ibulka 27.02.08, 11:23 kilka tygodni temu natknęłam się na te imiona w teleturnieju 'Czy jesteś mądrzejszy od 5-klasisty?' o ile Inga mnie nie zdziwiła, raczej zaciekawiła, ten Arsen... imię fajne - IMO dla psa albo kota, ale dla dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Arsen i Inga 27.02.08, 11:33 Mnie się akurat Arsen nie podoba, za to INga bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Arsen i Inga 27.02.08, 11:34 W tym teleturnieju był też Korneliusz Arsen podoba mi sie tylko jako zdrobnienie od Arseniusza. Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Arsen i Inga 27.02.08, 11:43 o, faktycznie. Korneliusz też był, przeoczyłam, a mam nawet zapisane na karteczce Inga bardzo ładnie, ale Arsen mnie powalił... koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
emilka.wroclaw Re: Arsen i Inga 27.02.08, 11:46 A jego braćmi powinni zostac Rad i Polon. Odpowiedz Link Zgłoś
cziornaa Re: Arsen i Inga 27.02.08, 11:48 No własnie... też mi się z tym kojarzy.... heh Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Arsen i Inga 29.02.08, 01:31 A mnie sie jednoznacznie z Arsenem Lupin kojarzy (taki francuski zlodziej gentleman z emitowanego 20 lat temu serialu) Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Arsen i Inga 29.02.08, 08:16 Ibulka, ja nie byłabym taka szybka w krytykowaniu imienia Arsen. Może to być zdrobnienie, w końcu w teleturnieju również pojawia się Asia czy Pati. Nie jestem tego pewna, ale zarówno uroda jak i imię chłopca nasuwa mi podejrzenie, że ten chłopiec nie jest pochodzenia polskiego. Obstawiałabym Ukrainę. Pewnie jego imię w pełnej wersji brzmi Arsenij. Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: kozo 29.02.08, 15:39 szczerze mówiąc nie obchodzi mnie pochodzenie tego chłopca, jego uroda i pełne brzmienie imienia. forma ARSEN, która została przedstawiona w teleturnieju nie podoba mi się, i wyraziłam swoją opinię. nie napisałam niczego obraźliwego. Odpowiedz Link Zgłoś