kasiulka431 03.11.08, 14:47 Witajcie,prosze pomozcie mi cos znalesc na temat św.Klaudii,bo braklo mi juz pomyslow gdzie jeszcze mozna szukac a dziecko ma zrobic na jutro notatke z gory bardzo dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
quasi.modo Re: pomocy-św.Klaudia 03.11.08, 15:57 Najwyraźniej jest ich kilka www.catholic.org/saints/saint.php?saint_id=609 en.wikipedia.org/wiki/Saint_Procula particracy.wikia.com/wiki/St._Claudia Daj znać, gdyby język stanowił problem. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Bardzo przepraszam! 03.11.08, 16:16 Ten ostatni link to oczywiscie jakas sciema. Takze pozostaja dwie mozliwosci: Sw. Klaudia - angielska krolewna, matka papieza lub Sw. Klauida - zona Pilata, znana takze jako sw. Prokula (?), czczona w kosciele prawoslawnym Jeszcze raz przepraszam za pomylke. Alez to forum dzisiaj wolno chodzi, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulka431 Re: Bardzo przepraszam! 03.11.08, 17:45 Dzieki za linki,a moze cos masz po polsku bo ni w zab nie znam angielskiego,wolno,wolno chodzi ale sadze ze to przez mgle,moze gdzies dusi kable Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Bardzo przepraszam! 03.11.08, 17:53 O żonie Piłata jest książka. Może da rady znaleźć w bibliotece. ksiazki.wp.pl/katalog/ksiazki/ksiazka.html?kw=37397 Tu tez znalazłam krotka notkę o żonie Piłata: tygodnik2003-2007.onet.pl/1858,1236458,0,dzial.html O tej drugiej to może coś Ci przetłumaczę w przerwie na lunch. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: pomocy-św.Klaudia 03.11.08, 18:29 Po polsku moze Ci pomoże: pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Awi%C4%99ta_Klaudia www.opoka.org.pl/php/komentarze/komentarze.php?msg_id=33515&action=show ...i zaraz Ci wyślę zeskanowany kawałek o św. Klaudii na priva z Frosa i Sowy. Odpowiedz Link Zgłoś