nastka_19 12.03.08, 17:22 no właśnie imionka dla dziewczynek mieszkających we Włoszech no dokładniej mających tam mieszkać jak tylko pojawia się na świecie (: Jedna ma zostać Melanią ( Mela) a druga Kalą co sądzicie o imionkach i połączeniu Mela i Kala (: Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Melania i... Kala 12.03.08, 17:24 Melanię uwielbiam. A Kala to zdrobnienie? Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_19 Re: Melania i... Kala 12.03.08, 17:30 olianka napisała: > Melanię uwielbiam. A Kala to zdrobnienie? właśnie ma zostać pełnym imieniem, stad niepewność, choć rodzicom podoba się to 100% pewności nie mają Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: Melania i... Kala 12.03.08, 17:43 Melania super. A Kala mi się nie podoba, zwłaszcza jako pełne imię i w połączeniu z Melanią. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Melania i... Kala 12.03.08, 18:50 Kala? mnie się niestety kojarzy brzydko, zakres skojarzeń wydalniczy, w ogóle nie wim, co to by miało być za imię. Odpowiedz Link Zgłoś
sevilay Re: Melania i... Kala 12.03.08, 19:04 Kala-czy to nie jest czasem imię tej królewny z Gumisiów? Coś mi się tak skojarzyło. Kala nie zbyt mi się podoba-jakos tak dziwnie brzmi.O wiele bardziej podobałaby mi się Kalia. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Melania i... Kala 12.03.08, 19:31 > w ogóle nie wim, co to by miało być za imię. może od Kaliny? Odpowiedz Link Zgłoś
veranillo Re: Melania i... Kala 12.03.08, 19:46 Melania podoba mi się bardzo, Kala - w ogóle, jakoś nie pretenduje mi do bycia pełnym imieniem, co najwyżej zdrobnieniem Kaliny. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Melania i... Kala 12.03.08, 19:47 Podobnie jak u innych, Melania na tak, Kala zdecydowanie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Melania i... Kala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 19:54 Melania świetna. Z Kalą się nie słyszałam, ale nawet jeśli jest takie imię i brzmi dobrze we Włoszech, to do Melanii - Meli nie pasuje. Już raczej: Melania i Kalina, Mela i Kala. Odpowiedz Link Zgłoś
kkatarynka Kala to krolewna z Gumisi :) 12.03.08, 20:24 U mnie tak mowia na kuzynke - Karoline, natomiast Mela to "imie" kota mojej sasiadki... Mela kompletnie mi sie nie podoba, natomist Kala to imnie dla mnie bajkowe Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Kala to krolewna z Gumisi :) 12.03.08, 20:35 Mi też się Kala z Gumisiami kojarzy, ale jako pełna forma imienia kompletnie mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makowa_panienka Re: Kala to krolewna z Gumisi :) IP: *.nat.tvk.wroc.pl 13.03.08, 00:10 Kala - zdecydowanie nie. Jeśli już, to może Kaja, lub wybierzcie inne bardziej pasujące do Melanii np: Emilia, Kornelia, Helena, Matylda Odpowiedz Link Zgłoś
lib Re: Kala to krolewna z Gumisi :) 13.03.08, 09:11 Znana mi Kala jest Kalasanią. Jedni mówią do niej Kala, inni Kalina. W dzieciństwie oglądałam serial o chłopcu imieniem Tumaj. Czy ktoś to pamięta? Chłopina jeździł na słonicy Kali. Strasznie to było piękne. Odpowiedz Link Zgłoś
himilke Re: Melania i... Kala 13.03.08, 13:43 Watro takze zauwazyc, ze po wlosku mela to jablko, wiec troche dziwnie beda patrzec na dziewczynke (Wlosi zdrabniaja Melanie Melina-co znow troche dziwnie sie kojarzy po polsku) Odpowiedz Link Zgłoś