27_edyta 08.01.09, 14:37 Termin mam na kwiecień trochę czasu jeszcze jest ale...co sądzicie o tych imionach: Olga(mój typ),bardzo bym nie chciała, żeby została skrócona do Oli Natasza (męża) Marta (syna Sebastiana) Ech.. Może jeszcze Wasze propozycje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Imię dla córki 08.01.09, 14:39 Olga - bardzo duże szanse zdrabniania do Oli Natasza - MSZ zupełnie nieakceptowalne, bo to rosyjskie zdrobnienie, nie imię. Znajomy Rosjanin nie zna takiego imienia i mówi, że to nieoficjalna forma. Może Natalia zdrabniana po rosyjsku do Nataszy? Marta - bardzo ok, moim zdaniem. A może Anastazja, zdrabniana do Nastki? Też kojarzona z Rosją... Odpowiedz Link Zgłoś
27_edyta Re: Imię dla córki 08.01.09, 14:53 "A może Anastazja, zdrabniana do Nastki? Też kojarzona z Rosją..." Uśmiałam się, bo rzeczywiście nasze typy imion kojarzone są z rosyjskimi ale to nie jest konieczność. Olga bardzo mi się podoba mężowi nieee ale....dałabym radę przekonać Go hihi, ale sama nie jestem pewna na 100%, bo ja nie chcę Oli - ładne imię ale bardzo popularne. Syn w przedszkolu jest jeden o imieniu Sebastian, chciałabym aby córka też miała imię mało popularne - choć nie udziwnione. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Imię dla córki 08.01.09, 15:03 Olga najbardziej mi się podoba. Może Ksenia, Berenika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ariella Re: Imię dla córki IP: 94.254.170.* 08.01.09, 14:51 wsyzstkie ok, znam jedna, dorosla juz Olge, do ktorej nikt w zyciu nie mowi Ola, jakby ktos tak o niej powiedzial, to nie wiedzialabym o kogo chodzi ! A propos, do Gaudencji, zaskoczylas mnie bardzo niepozytywnie propozycja Anastazji - w naszym przedszkolu sa prawie same Anastazje, Laury, Natalie i Amelie, co dla mnie jest totalna dyskwalifikacja. Reszta to Zosie, Zuzie, Marysie i Helenki. Na szczescie nie ma zadnej Nikoli, imagine? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imię dla córki 08.01.09, 15:19 Gość portalu: ariella napisał(a): > A propos, do Gaudencji, zaskoczylas mnie bardzo niepozytywnie > propozycja Anastazji - w naszym przedszkolu sa prawie same > Anastazje, Laury, Natalie i Amelie, co dla mnie jest totalna > dyskwalifikacja. Dyskwalifikacją czego? Może i niepozytywnie, ale uważam, że w zestawieniu z Nataszą Anastazja jest dużo lepsza. Nie jest też szczególnie popularna, zdaje się, poza waszym przedszkolem oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
zaba133 Re: Imię dla córki 08.01.09, 15:10 Olga super, tyle ze przez ludzi będą pewnie próby zdrabniania chociaz znam jedną Alinę, do której nikt nie mówi Ala !!! Marta również zdecydowanie na tak ! Odpowiedz Link Zgłoś
to_wlasnie_cala_ja Re: Imię dla córki 08.01.09, 15:13 Olga jest ładne raczej nie będzie często zdrabniana do Oli, Marta też fajnie, Natasza tyle o ile Odpowiedz Link Zgłoś
27_edyta Re: Imię dla córki 08.01.09, 15:17 Dzięki dziewczyny, dam mężowi wątek to przeczytania może "głos narodu" przekona Go do Olgi. Albo będzie może Martucha - syn się ucieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
zaba133 Re: Imię dla córki 08.01.09, 15:25 Marty są super, moja córka ma tak na imię, więc nie jestem obiektywna, ale w jej pokoleniu to imię raczej rzadkie, w przedszkolu jest tylko jedna... Odpowiedz Link Zgłoś
ga_lapagos Re: Imię dla córki 08.01.09, 19:11 Olga to piekne imie, ale nie lubie skrotu-Ola. jedna Olga jest moja siostra i nie pozwala na siebie mowic Ola, znam jeszcze jedna mloda panne o tym imieniu, ktora tez nie chce by skracano jej imie. moze spodoba ci sie imie Paula, Laura albo Milena lub Milla? - ja? wrednygalapagos.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imię dla córki 09.01.09, 00:51 ga_lapagos napisała: > jedna Olga jest moja siostra i nie pozwala na siebie mowic Ola, Moja była notorycznie zdrabniana do Oli. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Imię dla córki 09.01.09, 13:53 Moja (prawie) bratowa w szkole średniej zaczęła się przedstawiać "Olga" i się przyjęło bardzo szybko. Chodziłyśmy razem do przedszkola, więc wówczas obydwie byłyśmy Olami, teraz jednak nie przyszłoby mi na myśl nazwać jej Olą. Zresztą nawet jakbym próbowała to poprawiłby mnie Oblubiony, który poznał ją już jako Olgę właśnie. Olga nie musi być Olą. Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: Imię dla córki 08.01.09, 20:27 Olga (ale plizzz... nie Ola) i Marta. Natasza nie! Odpowiedz Link Zgłoś
27_edyta Re: Imię dla córki 09.01.09, 13:45 szampanna napisała: > Olga (ale plizzz... nie Ola) i Marta. Natasza nie! Właśnie ja też chciałabym Olgę ale....mojej sąsiadki córka 13lat - wszyscy mówią do niej Ola nawet rodzice, więc jakie było moje zdziwienie jak dowiedziałam się, że ma na imię Olga Postanowione - Olga jak przekonam męża lub Marta. Odpowiedz Link Zgłoś