Gość: ulka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.08, 09:50 Mój brat zamierza nazwać tak córeczkę. Jego żona protestuje i chce nadać pierworodnej imię Marianna Celina. Moim zdaniem Angelika i Krystyna nie pasują do siebie maksymalnie. Marianna Celina brzmi o niebo lepiej. A Waszym zdaniem? Może macie jakieś propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bodomlake Re: Angelika Krystyna 08.06.08, 09:55 Imię Angelika w ogóle mi się nie podoba i rzeczywiście nie pasuje do Krystyny. Może pójdą na kompromis- np. Marianna Krystyna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilija Re: Angelika Krystyna IP: *.lublin.mm.pl 08.06.08, 10:07 Według mnie wyjątkowo nieładne zestawienie, imiona te zupełnie do siebie nie pasują i nie lubię ich. Celina a nawet Marianna brzmi o wiele lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: Angelika Krystyna 08.06.08, 10:48 Ja też nie lubię imienia Angelika, wybrałabym więc Mariannę. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Angelika Krystyna 08.06.08, 11:04 Aniela Krystyna albo Maria Krystyna. Odpowiedz Link Zgłoś
veranillo Re: Angelika Krystyna 08.06.08, 11:19 Zgadzam się - Angelika Krystyna nie pasują do siebie w ogóle. Opcja Marianna Celina jest lepsza, chociaż też coś mi w niej zgrzyta. Odpowiedz Link Zgłoś
gandziaxd Re: Angelika Krystyna 08.06.08, 12:31 Angelika Krystyna kompletnie do siebie nie pasują;/o niebo lepiej brzmi Marianna Celina lub Marianna Krystyna Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Angelika Krystyna 08.06.08, 12:49 Bratowa ma lepszy pomysł, ale może w ramach kompromisu Aniela? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julie1789 Re: Angelika Krystyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 13:32 Moja mała kuzynka ma imiona Angelika Maria. Imienia Angelika nie lubię, ale skojarzenia z Małą sprawiają, że imię podoba mi się jakby bardziej i uważam, że jest do przyjęcia. Poza tym, dziewczynka jest też nazywana Lusią Choć jeszcze trzy lata temu imię Angelika nie chciało mi przejść przez gardło. Angelika Krystyna faktycznie nie bardzo pasuje, ale moim zdaniem (i chyba tak jest w rzeczywistości) drugie imię nie ma większego znaczenia, nadawane jest raczej albo ze względów sentymentalno - tradycyjnych, albo dlatego, że po prostu podobają się dwa imiona. Przy czym to drugie rzadko kiedy jest używane, pomijając wpisy w dokumentach itd. Ja ze swoim własnym drugim imieniem większego kontaktu nie mam i nie sądzę, bym była wyjątkiem Co do Marianny Celiny - moim zdaniem nie pasuje w ogóle. Imię Marianna nawet mi się podoba, Celina w ogóle, a i zestawienie "nie brzmi". Może faktycznie lepszy byłby kompromis - Marianna Krystyna, lub Aniela Krystyna? Odpowiedz Link Zgłoś
heladia Re: Angelika Krystyna 08.06.08, 13:43 tak jak moje poprzedniczki uważam, że Angelika Krystyna to zestaw raczej chybiony. Marianna Celina też mi jakoś nie brzmi. także zaproponowałabym Anielę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iryska Re: Angelika Krystyna IP: *.as.kn.pl 08.06.08, 13:43 Coż za "polskść" w najgorszym wydaniu... Krycha, bo swojska, z za płotu a Angela by pokazac "światowość" rodziców. Ta "światowość" z mentalnoscią Krystyny w tle... Odpowiedz Link Zgłoś
panna_turkus Re: Angelika Krystyna 08.06.08, 18:07 nie wiem co gorsze czy angelika czy krystyna... za celiną też nie przepadam. marianna pięknie (zwłaszcza z zestawieniem klara ) Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Angelika Krystyna 09.06.08, 15:29 Wszystkie pozostałe imiona są o niebo lepsze od Angeliki. Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: Angelika Krystyna 11.06.08, 11:07 Kurcze, dlaczego Krystyna ma sie od razu kojarzyc z "wsiowa Krycha", jak tu ktos walanal z armaty??????? ////// Przeciez Krystyna to imie krolewskie, a mala Krysia, Krystynka, Krzysia to po prostu sama slodycz. Angelika - jeden z moich sennych koszmarow (obok Oliwii, Nikoli, Patrycji i Sylwii), wiec w ogole na NIE. Marianna jest swietna, ale nie z Celina, juz bardziej z Cecylia (ktora uwielbiam) Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Angelika Krystyna 11.06.08, 11:44 Żadne mi się nie podoba. Obstawiam za Cecylią Klarą. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Angelika Krystyna 11.06.08, 11:45 Szczerze powiedziawszy moglabym juz pruelknac te Angelika, gdyby byla wlasnie tak wymawiana, przez g, nie dz Krystyna to b. piekne imie, Cecylia zreszta tez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulka Re: Angelika Krystyna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.08, 06:55 rodzice po lekturze forum zachwycili się Anielą. proszą więc o propozycję drugich imion i pytają, czy Aniela aby na pewno pasuje do nazwiska Kędzierska. wychodzi, kurka, na to, że ja tu teraz pośrednikiem tylko jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Angelika Krystyna 12.06.08, 11:25 Na pewno pasuje, co więcej znam nawet jedną osobę noszącą to imię i nazwisko. Propozycje drugiego imienia: Aniela Zofia Aniela Dagny Aniela Klara Aniela Róża Aniela Ida Aniela INga Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Angelika Krystyna 12.06.08, 11:50 Pięknie pasuje! Nawet chwili bym się nie zastanawiała. Pozdrawiam - rodziców w pierwszej kolejności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cicuta Re: Angelika Krystyna IP: *.acn.waw.pl 12.06.08, 12:34 Aniela Marianna Kędzierska dla mnie bomba Odpowiedz Link Zgłoś