green_pepe 05.10.08, 20:35 Co sądzicie o tym imieniu? jestem ciekawa jak jets odbierane przez ogół. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: PAMELA 05.10.08, 22:00 Bo IMO ładne nie jest, jest natomiast wybitnie pretensjonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laloena Re: PAMELA IP: *.mp1.dr.home.nl 05.10.08, 20:53 Tez jestem na "nie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laloena Re: PAMELA IP: *.mp1.dr.home.nl 05.10.08, 20:55 To cos w rodzaju dawnej Isaury. Rodzicom rozum odebralo a dziecko musi sie cale zycie meczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
annya11 Re: PAMELA 05.10.08, 21:08 Cóż, jest to jedno z nielicznych imion, którego szczerze nie lubię i to bez względu czy funkcjonuje w Polsce, Europie czy w innej części globu. Kojarzy mi się z (nie wszystkie skojarzenia umiem nawet racjonalnie wytłumaczyć): a) kozą b) silikonem c) Pa Mela, czyli cześć Melania d) agencją towarzyską Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: PAMELA 05.10.08, 22:43 nie podoba mi się ;/ kojarzy mi się tandeciarsk, z tandetą, kiczem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Re: PAMELA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 19:27 Przywalił kocioł garnkowi! Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: PAMELA 09.10.08, 00:26 Gość portalu: Ona napisał(a): > Przywalił kocioł garnkowi! ano faktycznie przywalił P Imie faktycznie z tej samej bajki nie ma co Imię Emma nosiła moja prababcia a pewnie i wczesniej tez wiele osób z rodziny A Pamela?No cóż...Jakoś nikt.. Imie Emma jest w Polsce od conajmniej lat 20-tych,a Pamela odkad?Od "Słonecznego patrolu"? Czy widzisz róznice,czy do tego trzeba było skończyć więcej szkół? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Re: PAMELA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 08:45 Pocieszaj się jak chcesz,dla mnie i pewnie dla większości społeczeństwa,zarówno Emma jak i Pamela są na tej samej "amełykańskiej" półce!ChOć nie przeczę,że Emma brzmi o wiele ładniej! Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: PAMELA 09.10.08, 11:11 Ale Emma jest imieniem niemieckim,a ze jest popularna w USA to inna rzecz..Bardzo polularna jest też we Francji,Angli,Nowej Zelandii i tak dalej.. Wg mnie bliżej jej do Helgi niż do Pameli Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: PAMELA 09.10.08, 12:43 Mam niestety pretensjonalne skojarzenia. Imię samo w sobie mogłoby być ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: PAMELA 09.10.08, 22:51 Emma jest nadawana w Polsce od około 1265 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: PAMELA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 13:22 Wspaniale, ale dotąd nie spotkałam ani jednej Emmy. Wierzę w jej nietuzinkowe pochodzenie, ale dla laika bardzo blisko jej do Pameli. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: PAMELA 14.10.08, 21:12 Gość portalu: agata napisał(a): ale dla laika bardzo blisko jej do Pameli. Jesli za tym idzie opinia"nie podoba mi się"to fajnie,bo im mniej Emm,to tym lepiej. Ja widocznie laików mało spotykam,bo generalnie słyszę,że Emma to imie a)stare,b)niemieckie c) babcine d) staroswieckie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: PAMELA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.08, 08:37 Popieram Agate! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: PAMELA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.08, 10:57 Nie napisałam że mi się nie podoba, przeciwnie odbieram je dobrze. Piszę Ci jednak jak to jest w rzeczywistości, wiele osób odbiera je jako pretensjonalne nie znając pochodzenia imienia i dlatego jest porównywalne do Pameli. Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: PAMELA 16.10.08, 18:15 Imię Emma jest brzydkie i nieważne, ile osób je wcześniej nosiło. Dla mnie z Pamelą i nawet Genowefą w jednym worku. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: PAMELA 16.10.08, 18:56 asidoo napisała: > Imię Emma jest brzydkie i nieważne, ile osób je wcześniej nosiło. Joanno, czy Ty jesteś wyrocznią? Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: PAMELA 16.10.08, 19:14 To dlaczego piszesz "jest brzydkie i nieważne, ile osób je nosiło". To, że jest brzydkie według Ciebie nie znaczy, że jest brzydkie obiektywnie. Swego czasu napisałam, że nie podoba mi się imię Joanna i Ty się oburzyłaś, a sama nie jesteś szczególnie taktowną osobą. Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: PAMELA 17.10.08, 06:38 Wtedy poznałam maniery forum i postanowiłam pozwolic sobie na tyle samo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Serenka Re: PAMELA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 09:42 Pamela,Emma czy Jessica to jedna elita! Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: PAMELA 17.10.08, 15:54 Widzisz, ja wówczas (10.06.07, 22:38) napisałam: "Nigdy mi się nie podobało. Moim rodzicom też, chociaż miałam Babcię Joankę. Babci nie pamiętam, a imię kojarzy mi się z mało sympatycznymi osobami. Z Aśkami zawsze miałam problem, staram się do nich nie zwracać po imieniu (to samo mam z Mateuszami)." Ale nie próbuję twierdzić, że to imię jest brzydkie, tylko podkreślam, że MNIE się ono nie podoba. Widzisz różnicę? Bo moim zdaniem Ty zwyczajnie chcesz sprawić przykrość Mamie Emmy. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: PAMELA 17.10.08, 19:59 asidoo napisała: > Wtedy poznałam maniery forum i postanowiłam pozwolic sobie na tyle samo? O jakich "manierach forum" piszesz? Czy ktokolwiek tu zaleca pisanie o imionach, że są brzydkie, tak jakby subiektywne zdanie piszącego było prawdą obiektywną? Pierwsze słyszę, a adminką tu jestem od dłuższego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
ik_ecc Re: PAMELA 06.10.08, 00:40 Ja odbieram negatywnie, niestety kojarzy mi sie z p. Anderson. Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: PAMELA 06.10.08, 00:54 Świetnie brzmi jako imię dla kotki )) Natomiast w kontekście ludzkim kojarzy mi się z Tercetem Egzotycznym i łzawą piosenką "Pamelo, żegnaj" Odpowiedz Link Zgłoś
quasimodo82 Re: PAMELA 06.10.08, 02:52 Kojarzy mi się, niestety, z Pamelą Anderson. A z jakim typem dziewczyny Pamela Anderson się kojarzy, to chyba nie trzeba tłumaczyć. Jest to pewnie krzywdzące dla aktorki, ale to nie moja wina, że grała w takim a nie innym serialu, taką a nie inną postać. W kontekście polskim imię trąci pretensjonalnością. Jeśli zaś w ogóle uda mi się pomyśleć o nim bez kontekstu, to też mnie jakoś nie zachwyca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: PAMELA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 09:11 Nie jest to imię również z mojej bajki, ale Ewa Bem ma córkę właśnie Pamelę i nie wydaje się być z tego powodu nieszczęśliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 [...] 06.10.08, 10:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
penellopa Re: PAMELA 06.10.08, 12:24 Kazdy nazywa dziecko tak jak mu się podoba. Nie rozumiem stwierdzeń, że rodzicom odbiło, a dziecko cierpi. Czemu ma cierpieć Pamela, a nie Magda? Dla mnie oba imiona nie nadają się dla dziecka. Ale to kwestia gustu. MNie się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracjanna Re: PAMELA IP: *.mp1.dr.home.nl 06.10.08, 15:47 Nie kwestia gustu a odbioru. Mnie tez moze sie podobac jakies imie, ale jak widze, ze ludzie raguja na dzwiek tego imienia smiechem, to jak mam rozum to ten rozum mi mowi, ze jesli nie chce aby inni sie z mojego dziecka smiali to szukam innego imienia. Wiem co mowie bo sama jestem entuzjastka pewnego imienia, a widze, ze ludzie reaguje na nie smiechem. I wlasnie z tego tytulu ze wzgledu na dobro mojego dziecka (a nie innych ludzie) nie nadam mu tego imienia. Mnie imie Magda sie tez nie podoba, ale nie jest to imie kontrowersyjne, mogace narazic czlowieka na smiesznosc. Jesli ktos nie jest w stanie pokierowac sie dobrem wlasnego dziecka tylko robi co chce z imieniem bo tak mu sie wlasnie podoba, to serdeczne wyrazy wspolczucia dla dzieciaka. Odpowiedz Link Zgłoś
