Gość: iga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 16:21 Czy to imię jest już zapomniane??A może jakos zle sie kojarzy, że nikt juz tak nie nazywa dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Dorota 10.12.08, 17:10 Jest imieniem obecnych cioć i babć, więc musi troszkę poczekać na swój powrót. Odpowiedz Link Zgłoś
ik_ecc Re: Dorota 10.12.08, 17:51 Cioc i babc? Serio babc? Raczej cioc i mam chyba? Moja siostra (19 lat) ma na imie Dorota, bardzo je lubie. MOcne, zdecydowane. Znam jedna 2-letnia Dorotke. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Dorota 10.12.08, 17:57 Dorot koło pięćdziesiątki jest sporo, więc babć też jak najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iryska Re: Dorota IP: *.as.kn.pl 10.12.08, 21:35 Kojarzy się z Rabczewską, więc niezbyt dobrze raczej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: huuk Re: Dorota IP: *.elb.vectranet.pl 11.12.08, 06:59 Znam małą Dorotkę. Dopiero sobie uświadomiłam, że jedyną z grupy 0-10 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolmadakia Re: Dorota IP: *.adsl.inetia.pl 11.12.08, 08:20 Chyba jest b.mało popularne.Ale to nie szkodzi,bo tym piękniejsze.Zupełnie nie oklepane.Mi się b.podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Dorota 11.12.08, 10:15 Może dzisiejsi rodzice mają gdzieś w podświadomości uraz do Doroty - bohaterki podręcznika do pierwszej klasy "Litery" (taki z czarnowłosą Dorotą na okładce)? Wszak nie wszyscy lubili szkołę... Chociaż zdrobnione imię drugiej bohaterki czytanek - Inka - teraz bywa coraz częściej nadawane i to nawet jako samodzielne imię. Czyli Ince obecność w podręczniku nie zaszkodziła. Ali z elementarza Falskiego takoż. Ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Dorota 11.12.08, 11:16 Wydaje mi się, że imię Dorota nigdy nie osiągnęło szczytów popularności. Uważam, że nie można powiedzieć, że kojarzy się ciociowo czy babciowo, ponieważ nigdy nie było ono często nadawane, przynajmniej tu gdzie mieszkam. Znam Doroty w różnym wieku. Moja siostra nosi to imię. Jest co prawda ciocią dla moich dzieci, ale raczej nie jest w ciociowym wieku, bo ma 11 lat . Siostra szczerze uwielbia swoje imię. Mi również zawsze to imię wydawało się ładne, już od wczesnego dzieciństwa. Może komuś źle się kojarzy, ale mi nie. Odpowiedz Link Zgłoś
jestem.mama Re: Dorota 11.12.08, 11:23 fajne imię i zgadzam się z przedmówczynią, że nie można go zaliczyć do ciotkowatych ani babciowatych. Na pewno mała Dorotka nie będzie miała zbyt wielu imienniczek w swoim gronie. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Dorota 11.12.08, 11:26 MNie się Dorotka bardzo podoba i kojarzy się fajnie z Czarownikiem z Oz. Odpowiedz Link Zgłoś