Witajcie
Bardzo miło jest mieć dobry powód do spytania o opinię bywalców forum, które regularnie od dawna podczytuję. Jeszcze kiedy planowaliśmy powiększenie rodziny, uważnie śledziłam padąjace tu propozycje, więc pomysł na imię dla potomka został zaczerpnięty stąd, toteż miło mi będzie poznać Wasze opinie odnośnie dokonanego wyboru.
Podobno nie ma wątpliwości, że będzie syn. Pierwsze imię nie może być zbyt długie, ponieważ maluch będzie miał podwójne nazwisko. Zależało mi na imieniu niezbyt popularnym, najlepiej spoza pierwszej setki

lub w jej dolnych granicach. Drugie imię może być bardziej popularne(jednak nie pierwsza dziesiątka), jedyny warunek- musi ładnie brzmieć z pierwszym. Na razie w przedbiegach wygrał zestaw Bruno Ignacy. Co o nim sądzicie? Może macie jakieś inne propozycje drugiego imienia bądź pomysły na zupełnie inny zestaw? Jedyna martwiąca mnie w tym zestawie sprawa to wzrost popularności Bruna w danych z USC za 2007 w stosunku do 2006.
I jeszcze jedno pytanie- jak zdrabniać Bruna? Mnie najbardziej podoba się pełna wersja, ale babcie nie dają nam spokoju, bo "czemu takie niemieckie no i jak to zdrobnić?" Na pierwszą część pytania odpowiadamy "bo tak, bo się nam takie imię podoba", odpowiedź nr 2 to Bruniś, ale może znacie jeszcze inne zdrobnienia?
pozdrawiam
follow