Gość: zośka IP: *.inowroclaw.mm.pl 23.05.08, 20:01 Wprawdzie nie rodzę na dniach, ale kwestia imienia dla naszego drugiego potomka wciąż spędza mi sen z powiek. Ostatnio na 90% byliśmy przekonani do Róży Julianny, natomiast teraz zaczęła mi się pałętać po głowie Jaśmina. O imionach dla syna narazie w ogóle nie myślimy, przeczuwam że będzie druga córcia. Więc co myślicie o tej Jaśminie? Pierwsza córka jest Anielą Lilianą. Będę wdzięczna za wszystkie opinie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
donmari Re: Jaśmina 23.05.08, 20:15 Gość portalu: zośka napisał(a): Więc co myś > licie o tej Jaśminie? Może być.Ostatnio coraz więcej Jaśmin się rodzi. Może to pod wpływem Lanton,chociaż jej Jaśmina ma już jakieś 10 lat. W zachwyt nie popadam, ale jak Tobie się podoba,no problem... Ostatnio na jakimś forum znalazłam mamę 2-letnich bliźniaczek Jaśminy i Malwiny. Jak dla mnie zestaw bardzo "ogrodniczy". Odpowiedz Link Zgłoś
milenium5 Re: Jaśmina 23.05.08, 22:11 Jaśmina bardzo mi się podba, ale Róża bardziej Może dlatego że jest bardziej tradycyjna od Jaśminy, ma ładną historię. Brzmieniowo bardziej od Jaśminy pasuje do imienia starszej siostry. Ale ja w ogóle lubię "ogrodnicze" imiona, uwielbiam Laurę, bardzo podoba mi się też Florentynka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szampanna Re: Jaśmina IP: *.sta.asta-net.com.pl 20.11.08, 20:21 Ja mam córkę Laurę A Florentyna, Jaśmina i Róża też mi się podobają - lubię imiona "kwiatowe". Wszystko przede mną - okaże się za 8 m-cy, czy będę miała szansę któreś nadać. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Jaśmina 23.05.08, 22:30 Zdecydowanie wolę Różę, jest bardziej tradycyjna i mniej arabska. A może Hortensja, jeśli już ma byc kwiatowo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilija Re: Jaśmina IP: *.lublin.mm.pl 24.05.08, 14:47 Bardzo podoba mi się imię Jasmina przez "s". A Aniela Liliana to jedno z najbardziej kobiecych, delikatnych i powiewnych zestawień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zośka Re: Jaśmina IP: *.inowroclaw.mm.pl 24.05.08, 16:28 Dzięki za opinie, jeszcze pomyślimy, chociaż mój ślubny już się przyzwyczaił do Różyczki. Co do Anieli Liliany, to zestaw faktyczni delikatny, chcielibyśmy aby druga córka również takowy miała. A co myślicie o kombinacji Róża Jaśmina? Czy lepiej zostać przy Róży Juliannie? Już teraz jest taki dylemat, nie wiem co będzie jak się okaże że będzie chłopak. Badania za dwa tygodnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zośka Re: Jaśmina IP: *.inowroclaw.mm.pl 25.05.08, 14:19 No więc, po naradzie rodzinnej sytuacja wygląda tak: ja się skłaniam do Jaśminy (ale na drugie nie mam pomysłu), mąż chce Różyczkę (może zaakceptować Różę Jaśminę, ale nie wiem czy to nie za bardzo "ogrodniczy" zestaw). Dziadkowie podzieleni - jedni chcą Różę, inni Juliankę albo Jaśminkę. Mętlik zupełny, dobrze że nie muszę jeszcze podejmować ostatecznej decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iryska Re: Jaśmina IP: *.as.kn.pl 27.05.08, 00:02 Boskie imię a zdrobnienie Jasia - słodkie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorka1976 100% Jaśmina IP: 80.50.56.* 23.06.08, 09:54 Zdecydowanie JAŚMINKA!! Róża to twarde, dla mnie zupełnie nie oryginalne imię, może dla tego że na zachodzie Polski wiele znam kobiet w wieku ok 50 lat posiada to imię. W samej rodzinie mam 2 (jedna z mojej strony, jedna od męża). Mnie to imię nie przekonuje. Jaśminka na 100%, Julianna za podobna do popularnej Julii. Pięknie byłoby Jaśmina Rozalia... lekkie i zwiewne... Pomyśl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamajasnikniki Re: Jaśmina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 13:33 Witam ja mam corke Jaśmine Marie bardoz fajne imie i wogole...Ma juz 2 miesiace i 13 dni Odpowiedz Link Zgłoś
ga_lapagos Re: Jaśmina 20.11.08, 20:44 Przepiekne imie! ma w sobie jakas poezje. - ja? wrednygalapagos.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koralia Re: Jaśmina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.08, 14:41 Ja też mam córeczkę Jaśminkę Marię )) Jest pół roku starsza. Imię przyjmowane raczej sceptycznie, ale dla nas najpiękniejsze . Pozdrawiamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasminkaaa Re: Jaśmina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 19:32 Oo ) jak milo..ja mam na imie Jaśmina Maria i jestem bardzoo zadowolona ! ;ppp Odpowiedz Link Zgłoś
kkatarynka Re: Jaśmina 07.12.08, 23:30 mnie sie bardzo podoba ze wzgledu na swoja orientalność Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jota Re: Jaśmina IP: *.saite.com.pl 09.12.08, 00:17 A pomyśl tylko, czy ty chciałabyś mieć imię Jaśmina? Ja chyba bym je zmieniła Odpowiedz Link Zgłoś
hovawartka Re: Jaśmina 09.12.08, 11:42 Róża Julianna lepsze - Różyczka, Różka, Rozalka, Różanka itd Odpowiedz Link Zgłoś
vion Re: Jaśmina 12.12.08, 13:12 witam, czekamy na drugą dzidzię(marzec)i od dawna mamy zestaw dla dziewczynki: Jasmina Julia.w pierwszej ciązy nie znaliśmy płci i były te same imiona dla dziewczynki , a dla chłopca: Indy Ronaldo ( nie musze dodawac że mąż to fan piłki nożnej). urodził się synek. a teraz lekarz sie wygadał i bedzie dziewczynka wiec imiona juz są od dawna dla nas piękne imię- Jasmina. tylko oczywiście rodzina załamuje ręce-jak zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Jaśmina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.08, 18:45 Jaśmina brzmi fajnie tylko w tej polskiej wersji, Jasmina juz nie bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
martuszkaw Re: Jaśmina 16.12.08, 22:35 Mnie się podoba zestaw pierwotny tj. Róża Julianna. W moim odczuciu jest z tej samej bajki co Aniela Liliana i fajnie współgra. Jaśminę postrzegam bardzo arabsko, kompletnie nie w moim typie. Odpowiedz Link Zgłoś