Dodaj do ulubionych

Falujący most

16.08.13, 20:43
Chyba sibeliuss jest na urlopie, bo zazwyczaj to on zamieszcza takie linki. Nasza chluba - most północny faluje i to nie tylko pod kołami, ale również pod butami reportera tvn. W załączonym artykule widoczne jest to na trzecim w kolejności filmiku. Do tej pory był problem podczas budowy z podmywanym przęsłem mostu od strony Bielan; co z tym w końcu zrobiono - cicho sza. Później poseł Kalisz naśmiewał się w tv, że zbudowano krzywy most. A teraz, sami zobaczcie:

tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,gronkiewicz-waltz-komisja-zbada-most-polnocny,95125.html
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Falujący most IP: *.jmdi.pl 17.08.13, 18:13
      3 lata gwarancji... :)
    • Gość: tmp Tak jest Most Północny IP: *.dynamic.chello.pl 17.08.13, 20:14
      Tak jest Most Północny. Wyszło kolejne szydło z worka, że HGW nie miała nic do powiedzenia w temacie zmiany nazwy mostu. Zmieniły to jakieś leśne dziadki...
    • Gość: XYZ Re: Falujący most IP: *.devs.futuro.pl 18.08.13, 09:33
      To już stary temat. Dziwne,że dopiero teraz jest na forum. Dobierając mieszankę asfaltową nie przewidziano, że w okresie gwarancyjnym wystąpią takie upały.
      • Gość: gosc Re: Falujący most IP: *.jmdi.pl 18.08.13, 11:47
        > Dobierając mieszankę
        > asfaltową nie przewidziano, że w okresie gwarancyjnym wystąpią takie upały.

amatorszczyzna
        • Gość: XYZ Re: Falujący most IP: *.devs.futuro.pl 18.08.13, 17:18
          Raczej oszczędności. Z lepszym asfaltem mogli by nie wygrać przetargu. Oczywiście nie twierdzę, że tak powinno być.
          • lawkeeper Re: Falujący most 18.08.13, 21:02
            Jak miasto robi przetarg to liczy się cena, żeby pieniądze zostały im na premie do podziału.
            Gdyby jakaś firma zaproponowała, że postawi tanio ten most, ale drewniany to miałaby też duże szanse na wygranie przetargu.

BTW - Modlin - fuszerka, Most Północny - fuszerka, zjazd z Trasy Toruńskiej - fuszerka, nie wiem jak Wy, ale ja nową linią metra będę bał się jeździć, bo może się zawalić.
            • Gość: m. Re: Falujący most IP: *.dynamic.chello.pl 19.08.13, 08:39
              takie mamy ustawy o prztargach, że najważniejszym kryterium jest cena. Chodzi o gospodarność. Już widzę jaka jazda po ratuszu by była, że jak to, kilka firm oferowało znacznie taniej, a wybrali droższą?? toż to niegospodarność!!! korupcja!!! przestępstwo!!! odwołać!!!
            • Gość: ja Re: Falujący most IP: *.warszawa.vectranet.pl 19.08.13, 20:26
              Ok wszyscy tylko mówicie HGW musi odejść. A nie szkoda Wam naszych pieniędzy na wybory teraz, gdy za rok są i tak wybory? A kto powinien zastąpić HGW są jacyś odpowiedni kandydaci? Bo na tego Pana z Ursynowa to swojego głosu nie oddam.
              Jakie są propozycje?
              A.
              • Gość: XYZ Re: Falujący most IP: *.devs.futuro.pl 20.08.13, 11:13
                No właśnie ci kandydaci przebierają nóżkami z niecierpliwości i dlatego mają być przyspieszone wybory.
              • lawkeeper Re: Falujący most 20.08.13, 12:37
                Co do kosztów referendum to chyba "Gość portalu: ja" nie zdaje sobie sprawy w jakim sposób są obecnie marnowane publiczne pieniądze. Czy wiesz, że koszt referendum stanowi ok. 1% kwoty jaką w czasie swoich rządów HGW przeznaczyła na premię i nagrody dla swojej administracji ? Czy w czasie kryzysu można sobie pozwolić na taką rozrzutność ? I najważniejsze czy administracja HGW za tą partaninę zasłużyła na premię i nagrody ?
                • Gość: ja Re: Falujący most IP: *.axelspringer.pl 20.08.13, 16:47
                  Nikt nie zasłużył na takie premie, bo nie powinno się marnować publicznych pieniędzy w czasach kryzysu. Ale powiedz mi jaką mamy gwarancję, że nowo przybyli, po pierwsze zmniejszą zatrudnienie w administracji, a po drugie nie będą się sowicie wynagradzać? Trzeba by tego rodzaju ustalenia zapisać w jakichś statusach miasta. Nie znam się na tym.
                  • lawkeeper Re: Falujący most 20.08.13, 16:58
                    Nigdy nie wiadomo co zrobią kolejni, ale to nie znaczy, że dlatego trzeba tkwić w czymś co nie jest ok. Jak ubrudzę buta to nie zostawiam go brudnego, bo nie mam gwarancji, że znowu w coś nie wdepnę.
                    • Gość: XYZ Re: Falujący most IP: *.devs.futuro.pl 21.08.13, 09:48
                      Pewne rzeczy można przewidzieć. Na pewno nie zmniejszą sobie poborów i wymienią współpracowników na swoich. Inwestycje z pewnością skończą się na pomniku na Krakowskim Przedmieściu i zmianie kilku nazw ulic.
    • Gość: Klaudia Re: Falujący most IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.13, 10:34
      Realia : tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,gronk-zbada-most.925.htmlZ

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka