Gość: mała IP: *.zetosa.krakow.pl 28.02.08, 17:06 za tygodnie mała będzie na świecie, a decyzji o imieniu brak, ostatnio chodzi mi po głowie Natalia, czy jest aż taka popularna ? druga połówka jest za Izabelą- hmm sama nie wiem, zdrabnia sie tylko jako Iza, czy znacie inne zdrobnienia ? jak z pisownią, czy funkcjonuje jeszcze Izabella >? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ilinka Re: Natalia ? Izabela ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.08, 18:33 Ntalaia to bardzo popularne imie teraz... mnie osobiście sie podoba ale bez ochów i achów natomiast jak byłam mała wybłagałam dla rodziców żeby tak dlai na imie mojej młodszej sistrze na czesc Natalii Kukulskiej(lol) wydawalo mi sie że to najpiękniejsze imie świata..teraz jest raczej zwykłe w moim odczuciu- jenadak nadal popularn i lubiane... co do Izabelli Izabeli- mnei sie to imie niezbyt podoba jescze pełna wersja ok ale Iza, Izka, Izunia, a i często Belka...raczej u mnie przemawiaja na nie!! ajakies inne wchodza w rachube??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Natalia ? Izabela ? IP: *.zetosa.krakow.pl 29.02.08, 07:37 no właśnie teraz te dwa są w czołówce, moimi typami były jeszcze Hanna ( teraz tez bardzo popularne, Anna, no może jeszcze Paulina i Alina.... Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Natalia ? Izabela ? 28.02.08, 20:07 Natalia - imię ładne, delikatne, wdzięczne, ładne zdrobnienia. Lubię, ale nie upajam się Izabela - też piękne, też z tradycjami i też ładnie zdrabniane: Iza, Izia, Izunia, Belcia. Nie lubię pisowni Izabella, ale Izabela podoba mi się bardzo. Jak wygląda w statystykach nie wiem, w mojej szkole mam kilka uczennic o imieniu Natalia, jeszcze więcej studentek o tym imieniu - Izy nie mam żadnej. Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Natalia ? Izabela ? 28.02.08, 20:35 Izabela bardzo mi sie podoba i jest mniej problemowa niz Izabella Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika Re: Natalia ? Izabela ? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 28.02.08, 22:02 Moja corka ma na imie Isabella - taka pisownia, bo mieszkamy w kraju anglojezycznym, tata jest tez niepolski. Imie podoba mi sie wylacznie w wersji pelnej, co tutaj jest do zrobienia, natomiast w Polsce chyba trudniej - ale moze sie udac... Acha, zdrabnia sie ewentualnie "zaba" ('z' z kropka) Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafka1973 Izabela 28.02.08, 22:30 Zdecydowanie. Bardzo ładne imię i dla dziewczynki i dla kobiety, szczególnie jako Izabella. Poza tym nie jest tak popularne jak Natalia. Zdecydowanie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Natalia ? Izabela ? 05.03.08, 20:36 Natalia jest rzeczywiście aż tak popularna. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Natalia ? Izabela ? 06.03.08, 13:25 Hanna na pewno nie jest tak popularna jak Natalia - więc optowałabym za tym imieniem. Natalia bardziej podoba mi się od Izabelii. Odpowiedz Link Zgłoś
annie_pl Re: Natalia ? Izabela ? 08.03.08, 02:10 Ja tez sie waham pomiedzy kilkoma imionami, miedzy innymi wlasnie Izabella (nie Izabela) i Hanna) Tylko ja mam jeszcze sporo czasu, jakies 4 miesiace, a poza tym nie wiem jeszcze czy to na pewno bedzie dziewczynka) Odpowiedz Link Zgłoś