gaudencja 12.07.08, 21:13 Mój mąż dziś natknął się na mamę, która zwracała się do swego dziecka per "Pafnucy". Wątki o Pafnucym były już dość dawno temu, więc Was zapytuję - co sądzicie o tym imieniu? Czy ma szansę na spopularyzowanie sie w perspektywie naszego życia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Pafnucy 12.07.08, 21:17 Kojarzy mi się kocio, na pierwszy rzut oka nie dla mnie. Muszę się z nim oswoić. Odpowiedz Link Zgłoś
cicuta Re: Pafnucy 12.07.08, 22:00 mnie sie bardzo podoba. spopularyzowanie go nie wierze... Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Pafnucy 13.07.08, 17:01 dla mojego ucha - wyłącznie imię dla maskotki, ale bardzo sympatyczne Odpowiedz Link Zgłoś
nerwena Re: Pafnucy 14.07.08, 00:06 Dzięki mnie na pewno nie stanie się badziej popularne bo w życiu nie nazwałabym tak syna. Współczuję dziecku, bo napewno nie będzie miało łatwo w szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Pafnucy 14.07.08, 09:38 wiesz, u mnie w szkole nie miała łatwo Magdalena Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Pafnucy 14.07.08, 11:43 Dokładnie jak Abieli, mi się Pafnucy kojarzy z imieniem dla kota. Ciekawe dlaczego? W kreskówce był Filemon i Bonifacy (imiona też "spalone" na lata), w literaturze jakoś sobie nie przypominam żadnego kota Pafnucego... Może ktoś podpowie? Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: Pafnucy 14.07.08, 11:51 Kurcze, Pafnucy byl kocim kolega starego, dobrego Pankracego A moze ta mama tak pieszczotliwie zwracala sie do synka? Mam znajoma, ktora mowi do swojego malucha: Franek, Tadzio, Czesio, a chlopiec ma na imie w rzeczywistosci Jas Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Pafnucy 15.07.08, 00:27 bonnie75 napisała: > A moze ta mama tak pieszczotliwie zwracala sie do synka? Mam znajoma, ktora mow > i > do swojego malucha: Franek, Tadzio, Czesio, a chlopiec ma na imie w > rzeczywistosci Jas I tak być moze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ariella Re: Pafnucy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.08, 09:04 dla mnie za miekkie i rozlazle, jakby paf paf paf z ciuchci..... nie dzwieczy, a skojarzen dobrych nei mam pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Pafnucy 15.07.08, 09:36 Dla mnie Pafnucy to przede wszystkim sympatyczny niedźwiedź z ekologicznej bajki Joanny Chmielewskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilija Re: Pafnucy IP: *.lublin.mm.pl 15.07.08, 10:33 Kojarzy się z safandułą, pasuje mi do jakiegoś tłustego, łajzowatego zwierzaczka. Odpowiedz Link Zgłoś