bunia0001 10.06.08, 22:20 Witam, nie możemy się z mężem dogadać co do imienia dla naszej córeczki. Mi osobiście podobają się Ida i Nina, oraz Sonia i Sara (ale spotkałam się z opinią że to imiona jak dla psa) Co mi jeszcze zaproponujecie, dodam że mamy synka Igora. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Ida czy Nina 10.06.08, 22:26 Podobają mi się Ida i Sara. Proponuję Olgę, Ernestynę (Ernę), Laurę. Odpowiedz Link Zgłoś
bunia0001 Re: Ida czy Nina 10.06.08, 22:31 Olga mi się osobiście nie podoba ze względu na to że pewnie będą ją wołać Ola (uraz mam) a Laura podoba mi się bardzo ale mąż jest wybredny i nie chce żadnego imienia na L bo nasze nazwisko zaczyna się na tą literę i on sobie ubzdurał że imię i nazwisko nie powinny się zaczynać tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
bobimax Re: Ida czy Nina 11.06.08, 13:55 To ciekawe co By powiedział na nasz zestaw Kornelia Klara K. A co do imion to Ida, Iga nie Sara i Sonia bo to naprawdę kojarzy się z psami. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Ida czy Nina 11.06.08, 09:57 Ida! Ze względu na skojarzenia - b. sympatyczne - z Jeżycjadą. Odpowiedz Link Zgłoś
dagis.1 Re: Ida czy Nina 11.06.08, 18:28 nina i ida podobaja mi sie po rowno sonia - moze byc sara- nie lubie tego imienia - choc argument ze to imie dla psa mnie smieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
donmari Re: Ida czy Nina 11.06.08, 18:42 Imię jak dla psa-z tym argumentem to na forum naprawdę przesadzamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilija Re: Ida czy Nina IP: *.lublin.mm.pl 11.06.08, 22:52 Ida! Akurat tak się składa że bliscy znajomi mieli suczkę Sonię więc to imię zawsze będzie mi się kojarzyć z psem. Sara może być a Nina kojarzy mi się z zimną surówką z buraczków Odpowiedz Link Zgłoś
babcia.weatherwox Re: Ida czy Nina 12.06.08, 09:06 no moi sąsiedzi też mają sunię Sonię... Nina i Sara nie podobają mi się, ale Ida jest naprawdę bardzo w porządku - ech te książkowe skojarzenia Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Ida czy Nina 12.06.08, 09:26 Ida i Igor sa troche zbyt podobne wg mnie. Wybralabym Nine lub Sare, Sara az tak bardzo nie kojarzy mi sie z imieniem dla psa ale Sonia to juz zdecydowanie tylko z tym. Odpowiedz Link Zgłoś
ffanatyczka Re: Ida czy Nina 14.06.08, 15:26 ja znam psy o imieniu Kubus Czarek czy Zuzia no i co z tego?? argumentowanie, ze imie kojarzy sie z psem jest bez sensu Odpowiedz Link Zgłoś