Gość: mała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.09, 13:02 obejrzałam w piatek program dotyczący pracy śledczej "Imię zabójcy", mniejsza o szczegóły, policja wpadła na trop zabójcy, bo jeden ze świadków zapamietał oryginalne imię jednego z uczestników imprezy, potem okazało się, ze w okolicy chyba Wrocławia jest tylko 13 Dorianów.... ależ te oryginalne imiona są "identyfikujące" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Dorian 05.01.09, 13:07 A widzisz, jakby mordował Piotrek to by go nie złapali :p Odpowiedz Link Zgłoś
ga_lapagos Re: Dorian 05.01.09, 14:22 a ja tak lubie imie Dorian, szkoda go na morderce - ja? wrednygalapagos.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Dorian 05.01.09, 17:24 ga_lapagos napisała: > a ja tak lubie imie Dorian, szkoda go na morderce Na mordercę to każdego imienia szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Dorian 05.01.09, 21:21 olianka napisała: > A widzisz, jakby mordował Piotrek to by go nie złapali :p Jaki stąd morał? Jeśli chcesz nadać popularne imię dziecku, dążysz do ułatwienia mu ukrycia się w tłumie, jesli wejdzie w konflikt z prawem ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
mmaupa Re: Dorian 05.01.09, 21:22 Lub odwrotnie - nadajac imie rzadkie wymuszasz na nim pion moralny Odpowiedz Link Zgłoś
zaba133 Re: Dorian 06.01.09, 10:35 morał chyba taki- czasem imię moze być bardziej identyfikujące niż nazwisko- łatwiej zapamiętać Odpowiedz Link Zgłoś
narvill Re: Dorian 08.01.09, 12:42 coś w tym jest Mojej Oleny nie sposób pomylić z żadną z Natalek, Julek, Zuź czy Hań ma to swoje plusy (nie ma pytań typu: ale która? ta blondynka czy ta ruda? mała/duża? itd.) ale jak przeskrobie to amen Odpowiedz Link Zgłoś