ruufinka 27.12.08, 09:10 Jestem co prawda na początku drogi ale już rozważam imiona bo ciężki wybór będzie przed nami z powodu brdzo różnych typów moich i mojego męża co do dziewczynki jest tak samo typy dla dziewczynki to Rozalia,Nina,Zoja ale to wyłącznie mój typ bo mąż nie akceptuje może jakieś wasze typy chodzi mi o imię które nie bedzie w czołówce ale też nie będzie imieniem bardzo wyszukanym dzięki i bardzo proszę o opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaamilka Re: Bruno,Leon.ALeksander,Franciszek ?? 27.12.08, 10:29 O, widzę, że mamy podobny gust Nasz tym nr 1 to też Bruno, szczególnie, że świetnie brzmi z nazwiskiem. Ale wiele osób mówi nam, że jak pies... że niemieckie imię i takie tam... Ale nam to imię bardzo się podoba, bo jest krótkie i mocne. Drugi typoo to Mieszko. Mieliśmy duży problem z dziewczynką. W końcu padło na Zuzannę i Adriannę, czyli Zuza i Ada. Myślałam, że będziemy mieli większy problem z dogadaniemm się, bo jesteśmy jak ogień i woda, ale udało nam się dojść do konsensusu. --- Nie ma litości dla bezmyślności nie mogłam się oprzeć Odpowiedz Link Zgłoś
majadka29 Re: Bruno,Leon.ALeksander,Franciszek ?? 27.12.08, 11:53 a ja mam podobny gust do Ciebie kaamilko, sama mam na imie Ada (Adrianna), bardzo podba mi sie imie Bruno, a moj pierwszy syn mial miec na imie Mieszko (ale zrezygnowalismy w koncu, bo mieszkamy w Hiszpanii, wiec wiele osob robiloby bledy w wymowie ... niesety pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: Bruno,Leon.ALeksander,Franciszek ?? 27.12.08, 12:14 Ale wszystkie "nasze" imiona wzbudzają powszechną niechęć w rodzinie na szczęście będzie to nasze dziecko! --- Nie ma litości dla bezmyślności nie mogłam się oprzeć Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Bruno,Leon.ALeksander,Franciszek ?? 27.12.08, 12:07 Hej! Dla chłopca Bruno podoba mi się najbardziej; dla dziewczynki może Laura, Matylda, Klara, Emilia, Łucja, Aniela? Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Bruno,Leon.ALeksander,Franciszek ?? 27.12.08, 12:26 Może Róża dla dziewuszki? Dla chłopca wybrałabym Brunona. Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: Bruno,Leon.ALeksander,Franciszek ?? 27.12.08, 12:38 Bronona? właśnie w takiej formie? czy bruna? --- Nie ma litości dla bezmyślności nie mogłam się oprzeć Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Bruno,Leon.ALeksander,Franciszek ?? 27.12.08, 12:39 Czy Bruno czy Brunon w odmianie jest Brunona. Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: Bruno,Leon.ALeksander,Franciszek ?? 27.12.08, 13:20 Dzięki. Ja bym odbieniała Bruna. --- Nie ma litości dla bezmyślności nie mogłam się oprzeć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kimi Re: Bruno,Leon.ALeksander,Franciszek ?? IP: *.mas.airbites.pl 27.12.08, 22:04 nieprawda, imie Bruno mozna odmieniac jako Bruna i Brunona. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Bruno,Leon.ALeksander,Franciszek ?? 29.12.08, 10:55 Gość portalu: kimi napisał(a): > nieprawda, imie Bruno mozna odmieniac jako Bruna i Brunona. Ale jedna z tych odmian ma więcej tradycji. Bruno jest IMO świetny, dla dziewczynki podałaś ładne propozycje, może jeszcze Klara? Odpowiedz Link Zgłoś