martyna_kupiecka 20.02.08, 23:15 Dziewczyny chcę się w Wami podzielić moją radością i troską w jednym.8 lutego na świat przyszła moja córeczka Weronika Lilianna Kopeć.Weronisia urodziła się w 34 tc z powodu nadmiernych nerwów oraz przeziębienia.Ważyła 2200g i mierzyła 40 cm.Jest śliczna i silna.Ma czarniutkie włoski i duże,okrągłe,niebieskie oczki.Jest w inkubatorku ale patrze na nią codziennie.Tatuś stwierdził,że to najpiękniejsza dziewczynka na świecie i baaaardzo podobna do mamusi!(pękam z dumy).Szkoda,że tak wcześnie ale i tak jestem bardzo szczęśliwa zwłaszcza,że małej nic nie zagraża i może już za trzy tygodnie wróci do domku,do sióstr. Śle pozdrowienia i buziaki od przeszczęśliwej mamy i małej Weroniki Lilianny(: Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martyna_kupiecka Re: Urodziłam! 20.02.08, 23:29 Dziękuję!Jestem baaardzo szczęśliwa.Co do zdjęć...nie jestem zwolenniczką rozpowszechniania własnych dzieci w internecie obejmującym cały świat.Wiadomo kto może przechwycić to zdjęcie i co z nim zrobić..? Pozdrowionka(: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmaupa Re: Urodziłam! IP: 163.1.80.* 21.02.08, 14:05 Ech, trudno, trzeba bedzie poczekac az sama zalozy konto z wizytowka Odpowiedz Link Zgłoś
veranillo Re: Urodziłam! 21.02.08, 10:51 Gratuluję! Podobają mi się imiona Twojej córeczki! Życzę wam obu dużo zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Urodziłam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 16:06 Gratulacje! Rośnij zdrowo Weroniko! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Urodziłam! 02.03.08, 17:55 Gratuluję serdecznie! Jak Weronika rośnie? Odpowiedz Link Zgłoś
cynta Re: Urodziłam! 03.03.08, 05:23 Gratulacje! i... przyczepie sie zawodowo: dlaczego jest w inkubatorze? czy podaja jej dodatkowo tlen? jezeli tak to czy sprawdzaja jej oczy? Odpowiedz Link Zgłoś
martyna_kupiecka Odpowiedzi na pytania 03.03.08, 14:53 Dzięki dziewczyny!Weroniczka ma sie dobrze.Rośnie nam szybciutko i nabiera sił.Waży już 2320g i może w przyszłym tygodniu wróci do domku.W inkubatorze leżała tylko pierwszą noc teraz jest w czym inkubatoro podobnym.Cieplarka?Coś takiego.Tlenu nie podawali jej od urodzenia a i oczki ma w porządku.Mała to okaz zdrowia choć bardzo malutka.U nas zresztą to rodzinne.Ida ważyła 3200 a Kornelka niecałe 3kg(ok.2800) Pozdrawiam Martyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi79 Re: Urodziłam! IP: 212.180.145.* 03.03.08, 15:18 Gratulacje Pozdrowienia dla Ciebie i malutkiej,która ma na 1-sze imię 2-gie imię mojej młodszej córki,a na 2-gie imię 1-sze imię mojej starszej (tzn.pozdrawiają Was megi z Idalią Weroniką i Lilianną Mają) Odpowiedz Link Zgłoś
martyna_kupiecka Megi 03.03.08, 19:52 No proszę Megi, mamy podobny gust do imion?(:A czy Ty przypadkiem nie masz na imię Magdalena?(: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi79 Re: Megi IP: 212.180.145.* 03.03.08, 20:06 Nie,Małgorzata A chyba wolałabym,bo rzadsze A to Twoje imię? Mamy b.podobny gust:co do Lilianny i Weroniki-wiadomo,a poza tym-moja Idalia zwana jest najczęściej Idą,a Kornelia jest od lat jednym z moich ulubionych imion(i jednym z 3 typów dla ewentualnej 3-ciej córki A jak mają na drugie Ida i Kornelia(i czy nazywacie ją Nelą)? Pozdrawiamy Ciebie i córeczki Odpowiedz Link Zgłoś
martyna_kupiecka Re: Megi 03.03.08, 20:38 Ja jestem Martyna ale na drugie mam Magdalena.A na Kornelkę babcie wołają Nela,Nelusia.Ida Natalia i Kornelia Adrianna!Świetnie bo imiona naszych córeczek Megi są śliczne.A co to trzeciego maluszka to szczerze polecam.Trzecie dziecko to całkiem inne uczucie niż te pierwsze.Radość jak zawsze ale kiedy do małych jeszcze dzieci dołączy takie najmniejsze Twój świat tak nagle nabiera dziecinnie pięknych barw.To wspaniałe uczucie-nie da się go opisać.Ale szczerzę polecam takiego maluszka i może Kornelkę?(: Pozdrawiamy Was Martyna i dziewczynki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi79 Re: Megi IP: 212.180.145.* 04.03.08, 08:36 Ładne też i drugie imionka A trzecią dzidzię byśmy chcieli,ale jak Idusia będzie większa(teraz ma 8 miesięcy)i stawiam,że byłaby to córka-bo sama mam 2 siostry i w obu rodzinach rodzą się same dziewczynki! W razie czego będę namawiać męża na Kornelię Różę(on chciałby odwrotną kolejność imion),może się uda! Serdecznie pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś