nastka_19 17.02.08, 20:57 Imiona dla braciszka poszukiwane sąsiedzi mają 7 letniego synka Sergiusza , za 2 tygodnie na świecie pojawi sie jego brat, a imię nie ustalone, poszukują czegoś na literkę S choć nie stanowi to podstawy: ich pomysły to Seweryn, Szczepan, Sylwester padła też myśl Samuel ale rodzice ich kręcą głowami, z innych propozycji to Bartosz, Remigiusz lub Wiktor, co o tym sądzicie może macie inne propozycje psujące Sergiusza Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Imię na S 17.02.08, 21:19 Podoba mi się Szczepan. Proponuję jeszcze Sambora i Sebalda. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Imię na S 17.02.08, 22:05 Oczywiście Seweryn , Sewek , Sewuś , Sewcio - to wbrew pozorów niezdrobnieniowe imię ma mnóstwo zdrobnien i jest naprawdę super. Polecam z całego serca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GREGORIKOS Re: Imię na S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.08, 00:11 Ja mysle, ze bracia Sergiusz i Sebastian brzmi OK Odpowiedz Link Zgłoś
habina Re: Imię na S 18.02.08, 08:13 Wybierajac imie dla Synka bralam pod uwage Szczepana i Sylwestra, jednak Szczepan odpadl w przedbiegach ze wzgledu na brak zdrobnienia (Szczepek? Szczepus? hmmm jakos mi brzmi dziwnie, ale oczywiscie moze sie niektorym podobac). Sylwester to fajne i malo popularne imie. Seweryn tez super! Do Sergiusza pasuje mi bardzo Seweryn jednak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Imię na S IP: *.fdk.airbites.pl 18.02.08, 08:32 Seweryn ładnie ;0 Remigiusz i Wiktor też mi pasują Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Imię na S 18.02.08, 11:17 Zdrobnienie od Szczepana - oczywiście Szczepcio, Szczepko, Szczepek! Ta joj, z lwowska (Szczepko i Tońko). Mi do Sergiusza właście Szczepan pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
habina Re: Imię na S 18.02.08, 11:24 Dzieki, zupelnie mi umknelo Szczepan mnie sie podoba, zdrobnienia juz nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lejla81 Re: Imię na S IP: *.chello.pl 18.02.08, 10:49 A może Stefan zamiast Szczepana? Nigdy nie przepadałam za Szczepanem, bo kojarzy mi się ze szczypaniem szczypiorku A Stefan jest dostojnie królewski, no i znałam kiedyś jednego super Stefana (i wcale nie miał 80 lat). Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_19 Re: Imię na S 18.02.08, 17:19 Gość portalu: lejla81 napisał(a): > A może Stefan zamiast Szczepana? A Stefan jest dostojnie królewski, no i > znałam kiedyś jednego super Stefana (i wcale nie miał 80 lat). ja również, Stefanek ma 10 miesięcy i jest słodki,(: Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Imię na S 18.02.08, 11:52 z wymienionych Sylwester Z niewymienionych Sebastian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makowa_panienka Re: Imię na S IP: *.nat.tvk.wroc.pl 18.02.08, 16:23 Jeśli na literę S, to proponuję: Sambor Seweryn Samuel Jeżeli może być na inną literę, to zdecydowanie Borys Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imię na S 02.03.08, 17:07 Zdecydowanie Szczepan, a sposrod nie na "S" do Sergiusza idealnie pasuje Remigiusz. A kto sie urodzil (i czy juz)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Remika i Mii Re: Imię na S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 11:54 Moim zdaniem najładniej z Sergiuszem będzie pasował Remigiusz Odpowiedz Link Zgłoś