Gość: Ula IP: *.chello.pl 06.01.09, 19:50 Nie znalazłam aktualnego wątku o tym imieniu, a od jakiegoś czasu ono za mną chodzi. Co o nim myślicie? W Niemczech jest dość popularne, w Polsce raczej nie. A Bastian, Bastek - ładnie brzmi, moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Bastian 06.01.09, 20:13 W Polsce Bastian to forma skrócona Sebastiana (zresztą wszędzie tak jest) i nie ma tradycji wykorzystowania go jako samodzielnego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Bastian 06.01.09, 20:43 Podoba mi się brzmieniowo (bardziej od Sebastiana) i kojarzy mi się pozytywnie z "Niekończącą się opowieścią". W Polsce bym się na to imię nie zdecydowała (brak tradycji, jak już pisała Gaudencja), ale jako imię dziecka z małżeństwa polsko-niemieckiego czy innego polsko-zagranicznego - czemu nie, wydaje się dość uniwersalne, bez większych problemów z wymowa czy pisownią. Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_19 Re: Bastian 06.01.09, 21:08 a mnie sie bardzo podoba i bez oporów mogłabym je nadać dziecku, Bastek , Bastian, i mam pewność której brak przy Sebastianie używania zwrotu Seba brrrrr - okropnie nie lubię tej formy, także ja ze swojej strony polecam Odpowiedz Link Zgłoś
morepig Re: Bastian 06.01.09, 23:30 mnie tez sie podoba, zwlaszcza dla polsko-obcego zwiazku. mnie sie szczegolnie podoba z francuskiego Bastien.. Odpowiedz Link Zgłoś
to_wlasnie_cala_ja Re: Bastian 07.01.09, 12:45 bardzo fajne lepsze niż Sebastian Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Bastian 07.01.09, 13:16 Dla mnie to zdrobnienie Sebastiana. Nie podoba mi się ani Sebastian, ani Bastian. Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: Bastian 07.01.09, 13:20 nie podoba mi się. ALe Sebastian jeszcze gorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roksana Re: Bastian IP: *.chello.pl 11.02.09, 10:53 Zamną również chodzi to imię,ale nie znam żadnego dziecka o tym ślicznym imieniu Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
buksik2 Re: Bastian 03.03.09, 22:33 Dla mnie Bastian jest świetne, natomiast Nie znoszę , wręcz mnie mierzi, gdy usłyszę imię Sebastian- okropne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ariella Re: Bastian IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.09, 10:14 dla mnei Sebastian to Kevin lat 80. Tandeta. POZDR Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Bastian 04.03.09, 13:59 Nie można go wszakże tak zaklasyfikować: pl.wikipedia.org/wiki/Sebastian_Klonowic Odpowiedz Link Zgłoś
gyokuro Re: Bastian 04.03.09, 20:19 Super, mnie się tez pozytywnie kojarzy. I dużo lepiej brzmi niż Sebastian (mój małżonek...) Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Gyokuro 03.06.09, 12:22 Proszę, zmniejsz trochę sygnaturkę. Cała nie powinna przekraczać szerokości 4 linijek tekstu. Odpowiedz Link Zgłoś