Gość: Ala_S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 23:07 witam dorgie pani podba wam sie to imie??? ja sie w nim zakochalam corcia juz za 5 tyg, na swiecie bedzie.. pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Wincentyna?? 28.08.08, 08:36 Podoba mi się szalenie, nie zapomnij pochwalic się po porodzie małą Wincentynką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atam Re: Wincentyna?? IP: *.echostar.pl 28.08.08, 09:01 zdrobnienie Wicia? mi nie za bardzo, kojarzy mi sie ze stara gruba baba (ale to od jednej sasiadki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaa Re: Wincentyna?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 10:32 a mnie sie pdoba piekne wicia.wicka Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Wincentyna?? 28.08.08, 19:43 Wicia jest w porzadku, ale zdrabniałabym Wincentynę przede wszystkim jako Winię. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Wincentyna?? 28.08.08, 11:26 Hmmm. Zaskakujące. Musiałabym się z nim osłuchać. Zdrobnienie Wicia, Wincentynka całkiem mi się podoba, pełna forma imienia na razie budzi we mnie głównie zdziwienie. Ale nadawaj śmiało, fajnie brzmi taka odmiana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Wincentyna?? IP: 83.5.29.* 28.08.08, 11:41 zupełnie mi się nie podoba!dużo ładniejsze jest Walentyna! Odpowiedz Link Zgłoś
hazaja Re: Wincentyna?? 28.08.08, 15:05 Mnie nie zachwyca, ale tak jak już ktoś powiedział - każde imię jest kwestią osłuchania. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Wincentyna?? 28.08.08, 21:06 Podoba mi się, ale mniej niż niektóre inne "tyny" (dodam, że podobają mi się np. Ernestyna, Klementyna, Walentyna, nie Justyna czy Martyna). Odpowiedz Link Zgłoś
lanka3 Re: Wincentyna?? 30.08.08, 16:49 OKROPNE. Wiem cos o okropnych imieniach bo sama takie miałam, szło za mna jak zły cień aż je zmieniłam. Zawsze mam wrażenie, że moje zmarnowane życie to wpływ imienia którego nienawidziłam i wstydziłam sie go, nie rób tego dziecku Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a Re: Wincentyna?? 30.08.08, 16:50 Ma być szczere tak ? kojarzy mi się z imieniem dla krowy albo wodą minralną Wincentka Odpowiedz Link Zgłoś
lanka3 Re: Wincentyna?? 30.08.08, 16:50 dodam, że mój niedoszły mąz mial na imie Wincenty i nigdy go nie używał Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Wincentyna?? 30.08.08, 18:18 Lanka, to że Twój niedoszły tego imienia z jakichś powodów nie lubił, nie znaczy, że nie lubi go każdy... (imienia, nie niedoszłego) Odpowiedz Link Zgłoś
lanka3 Re: Wincentyna?? 31.08.08, 12:32 mi Wincenty kojarzy się zawsze z furmanem i to takim chłopskim...z sumiastym wąsem i batem w ręce Odpowiedz Link Zgłoś