kaamilka 18.01.09, 16:12 Wątek z takim tytułem już był, ale dwa lata temu, więc zastanawiam się, czy coś w tym temacie się zmieniło. Mój tata jest Zenkiem (wiecznym Zeniem w ustach swojej matki) i już chyba pogodził się z myślą, że ew. syn nigdy nie będzie miał tak na imię, nawet na drugie. Zawsze z mamą śmiałyśmy się z nieszczęsnego Zenia Czy imię wróciło? Ktoś je nadaje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Zenon 18.01.09, 16:42 Nie widać powrotu na razie, ale może jeszcze kiedyś wróci. W końcu to szacowne, filozoficzne imię. Choć muszę powiedzieć, że się nieco usztywniam i wolałabym zamiast niego np. Zenodota - pierwotne imię dwuczłonowe. Odpowiedz Link Zgłoś
kkatarynka Re: Zenon 18.01.09, 16:59 nie lubie tego imienia, ale to z powodu faktu ze w sasiedztwie mam ok 35 letnia postrzelona babke o tym imieniu - tzn ona ma na imie Zenona, nie Zenon ale i tak jednoznacznie mi sie kojarzy Odpowiedz Link Zgłoś
to_wlasnie_cala_ja Re: Zenon 18.01.09, 19:15 kojarzy mi się z facetem z mojej ulicy - alkoholikiem, bo innego Zenka nie znam Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: Zenon 18.01.09, 19:20 kiedyś w "Dziecku" był publikowany pamiętnik matki małego Zenka, drugi był Witek, a trzecia bodajże Helenka imię dźwięczne i w sumie ładne, ale chyba jeszcze musi poczekać na swój czas- tak jak Czesław i Mieczysław Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Zenon 18.01.09, 19:40 Bywała ci owa mama u nas na forum, bywała - i może jeszcze zajrzy do tego wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Zenon 18.01.09, 19:22 Mi się kiedyś podobało. Ale chyba złe skojarzenia z panem spod budki z piwem (nie ubliżając twojemu Tacie) wzięły górę. Chociaż brat mojego dziadka też był Zenek i raczej dobrze go wspominam... Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Najczęsciej padająca odpowiedź - nie podoba mi się 18.01.09, 22:11 ale właśnie dlaczego? Sama się zastanawiam nad "fenomenem" tego imienia... Są różne imiona i już sama nie wiem jak można się zachwycać Mściwojem np. a nie lubić Zenka Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Najczęsciej padająca odpowiedź - nie podoba m 18.01.09, 23:25 Jest Mściwoj i Mściwuj. Zenon to MSZ poprzednik obecnych Dawida, Damiana i Adriana (w przybliżeniu) i to może tłumaczyć pewien dystans do tego imienia obecnie. A co jest złego w Mściwoju? Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: Najczęsciej padająca odpowiedź - nie podoba m 19.01.09, 08:33 a co jest złego w Zenonie? Tak się tylko droczę Sama też w życiu nie wybrałabym takiego imienia. Ale jet to pewien fenomen, że w zdecydowanej większości ludzie przy tym imieniu są na "nie"... Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: Najczęsciej padająca odpowiedź - nie podoba m 19.01.09, 20:54 a czy Zenobia to żeńska odmiana Zenona? bo w ostatnim tygodniu poznałam dwie- obie trochę ponad 30-ci lat Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Najczęsciej padająca odpowiedź - nie podoba m 19.01.09, 21:23 Zenobia to żeńska odmiana Zenobiusza. Żeńską formą Zenona jest Zenona Odpowiedz Link Zgłoś
conan7 Re: Najczęsciej padająca odpowiedź - nie podoba m 18.06.09, 14:22 "A co jest złego w Mściwoju?" Tylko to że ja w nim orta zrobiłem. Ale nie ma opcji edycji starych postów. Odpowiedz Link Zgłoś
gobisha Re: Zenon 18.06.09, 14:40 ja tez jestem na nie, ale na pewno znajdzie sie ktos "na tak" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Zenon IP: *.centertel.pl 11.07.09, 20:39 Rok temu było to dla mnie najbrzydsze imię i do brzuszka wołałam, jak tam Zeniu?, jak tam Zenek? ano u Zenka Ok -śpi itp. Potem Zenek, Zenio, Zenuś i strasznie nam się spodobało. Wiem ,że na razie nie ma Zenków a szkoda.Skoro sa Witory, Frderyki, Piotrki to dlaczego Zenusia nie ma? Zauwazcie ze ZenON kończy się tak jak popularny SZymON, TymON. ładnie brzmi Zanek, Szymek, Tymek. Nie nazwę tak synka, ale napewno zawsze bede wołac w domu do niego Zenek) nie, nie przy kolegach Odpowiedz Link Zgłoś