ginny22 04.09.03, 10:19 Nie zauważyłam tu jakoś wątku o tym jednym z najładniejszych (bo moim) imion żeńskich. Czy jest ono jeszcze nadawane? Wiem, że swoje lata świetności miało na przełomie lat 70/80. (moja pokolenie), ale może teraz też ktos o nim pamięta? I w ogóle: co o nim sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
itsola Re: Agnieszka 04.09.03, 11:04 Czesc ! Mnie to imie podobnie jak Magdalena i Katarzyna nigdy sie nie podobalo.Ale teraz moze dlatego ,ze jest troche zapomiane jakos do mnie przemawia.A jeszcze smieszniejsze:moj maz wcale nie umie dobrze tego imienia wymowic po polsku a jemu sie bardzo podoba. Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Agnieszka 04.09.03, 11:34 Mnie się bardzo podoba! Jest dziewczęce i wdzięczne. No i jakoś bardzo swojsko brzmi Odpowiedz Link Zgłoś
kalamburka_89 Re: Agnieszka 04.09.03, 17:41 A jego znaczenie jest takie samo jak imienia Katarzyna. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Agnieszka 05.09.03, 10:55 Witam. Mi podoba się to imię, sympatycznie się kojarzy. Moja przyjaciółka ma na imię Agnieszka. Takie imię nosi także moja chrześniaczka 10 letnia. Tak więc mam jak najwięcej pozytywnych skojarzeń z tym imieniem. :o) Pozdrawiam Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
aga173 Re: Agnieszka 05.09.03, 22:32 Wydaje mi się że moja mama dała mi dobre imię.Bardzo pasuje do mnie i jestem z tego imienia zadowolona bardziej nie pasuje mi 2 imię Jadwiga. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=7725471 Odpowiedz Link Zgłoś
titicaka Re: Agnieszka 07.09.03, 15:46 Mnie imie Agnieszka bardzo sie podoba , znam wiele super Agnieszek ... Bea Odpowiedz Link Zgłoś
isma Re: Agnieszka 30.10.03, 10:19 O, matko. Nie znosze swojego imienia. Moze dlatego, ze bylo nas zawsze na kopy - na podworku nigdy nie bylo wiadomo, ktora wolaja. Moja mama twierdzi, ze nie kierowala sie moda w wyborze, ale chyba jednak te lata siedemdziesiate byly w Agnieszki obfite. W dodatku po sasiedzku pomieszkiwala suczka o wdziecznym imieniu Aga. Troche mniej cierpie, od kiedy moj maz, w ktorego kraju to imie nie wystepuje, nazywa mnie Agunia. Na szczescie od dziecinstwa nazywano mnie milym skrotem nazwiska (baaardzo nb. na miejscu), mowil tak do mnie nawet w sytuacjach hmm... osobistych moj niediooszly maz i wcale mi to nie przeszkadzalo. Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Agnieszka 30.10.03, 10:39 Kiedys mi się nie podobało (zbyt popularne), ale teraz owszem... Odpowiedz Link Zgłoś
marcsi Re: Agnieszka - do ginny22 31.10.03, 09:08 Właśnie chciałam założyć wątek na temat tego imienia. Chyba czytasz w moich myślach A tak w ogóle to bardzo mi się podoba, może ze względu na moją prababcię Agnieszkę. Pozdrawiam marcsi Odpowiedz Link Zgłoś
agga_ma Re: Agnieszka - do ginny22 12.12.03, 15:22 Witam mam na imie Agnieszka i lubie swoje imie nawet skrot Aga choc zlosliwi twierdza ze to ropucha hihi a moze byc jeszcze Agunia, Agniesia, Agiszon, albo Gunia Jedyne co w dziecinstwie przyprawialo mnie o placz to moj wujek ktory kiedy przyjezdzal do nas to juz od progu spiewal ...czy tutaj mieszka panna Agnieszka co wypuszcza skowronka z mieszka... teraz wspominam to z sentymentem ale wtedy och cierpialam katusze pozdrawiam Aga i Dawidek Odpowiedz Link Zgłoś
magdapik Re: Agnieszka 16.12.03, 16:24 mam córeczkę Agnieszkę i jestem bardzo zadowolona z jej imienia. Zresztą od zawsze mi się ono podobało (dałam tak sobie na trzecie imię).Ma ono wiele zdrobnień i każde jest ładne na swój sposób. Często mówimy to naszej małej Aga i wcale nie kojarzę tego z ropuchą (po prostu tak jest czasem wygodniej bo najkrócej). W różnych okresach życia Agi (ma 20 mies) różnie na nią się mówiło: Agniesia, Niesia, Nieśka, Agunia, Gunia, Gusia, Agulek. Teraz kiedy sama już siebie nazywa to mówi: Aguś i tak na razie zostało. Chociaż znajomi mówią,że czasem ciężko im było mówić Agniesia (tak mówiliśmy do niej najczęściej)bo to takie długie zdrobnienie. Często również sympatia czy antypatia do jakiegoś imienia wynika z tego czy wokół nas jest jakaś Agnieszka np. i jaki mamy do niej stosunek. U mnie w klasie było 7 Agnieszek i wszystkie były fajne być może stąd mam taki ciepły stosunek do tego imienia. Pozdrawiam wszystkie Agnieszki Magda Odpowiedz Link Zgłoś
mader1 Re: Agnieszka 16.12.03, 20:13 Kiedys uwielbialam - chcialam byc Agnieszka. A teraz... choc jest ladne, nie dla mojej corki Odpowiedz Link Zgłoś
anma Re: Agnieszka 19.12.03, 22:12 A ja, podobnie jak Itsola, nigdy nie lubiłam tego imienia( Wsród moich kolezanek było wiele Agnieszek i tych, które wspominam dobrze i tych, których staram się nie pamietać. Ale nawet to ze miałam w liceum dosyc bliską kolezankę Agnieszkę nie wpłyneło na moje zdanie o tym imieniu...I nie chodzi nawet o to ze popularne, lubię popularne imiona, sama takie noszę i lubie je. Po prostu Agnieszka mi "nie brzmi" a w dodatku jest jakby od razu zdrobniałe( Coś jak Halszka, Mieszko, nie...zdecydowanie nie. Ale jak zwykle zaznaczam, to tylko opinia o imieniu, nie wpływa na ocenę ludzi) Odpowiedz Link Zgłoś
yagienka Re: Agnieszka 30.12.03, 19:15 Agusia to super imię - wiem coś o tym, bo noszę je od 26 latek ))))))) Odpowiedz Link Zgłoś