isztarek 26.11.08, 13:07 Moja siostra urodziła w poniedziałek synka. Chłopczyk otrzymał imię Jan, natomiast drugie imię stoi nadal pod znakiem zapytania. Ja obstawiam Jana Sebstiana, natomiast moja siostra Jana Karola. Co sadzicie o tym zestawieniu? Moze zaproponujecie jakies inne zestawienia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Jan i co dalej? 26.11.08, 13:21 Jan Kanty Jan Chryzostom Jan Gwalbert Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Jan i co dalej? 26.11.08, 22:37 Popieram tradycyjne zestawy zaproponowane przez Oliankę i Abielę. Jeszcze Jan Nepomucen. Odpowiedz Link Zgłoś
sanciasancia Re: Jan i co dalej? 26.11.08, 13:24 Jan (Maciej) Karol - dla wielbicieli Witosa i Witkacego. Mi się też Jan Gwalbert najbardziej podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Jan i co dalej? 26.11.08, 13:48 Uwielbiam proponowane już zestawienie Jan Gwalbert, zwłaszcza że ma urocze zdrobnienie Jaś-Gwaś (tak nazywano podobno męża Marii Pawlikowskiej-Jasnorzewskiej, J.G. Pawlikowskiego). Ale Jan jest tak ładnym i neutralnym imieniem, że chyba każde imię pasuje do niego jako drugie. Jan Karol i Jan Sebastian też pięknie brzmią. Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: Jan i co dalej? 26.11.08, 16:03 Jan Józef - mój syn Oba po pradziadkach. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwena Re: Jan i co dalej? 26.11.08, 17:54 Z Twoich propozycji bardziej mi się podoba Jan Sebastian. A może Jan Kanty? Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Jan i co dalej? 26.11.08, 18:30 Jan Maria Jan Benedykt Jan Onufry Zgadzam się jednak z przedmówczyniami - do Jana pasuje niemal wszystko. Nie przepadam za imieniem Sebastian, więc z waszych propozycji stawiałabym na Karola. Odpowiedz Link Zgłoś
isztarek wybrane! 27.11.08, 08:51 inforuję, że wczora z wieczora imię drugie zostało wybrane. Wtrącił sie lekarz proponując Amadeusza i tak też zostało- Jan Amadeusz. Co sądzicie? Wczoraj byłam na nie, ale dziś mi pasi. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: wybrane! 27.11.08, 22:59 MSZ ciekawsze, niż dwie poprzednie opcje. Gratuluję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gada Re: Jan i co dalej? IP: *.uznam.net.pl 28.11.08, 09:52 Może po prostu Jan Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iryska Re: Jan i co dalej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.08, 19:01 Lekarz mial wyobraźnię Odpowiedz Link Zgłoś
go_pa Re: Jan i co dalej? 01.12.08, 21:50 Mój synek: Jan Maciej- to po tatusiu, Zuzanna Małgorzata - a to po mamusi. Odpowiedz Link Zgłoś