu... Zreszta moim zdaniem wyrazam swoje opinie w dosc delikatny i eufemistyczny sposob, dajac wyraz swojemu szacunkowi wobec innych forumowiczek... Grzecznosc, do jakiej wzywa zalozycielka tego forum, powinna obowiazywac wszystkich i wszyscy powinnismy uwazac na to, co piszemy. Tolerancja zas, rozumiana jako "postawa lub zachowanie zakładające poszanowanie poglądów, uczuć, przekonań odmiennych od własnych" (za Słownikiem Języka Polskiego) powinna byc czyms, czego najpierw wymagamy od siebie, a dopiero potem egzekwujemy od innych. Pozdrawiam z nadzieja na wcielenie moich postulatow w zycie AGEWLI (nazwana malkontentka?) Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: PROSZE O GRZECZNOSC !!! 28.08.03, 14:59 Droga Agewli, są osoby , które w nosie mają cudze opinie i nie przejmują się komentarzami o złym guście imion ich dzieci.Ale inne mogą to odebrać bardzo osobiście. Więc w jakim celu i po co pisać ,że imię Wiktoria nie podoba mi się, bo jest w złym guście? Pewnie ,że nie atakujesz tu konkretnej osoby, ale trudno ,żeby tak było , skoro na oczy jej nie widziałaś. Internet jest bezimienny i sprzyja wyrażaniu opinii, których nigdy nie wyraziłoby się w realu. Czy powiedziałabyś znajomej ( np.sąsiadce) na ulicy , spotykając ją z wózkiem, że imię jej dziecka nie podoba ci się i jest wg ciebie w złym guście? Ja w takich sytuacjach wolę sprawę imienia przmilczeć zmieniając temat. A tu w necie pozwalam sobie jedynie na stwierdzenie ,że dane imię nie podoba mi się i tyle. Jeżeli zabolało cię określenie 'malkontentka" , to przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
wacek1001 Re: PROSZE O GRZECZNOSC !!! 28.08.03, 17:23 AGEWLI, jesteś bardzo mądrą osobą. Pozdrawiam Cię serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
wacek1001 Re: PROSZE O GRZECZNOSC !!! 28.08.03, 17:14 chłopczyk przeczytał za twoją radą znaczenie słowa „tolerancja”. I wiesz co? Twoja postawa nie pasuje do tego opisu (((( Odpowiedz Link Zgłoś
wacek1001 Re: PROSZE O GRZECZNOSC !!! 28.08.03, 17:15 ariana1 napisała: > > Drogi chłopcze , najpierw naucz się czytać ze zrozumieniem , zanim zaczniesz > się wymądrzać. A przedtem jeszcze weź słownik i odszukaj znaczenie > słowa "tolerancja". chłopczyk przeczytał za twoją radą znaczenie słowa „tolerancja”. I wiesz co? Twoja postawa nie pasuje do tego opisu. Odpowiedz Link Zgłoś
wacek1001 Re: PROSZE O GRZECZNOSC !!! 30.08.03, 11:30 Drogie koleżanki. Proponuję przestać się przekomarzać, a winą za zaistniałe spory obarczyć Marsa (w końcu to bóg wojny), który uparł się, aby zbliżyć się do nas pierwszy raz od niepamiętnych czasów. W końcu to nie forum „wsadźmy sobie szpilę”, a o imionach dla dzieci; a do tego tematu nic tu nie wnosimy. Przepraszam, jeśli kogoś uraziłem, nie miałem zamiaru, jest mi przykro. Apeluję o opinie zgodne z przekonaniami, ale jednocześnie o delikatność, bo po co psuć sobie od rana humor czyimś złośliwym postem. Wyobraźmy więc sobie że siedzimy wszyscy przy jednym stole i popijamy kawę, a obyczaje na pewno złagodnieją. Pozdrawiam Was i darzę dużą sympatią. W.1001, 30 sierpnia 2003 Odpowiedz Link Zgłoś