green_pepe Re: PAMELA 06.10.08, 21:16 tak też myślałam, tylko dlaczemu ludzie wybierają takie imiona? Odpowiedz Link Zgłoś
penellopa Re: PAMELA 07.10.08, 10:31 Dalej uważam, ze to kwestia gustu, anie rozumu. Bo brakiem rozumu raczej odznaczają się osoby, które reagują śmiechem na czyjeś imię! Bo nawet Pamela nie jest obraźliwym imieniem. Nawet jeśli kojarzy się z Anderson, to może ktoś go lubić. To tylko wciąż świadczy o nas jako o narodzie, że jesteśmy wciąż zaściankowi! I ograniczeni! Bo u nas wszyscy muszą być tacy sami i się nie odznaczać. Jak ktoś jest ciut inny, to jest śmieszny. Cóż, komuna.... Odpowiedz Link Zgłoś
zmyrena Re: PAMELA 07.10.08, 16:50 Imię pretensjonalne i budzące złe skojarzenia - z silikonem i tipsami... Odpowiedz Link Zgłoś
ga_lapagos Re: PAMELA 07.10.08, 17:48 Pamela w Polsce kojarzy sie tadetnie z bimbalami Pameli Anderson.Niestety. Moze lepiej by sie kojarzylo Paloma? - ja? wrednygalapagos.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: PAMELA IP: *.mp1.dr.home.nl 07.10.08, 17:48 Oczywiscie, ze nie swiadczy to zle o osobie , ktora nosi takie czy inne dziwaczne imie ale o ... rodzicach tego biedaka. Ludzie sie smieja jak ich cos smieszy, tego nie zmienisz. Jedni sie smieja z tego inni z tamtego, kwestia jakosci poczucia humoru. Ale jesli wiekszosc smieje sie z jakiegos imienia to nie swiadczy to niestety xle o tej wiekszosci tyloko o rodzicach , ktorzy jakies dziwactwo wymyslili. Z tym, ze ja akurat nie mowie na przykladzie Pameli. Xle sie kojarzy wiekszosci, ale nie jest to imie jakies dziwaczne czy osmieszajace. Mowie ogolnie o dziwadlach imiennych. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: PAMELA 10.10.08, 11:37 dla mnie odpada. to odchodzą chłopcy z naszego puebla. Odpowiedz Link Zgłoś
uccellino Re: PAMELA 11.10.08, 18:41 Przeze mnie jako prostackie i obciachowe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Nemo Re: PAMELA IP: *.dsl.club-internet.fr 14.10.08, 15:12 Pamela .... klimat telenoweli wiecznie zywy, i mnie rowniez sie nie podoba. Co innego Paloma. Corka Ewy Bem chyba ma na imie Pamela, wiec jeden przyklad ze w Polsce ujdzie Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: PAMELA 14.10.08, 15:45 Niestety kojarzy mi się z "Tercetem egzotycznym" i ich piosenką bodajże "Pamelo żegnaj". Nie podoba mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: PAMELA 15.10.08, 13:31 Samo brzmienie - w moim odczuciu ok, nie oglądałam głupawego serialu, więc nie mam tak automatycznych skojarzeń. Ale zdecydowanie nie nadałabym tego imienia córce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: PAMELA IP: *.centertel.pl 16.10.08, 12:39 Zanim ktos zkrytykuje imie to niech najpierw przeczyta cos o pochodzeniu i znaczeniu imiona czy to Pamela czy inne. Pamela to akurat piekne imie i ma piekne pochodzenie literackie! Jak komus sie kojarzy tylko z Anderson no to wspolczuje ograniczenia intelektualnego...Poza tym jak dzieci dorosna za 15-20 lat to kto bedzie wtedy pamietal Pamele Anderson? Pozostanie tylko piekne, bardzo kobiece imie. Odpowiedz Link Zgłoś
sanciasancia Re: PAMELA 27.10.08, 14:38 Dlatego właśnie wolimy Shamelę. A z imion bardziej podoba mi się Putrefakcja. Bardziej dostojnie brzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iryska Re: PAMELA IP: *.os1.kn.pl 26.10.08, 23:13 Dla mnie jest w stylu Angeliki, tyle tylko że ma polskie znaki, a to jest bardzo na plus. Kiedyś widziałam film, z cyklu "Święta Polskie" i on był właśnie o takiej polskiej zaściankowości, były dwie dziewczynki, rówieśniczki, które mieszkały obok siebie i miały skłóconych rodziców, a każde z tych małżeństw, chciało by lepsze od drugiego, ich córki miały na imię Pamela i Angela i to właśnie pokazywało chęc takiego ślepego wyróżnienia się, pokazania że są nowocześni, mimo że do tradycji byli przywiązani w sposób wręcz bezmyślny. Mi tak to się kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś