ann_a30 17.08.08, 11:44 No i się przyjęło. Nikt się nie dziwi. No może poza rodziną w Polsce. Ale tutaj wśród tylu przedziwnych imion z różnych kultur, nie jest to nic szczególnego. Wymawiane jest różnie (achillis, akilys, akillis, etc)w zależności jakiego pochodzenia jest ten, kto wymawia to imię. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Jednak Achilles 17.08.08, 23:48 Super Pisałam już, że takze mam to imię na liście. Powiedz rodzinie, ze to na czesć papieża Piusa XI, właściwie Achillesa Rattiego, może się trochę zdziwią, ale im będzie łatwiej zaakceptować ;-] Albo że na cześć bł. Achillesa Puchały. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Jednak Achilles 18.08.08, 10:44 No to świetnie, że imię się sprawdza. Odpowiedz Link Zgłoś
ann_a30 Re: Jednak Achilles 18.08.08, 15:41 O papieżu to wiedziałam, ale ten błogosławiony to już mniej znany. Ironią jest trochę to, że imię było wybrane zanim synek się urodził, ale jak się już urodził, to za wielki i za silny nie był (1350g). Ale powoli rośnie i nabiera sił Odpowiedz Link Zgłoś
veranillo Re: Jednak Achilles 18.08.08, 16:45 Gratuluję serdecznie! To ciekawe i oryginalne imię! Odpowiedz Link Zgłoś
donmari Re: Jednak Achilles 18.08.08, 16:46 No to w takim razie imię NA PEWNO doda mu sił! A jak zdrabniacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacynka27 Re: Jednak Achilles IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.08, 18:55 Mi się Achilles kojarzy nie z siłą a właśnie ze słabością. Imię cudne ale przez to skojarzenie nie dałabym go swojemu dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś