comega 23.03.08, 23:42 Wybieram imię dla drugiego synka. Uważam, że jego imię, tak jak pierwszego Tymoteusza, powinno dać maksimum możliwości. Podpowiedzcie jakie inne imiona dają wszystkie wibracje? Mogą nie mieć 5 (i to bardzo wskazane, bo w nazwisku mam już trzy piątki - wystarczy) i ewentualnie 9. Ja na razie znalazłam tylko Chryzostoma. Jak na takiego smyka mówić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Prośba do fanek numerologii 24.03.08, 00:22 Nie bardzo wiem, jak to policzyć; poszukaj może jeszcze w Wikipedii? pl.wikipedia.org/wiki/Imiona_na_literę_A i pozostałe litery. Tam jest więcej imion, niż przeciętnie. Chryzostom historycznie jest dodatkiem do Jana i powinien występować z nim w parze, moze więc Jan Chryzostom, do którego zwracasz sie zdrobnieniami Jasna? Odpowiedz Link Zgłoś
comega Re: Prośba do fanek numerologii 24.03.08, 00:37 Faktycznie pierwotnie funkcjonowało jako jedno imię Jan Chryzostom, gdzie Chryzostom było tylko przydomkiem i oznaczało złotousty. Obecnie znalazłam interpretację Rady Języka Polskiego (do niej zwracają się urzędy, gdy mają trudności z interpretacją czy można nadać dane imię), że to dwa imiona, bo pisze się je osobno. Przy okazji podrzucam link do strony RJP, bo rozwiewa wiele wątpliwości z nadawaniem "innych" imion. www.rjp.pl/?mod=oip&type=imiona Odpowiedz Link Zgłoś
comega Re: Prośba do fanek numerologii 25.03.08, 22:08 Nie ma na forum nikogo, kto interesuje się numerologią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Re: Prośba do fanek numerologii IP: *.spray.net.pl 26.03.08, 17:12 Czy możesz mi wyjaśnić dlaczego, podpierając się numerologią, szukasz niezbyt korzystnego, z numerologicznego punktu widzenia, rozwiązania? ? ? Odpowiedz Link Zgłoś
comega Re: Prośba do fanek numerologii 27.03.08, 22:47 Bo staram się zapewnić zrównoważony obraz, który da różne umiejętności maluchowi. A nie znając daty urodzenia mam pewność, że niezależnie od dnia urodzenia, będzie miał możliwości by realizować swój program. Czy się mylę? Odpowiedz Link Zgłoś