Gość: agata IP: *.inowroclaw.mm.pl 02.05.08, 20:39 Za dwa tygodnie zostanę mamą, nie chcemy znać płci dziecka ale chciałabym poznać Waszą opinię na temat wybranych przez nas imion. Dla dziewczynki Kalina - tu musieliśmy pokonać sprzeciw moich teściów, którym to imię kojarzy się tylko z radziecką piosenką. Dla chłopca natomiast Miron - wybór męża zaakceptowany przeze mnie. Tutaj natomiast sprzeciwili się moi rodzice - że zbyt poważne jak dla małego dziecka a poza tym zdrabnia się jedynie do Mirka (dla mnie niezbyt fajnie, więc szukamy innego zdrobnienia). Tak więc co myślicie o tych imionach? Kaliny już raczej nie zmienimy, ale gdybyście podały jakieś imiona w podobnym klimacie co Miron - jako wyjście awaryjne - byłabym wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: imiona za bardzo wydumane? 02.05.08, 20:44 Podobają mi się obydwa. Kalina umiarkowanie, natomiast Miron ogromnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: imiona za bardzo wydumane? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.08, 20:48 Kalina mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_turkus Re: imiona za bardzo wydumane? 02.05.08, 20:55 oba ładne. powiedzcie rodzicom, że oni mieli już okazję się wykazać wybierając wasze imiona... przyzwyczają się. Odpowiedz Link Zgłoś
martuszkaw Re: imiona za bardzo wydumane? 02.05.08, 21:03 Z podanych przez Ciebie imion Kalina mi się bardzo podoba, Miron wcale. Pocieszę Cię, że mój ojciec wysuwał ten sam argument w stosunku do Olgi, ale go spacyfikowałam na samym wstępie i teraz wnusia jest kochanym Olgutkiem. Jako wyjście awaryjne proponuję Miłosza, Milana. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: imiona za bardzo wydumane? 02.05.08, 21:27 mnie osobiście nie podoba się żadne z nich, ale myślę, że odpowiednia argumentacja i stanowczość załatwiłyby sprawę zamiast Mirona może Makary? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: imiona za bardzo wydumane? IP: *.inowroclaw.mm.pl 02.05.08, 21:36 może zmienimy mirona na miłosza. jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: imiona za bardzo wydumane? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.08, 21:50 Wg mnie ładniej A Kalina zostaje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: imiona za bardzo wydumane? IP: *.inowroclaw.mm.pl 02.05.08, 22:44 Kalinka zostaje, akurat co do niej nie mamy wątpliwości. A Mirona może zmienimy na tego Miłosza. Jeszcze porozmawiam z mężem i jutro Wam powiem. A jakieś propozycje co do drugich imion? Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: imiona za bardzo wydumane? 02.05.08, 22:30 o, Miłosz ma u mnie zdecydowane Tak Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imiona za bardzo wydumane? 02.05.08, 22:44 Miron może się zdrabniac do Mirosza, Miroszka, Miszki (też Miszko), Mirutka, Mirotka. Można też zdrabniać to imię jako Ronik, Ronek, Ronuś itd. Zostałabym przy Mironie, który podoba mi się zresztą jeszcze bardziej, niż Kalina. Ludzie się przyzwyczają. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marteczkaa84 Re: imiona za bardzo wydumane? 03.05.08, 00:00 Bardzo ładne imiona wybraliście. Nie zmieniałabym Mirona na Miłosza. Miron, Mironek. gaudencja podała wiele ślicznych zdrobnień. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: imiona za bardzo wydumane? 03.05.08, 00:55 Kalina przepiękne. Miron podoba mi się średnio, ale bardziej niż Miłosz. I każde imię można zdrabniać na tysiące sposobów - Mironek, Miruś, Mirek, Ronek, Ronuś, Ron itp. Odpowiedz Link Zgłoś
jadwa11 Re: imiona za bardzo wydumane? 02.05.08, 23:02 Kalina Tak bardzo ladnie imie(Kalinka) Miron Nie za bardzo ostre i dla starego chlopa.a Miłosz juz lepiej o wiele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilija Re: imiona za bardzo wydumane? IP: *.lublin.mm.pl 02.05.08, 23:36 Kalina i Miron są świetne. Nigdy nie zmieniłabym dumnie brzmiącego Mirona na mdłego Miłosza! A Mirek nie brzmi tak źle. Odpowiedz Link Zgłoś
rychezaa Re: imiona za bardzo wydumane? 03.05.08, 10:25 Jestem za Mironem, za Kaliną umiarkowanie, ale także mi się wariant dla dziewczynki podoba. Co do drugich imion... Mnie zachwyca Miron Bartłomiej i Miron Kazimierz oraz Kalina Magdalena. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Kalina/Miron IP: *.inowroclaw.mm.pl 03.05.08, 14:21 Tak więc czekamy na Kalinkę lub Mirona. Ja myślę, że będzie dziewczynka, mąż natomiast - że synek. Dziękuję za pozytywne komentarze i utwierdzenie w decyzji. Myślałam że imiona będą gorzej przyjęte - szczególnie Miron. Pozdrowienia od Agaty i Kalinki/Mirona Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Kalina/Miron 03.05.08, 14:23 Dziękujemy i czekamy na pozdrowienia od Was z dzieciątkiem na świecie! Odpowiedz Link Zgłoś