scarlet26 01.10.08, 11:56 Cześć dziewczyny! Jestem w trakcie wyboru imienia dla mojego synka. Miała być córeczka, ale jednak będzie synek Które imię bardziej wam się podoba? Dawid czy Maksymilian? Napiszę tylko że brat ma na imię Aleksander, a siostra Wiktoria. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lawinia Re: Dawid czy Maksymilian? IP: *.mp1.dr.home.nl 01.10.08, 12:16 Oba sa bardzo ladne. Musze powiedziec, ze masz podobny gust imienny, bo ja tez caly czas nastawiam sie na te dwa imiona, ale niestety tez bez ostatecznego zdecydowania. Po prostu zdecyduj, ktore pierwsze a ktore drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
maja64 Re: Dawid czy Maksymilian? 01.10.08, 12:36 zdecydowanie Dawid!! Chociaż Maksymilian lepiej współbrzmi z imionami rodzeństwa Odpowiedz Link Zgłoś
quasimodo82 odwrotnie 01.10.08, 20:56 A według mnie odwrotnie. Lepszy jest Maksymilian, ale Dawid bardziej pasuje do rodzeństwa. Wydaje mi się jednak, ze Maksymilian jest teraz bardzo popularny, wiec oddaję mój głos na Dawida. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: odwrotnie 03.10.08, 22:18 W Warszawie Maksymilian jest nieznacznie bardziej popularny, niż Dawid, jednak jego popularność jest swieższa. Oddaję głos na Maksymiliana (glównie ze względu na brzmienie jednego i drugiego imienia). Odpowiedz Link Zgłoś
annya11 Re: Dawid czy Maksymilian? 01.10.08, 12:56 Jak dla mnie zdecydowanie w rachubę wchodziłby Maksymilian. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Dawid czy Maksymilian? 01.10.08, 13:20 Maksymilian. Imienia Dawid wybitnie nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.galli Re: Maksymilian 01.10.08, 14:30 Dawid jest jednym z najbardziej nie lubianych przeze mnie imion, odrzuca mnie na kilometry - wiec wybor prosty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ik_ecc Re: Dawid czy Maksymilian? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.10.08, 03:07 Maksymilian. Moj maz ma na imie David, ale jest anglo i w anglowersji imie jest super, w polskiej mi sie nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś