mamaemmy 28.07.08, 18:18 Dziewczyny czemu zawsze mamy Nikoli wygladaja podobnie )? Chyba jeszcze nie spotkałam sie z imieniem,które tak konkretnie kojarzyłoby mi się z jednym typem osobowości...Bynajmniej nie krytykuje nikogo,stwierdzam tylko fakt;tych małych Nikolek ostatnio na pęczki,ale ZAWSZE,powtarzam,zawsze za malutką Niki idzie tak samo wygladająca mama ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
donmari Re: Mama Nikoli :P 28.07.08, 18:34 Tak samo,czyli jak? Na pewno tipsiara bez wykształcenia? Bez przesady. W maju na imprezie poznałam 4-letnią Nikolkę i choć też nienawidzę tego imienia,sama dziewczynka jest niezwykle mądrą i sympatyczną osóbką. Rodzice też w porządku, po studiach Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Mama Nikoli :P 28.07.08, 18:48 Mam w rodzinie kilkuletnią Nikolę i jej mama nie jest taka jak często pisze sie tu na forum, co nie zmienia faktu, że widywałam też inne mamy Nikol bardziej zblizone do tegoż własnie opisu ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolmadakia Re: Mama Nikoli :P IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.08, 19:21 "Nie sądź,abyś nie była sądzona..." A mamy Emm jak wyglądają? A mamy Ań i Michałów? A Klar i Wincentych? A Magd i Tomków? Nie cierpię jak ktoś tak generalizuje Moje dzieci to Karol i Jan,więc ze "średniej" półki.I ja wyglądam...normalnie.Nieprzeciętnie przeciętnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Mama Nikoli :P 28.07.08, 20:15 A jak wyglądają? Bo ja nie znam żadnej. Razem z moją najmłodszą była chrzczona Nikola, ale nie przyglądałam się rodzicom. Chyba byli młodzi, ale nic innego nie jestem w stanie powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Mama Nikoli :P 28.07.08, 20:56 oj wsadziłam kij w mrowisko. Ale od razu widac umiejetnosc czytania ze zrozumieniem. Tylko Andaba zapytała JAK wyglada taka mama Nikoli?Reszta zaczęła mnie besztać za to ze generalizuje hahaha.A czy ja napisałam choc słowo ,jak wygląda? Miałam okazje poobserowac na wyjazdach mamy małych Nikolek po prostu i uderzyło mnie ich podobieństwo,zresztą nie tylko mnie... A jedna w wątku zaczęła pytac jak wygladaja mamy Emm,,Wojtków itd,a przeciez pisałam wyraznie,ze .....Jestem od 4 lat na forach internetowych i widzę,ze na 10 forumowiczów,może dwóch potrafi czytac tekst ze zrozumieniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolmadakia Re: Mama Nikoli :P IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.08, 21:08 Ajajjaj.... No to napisz w końcu jak wygląda mama Nikoli i czym się różni od innych.Tylko jasno i wyraźnie,żebyśmy,my maluczcy,mieli możność zrozumienia) Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: Mama Nikoli :P 28.07.08, 21:53 Nikola to niefajne imie, ale Emma takze niefajne. Pewnie mamy, przedstawicielki odrebnych obozow roznia sie kolorem wlosow i paznokci a ich cechy wspolne to posiadanie tej samej ilosci konczyn, nosow, oczu etc. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Mama Nikoli :P 28.07.08, 23:14 asidoo napisała: > Nikola to niefajne imie, ale Emma takze niefajne. a jakie ma znaczenie czy imie fajne czy niefajne? A wątek jest nie o fajności imienia,tylko o czyms zgoła innym-znów sie kłania czytanie ze zrozumieniem,dziewczynko href="forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15302&w=20997055&v=2&s=0" target="_blank">Historia małej Emmy Marii</a> Emka Emusia z posłańcem! Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Mama Nikoli :P 28.07.08, 22:23 Ty, popatrz! Dwie ręce, dwie nogi i głowa! To na pewno ona, opis uderzająco się zgadza! Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_19 Re: Mama Nikoli :P 28.07.08, 23:45 mamaemmy napisała: > Dziewczyny czemu zawsze mamy Nikoli wyglądają podobnie )? wystarczy przeczytać pierwsze zdanie aby wiedzieć o jaki opis chodzi, nie trzeba pytać jak, bo na forum temat wałkowany był setki razy ;/ ja się z tym opisem nie zgadzam ( czytałam go wiele razy i o ten zapewne chodzi) , imię Nikola lubię, nawet bardzo, znam kilka uroczych dziewczynek o tym imieniu,. I pewnie niektórzy spotykając mnie powiedzieli by ze moje dziecko ma na imię np. Jessica stwierdzając to tylko po wyglądzie, bo chodzę bardzo opalona( ale to słońce nie solarium) uwielbiam też krótkie spódniczki ( teraz musiałam zrezygnować na jakiś czas), a poza tym na plecach mam tatuaż i do tego jestem młoda, i zapewne niektórzy bardzo by sie zdziwili ( patrząc tylko po wyglądzie) gdybym do swojej córeczki powiedziała np Celestynko ( imię mi się akurat podoba . Jest zapewne wiele małżeństw czy mam które nazywają dzieci iminami modnymi sezonowo i łączy ich wiele cech wspólnych ale wiele cech też łączy takie mamy z mamami Franków, Kostków czy Ignasiów. Jeżeli pomyliłam się z opisem mamy Nikoli i autorka miała na myśli inny to z góry przepraszam. Wiem ze mamaemmy nie miała na myśli nic złego po prostu stwierdziła fakt który często spotykamy, ale ja wiem po sobie że pozory często mylą strój nic nie oznacza , słowa ( jak w innym poście Dzesika jedz te fryty ) częściej, ale też nie zawsze .... temat woda, każdy ma tu inne zdanie, i ma do tego prawo .... Odpowiedz Link Zgłoś
mamanicole Do mamay Emmy! 30.07.08, 10:18 Czy to możliwe, że w mamie Nicole widzisz swoje lustrzane odbicie? Tak się składa, że będąc mamą Nicole, dla kolejnego dziecka (jeśli będzie to dziewczynka) mam wybrane imię Emma. )) Idąc Twoim tokiem myślenia, podobna jesteś do mnie? Może zewnętrznie podobna jesteś do mam Nikolek (jakkolwiek pisanych), ale pod względem inteligencji emocjonalnej nie dorastasz do pięt nie jednej z tych mam. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Mama Nikoli :P 30.07.08, 12:23 A ja nie wiem jak wyglądają mamy Nikoli, bo moim zdaniem bardzo różnie. Muszę jednak powiedzieć, że wszystkie, bez wyjątku dziewczynki jakie znam o tym imieniu są bardzo inteligentne. I wszystkie są blondynkami ). Co do mam to bardzo różnie z nimi bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
anka.76 Re: Mama Nikoli :P 01.08.08, 21:50 To moja Nikola jest wyjątkiem ,ponieważ jest ciemną szatynką ,co do reszty to prawda jest mądra i rezolutną dziewczynką. Odpowiedz Link Zgłoś
rurka-z-kremem Re: Mama Nikoli :P 30.07.08, 12:41 Ach, i po co rozpętywać kolejną burzę? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Mama Nikoli :P 31.07.08, 13:29 Ale jaką burzę?Uderz w stół a nozyce..chyba o to tu chodzi. MNie nie chodziło o to JAK wyglada mama Nikoli tylko ze generalnie z tych wszystkich mam Nikolek które widziałam-one po prostu są do siebie podobne bardzo. Nie ma znaczenia czy miałam na mysli tipsy i rozowe ciuchy czy garniturki od Versace-chodziło mi o to,że są prawie wszystkie takie same Ten sam styl ubierania,styl bycia,cały image. No i NIGDY nie widziałam zaniedbanej mamy Nikoli,za to inne...oj Odpowiedz Link Zgłoś
anka.76 Re: Mama Nikoli :P 31.07.08, 14:50 Następna ,która chce wywołać aferę na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Mama Nikoli :P 31.07.08, 15:32 anka.76 napisała: > Następna ,która chce wywołać aferę na forum. Jaką aferę?Wątek wisi już dwa dni i żadnej afery-oprócz takich postów jak Twój,nie widzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Mama Nikoli :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 22:42 Ej, a moze jest jedna mama tych Nikolek i Ty zawsze ja widzisz? LOL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Mama Nikoli :P IP: 80.48.144.* 31.07.08, 23:11 Własnie ja jestem mama Nikoli .Znam też kilka mam dzieci o tym imieniu.Każda z nas jest inna,jedna jest nauczycielka córka NIKOLA ma 14 lat,ja jestem referentem biurowym córeczka ma 3 lata,znajoma zamjuje sie wychowaniem córeczki która ma 2 latka.nic podobnego w nas nie ma.Styl ubierania sie jak i image całkiem inny.I nie pisze tego tylko na trzech przekładach(znam wiecej mam nikoli,u nas to dość popularne imię)także nie wiem o co chodzi autorce wątku.tak samo mogłabym sie podśmiewać z innych imion ,które mi sie nie podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
anka.76 Re: Mama Nikoli :P 01.08.08, 21:47 Chyba żle czytałaś ,bo powyżej jest post podobny do mojego. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Mama Nikoli :P 31.07.08, 23:09 Może przypomnę że to forum o imionach, a nie o wyglądzie, urodzie, kulturze czy ogładzie osób nadających takie czy inne imiona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marti Re: Mama Nikoli :P IP: *.socal.res.rr.com 01.08.08, 05:50 nie chcialabym wiedziec, jak wyglada mama Emmy. Emma - to juz nawet pobija Nikole, choc tego imienia nie trawie rowniez. Odpowiedz Link Zgłoś