aniakra 22.09.08, 16:36 Witam, W tym wątku zapraszam do dyskusji o biustonoszach ciążowych - Proponuję w tytule wątku wpisywać nazwę miasta jeśli pytamy gdzie co kupić lub nazwę firmy/modelu jeśli pytamy o konkretną rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emi.la Re: BIUSTONOSZE CIĄŻOWE I DO KARMIENIA 24.09.08, 11:16 Kupiłam Triumph, Warszawa, biały nie do karmienia, ale usztywniany. Jestem średnio zadowolona, jednak sprzedawczyni źle mi doradziła, mogłam wziąć 75 pod biustem a nie 80. Kosztował 130 zł. Z rozmiaru C urosłam do E i znalezienie biustonosza w rozsądnej cenie to jakaś porażka. Przez internet nie lubię, bo muszę przymierzyć. Nie kupuję jeszcze do karmienia, bo z jednego już wyrosłam (D). Ten D był kupiony w H&M i w ogóle nie podtrzymywał piersi. Odpowiedz Link Zgłoś
malwes Re: BIUSTONOSZE CIĄŻOWE I DO KARMIENIA 24.09.08, 11:50 Emilko - ja kiedyś też tak myślałam, że kupowanie przez internet to porażka ale zmieniłam zdanie po lekturze tego forum: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32203 Odkąd ustaliłam prawidłowy rozmiar (65E a nie 70D) to kupowanie stacjonarne jest trudne bo niewiele sklepów sprowadza bieliznę o obwodach niższych niż 70cm. Od dwóch lat kupuję na www.brastop.com. lub figleaves lub bellissima. Głównie staniki Panache, Freya, Vanity Fair - super jakość i jak przypilnuję wyprzedaży to super cena. W Polsce można je dostać za około 200zł za sztukę a przez brastop chyba nie zapłaciłam nigdy więcej niż 70zł z dostawą )). No i poczta brytyjska jakaś "lepsza" bo z UK paczka dochodzi do mnie w 2- 3 dni od zamówienia. Odpowiedz Link Zgłoś
aleks2539 Re: BIUSTONOSZE CIĄŻOWE I DO KARMIENIA 24.09.08, 22:22 triumph - kupiłam stanik do karmienia... 75E - 79zł, ecru z koronką. Efekt? Uzależniłam się od niego i non stop go piorę i suszę bo tak mi się dobrze go nosi I jeszcze jedno. Warto poczekać z dwa tygodnie z zakupem stanika do karmienia. Ja po porodzie miałam stanik 85d. Ale w ciągu kilku dni obwód pod biustem zmalał mi do 75. Odpowiedz Link Zgłoś
ahkoscian kiedy kupować? 16.10.08, 11:00 przed ciążą nosiłam 70D, w czasie ciąży miałam duży problem, żeby coś znaleźć odpowiedniego: miękki ale trzymający mój sporawy biuścik - znalazłam Freya (chyba brytyjski) 70E (UK-32E). Jestem w 32tc. Kiedy kupować biustonosz do karmienia i jaki? Nie mogę liczyć na ostatnią chwilę, że wyślę męża do Smyka i powiem "kup"; nie ma szans. MUSZĘ mierzyć! Chyba, że mogłabym opierać się na numeracji brytyjskiej....ale wobec tego jaki teraz wybrać?? 70F?G? a w brytyjskiej 32EE? F? Będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi.... A Odpowiedz Link Zgłoś
malwes Re: kiedy kupować? 16.10.08, 11:29 Hej, Ja bym wybrała obwód taki jak przed ciążą - czyli w Twoim przypadku 70 (32) - po porodzie obwód szybko wraca do normy a na czas ciąży czy mierzenia możesz użyć "przedłużki" - do kupienia prawie w każdym sklepie. Kupowałabym pod sam koniec ciąży. Teoretycznie możesz wziąć miskę większą o rozmiar ale tak naprawdę to zależy - mi w pierwszej ciąży aż tak bardzo pokarm rozmiaru nie zmienił - wszystko "przyrosło" w czasie ciąży. Jeśli 70E jest na styk, to możesz wziąć 70F, natomiast jeśli jest jeszcze luz, to może zostań przy tym rozmiarze. Angielską rozmiarówkę znajdziesz na www.bellissima.com.pl. Freye są super, tak samo Panache, Vanity Fair, Fantasie. Ja je kupuję przez www.brastop.com ale Panache szyje też dla Mothercare - z tym, że te staniki są dostępne tylko via internet przez stronę Mothercare. W Polsce ich w sklepach nie widziałam (to znaczy karminików Panache bo normalnie Panache to jest). Odpowiedz Link Zgłoś
ahkoscian Re: BIUSTONOSZE CIĄŻOWE I DO KARMIENIA 28.10.08, 11:24 malwes, ile mniej więcej wychodzą koszty przesyłki?? A Odpowiedz Link Zgłoś
malwes Re: BIUSTONOSZE CIĄŻOWE I DO KARMIENIA 30.10.08, 12:44 Z brastopu jakoś koło 6 funtów i masz paczkę w ciągu kilku dni. Ja wczoraj np. zamawiałam bo mój kochany Panache Chantilly, który w Polsce kosztuje około 200zł jest teraz przez kilka dni w promocji za niecałe....9 funtów! Odpowiedz Link Zgłoś
ahkoscian Re: BIUSTONOSZE CIĄŻOWE I DO KARMIENIA 06.11.08, 10:12 widząc braki biustonoszy do karmienia dla mnie w Polsce i idąc za namową - poprosiłam kolegę jadącego do Londynu o zakup takowego biustonosza. Mam jeden z numeracją brytyjską, który leży i nosi się super, więc z oznaczeniem nie było problemu. Przyjechał, przymierzyłam i okazał się wielką porażką Bo jednak nie tylko rozmiar: obwód + miseczka się liczą. Wpija mi się pod pachy, marszczy... powiecie, że źle dobrany - ok! zgodzę się, ale jednak sugestie co do rozmiaru były prawie w 100% słuszne... nie wymyśliłam sobie rozmiaru z sufitu... a jednak co przymierzenie biustonosza to przymierzenie... jestem daleka od kupowania przez internet PS) malwes, czy wiesz jakie są możliwości zwrotu/wymiany w Brastopie? Bo właśnie w butiku tam został kupiony.... Odpowiedz Link Zgłoś
malwes Re: BIUSTONOSZE CIĄŻOWE I DO KARMIENIA 06.11.08, 19:24 Hej, Widzisz - z rozmiarem to jest tak, że on jest bardzo orientacyjny. W staniku każdej firmy, ba! nawet czasem w tej samej firmie, tym samym modelu tylko kolorze innym - będzie na Ciebie pasował inny rozmiar . Liczy się nie tylko rozmiar - ale także krój, układ fiszbin, przyleganie do mostka...dlatego nie zawsze wcelujesz się w dobry stanik, nawet z tym samym rozmiarem. Właśnie po to się kupuje nowe rzeczy przez net - że przysłyguje Ci prawo odstapienia od umowy (zwrotu) bez wyjaśniania przyczyn, w ciągu 10 dni w Polsce (i często w ciągu miesiąca w wielu innych krajach) - co sklepy stacjonarne nie zawsze oferują. Przez net bezpieczniej. Poza tym w przymierzalni nakładasz i jest ok a po 2h noszenia zaczyna się wpijać itp. W domu możesz spokojnie założyć, pochodzić chwilę, włożyć pod ubranie, zobaczyć jak się prezentują bluzki itd. W brastopie (przez net) masz czas 30 dni od dnia doręczenia na zwrot. Odsyłasz na swój koszt - ale jak np. nie chcesz oddać tylko wymienić, to nową paczkę przysyłają na własny koszt i dają Ci 10% upustu jeśli to inny model. Ja odsyłałam 2 razy, nie wymieniałam nigdy. Zwrot kasy bardzo szybki. Teraz moja paczka przyszła błyskawicznie...2 na 3 staniki dobre. Ten niedobry (za mały) to własnie Panache Chantilly, mój ukochany, noszony od dawna. Wzięłam tylko 1 miskę większy i okazał się za mały. W tych innych, ten sam rozmiar ok. Wszystkie miałam 30E i teraz w ciąży zamówiłam te same modele w 32DD (odpowiednik polskiego 70E). I jak widzisz z jednym nie trafiłam bo się okazał "małomiseczkowcem". Ale zostawię go chyba po śliczny a po ciąży i karmieniu piersi raczej zmaleją - a ciasny jest minimalnie. Wydaje mi się, że w stacjonarnym brastopie powinnać móc go zwrócić bez problemu ale nie wiem bo zamawiałam od nich tylko przez internet. Odpowiedz Link Zgłoś
malwes Topy Alles, staniki Alles i staniki Melissa 29.09.09, 15:46 No...to z perspektywy 8 m-cy mogę się znowu dopisać (tylko szkoda, że prawie tylko ja tutaj piszę). - jestem bardzo, bardzo, bardzo ZADOWOLONA z topów do karmienia Alles i tych "zwykłych" z serii Mama New (białych i czarnych) oraz tych bardziej "seksi" czyli z serii Mama Bianca. W zasadzie nie nosiłam biustonoszy, ładnie utrzymywały biust. Te bezszwowe są bardzo delikatne, wygodne - do tej pory to podstawa mojej garderoby pod bluzki, sweterki i inne topy. Natomiast staniki Alles...no cóż, wzornictwo piękne ale obwody sie rozlazły koszmarnie. Wszystkimi mogę się okręcić dookoła. Z plusów to to, że białe nie żółkną i koronki ładnie się utrzymują mimo prania w pralce. Staniki Melissa ok, bardz trwałe, bardzo ściśliwe, nic się w obowodzie nie rozłazi - jednak trochę "twarde" fiszbiny mają bo mi się wpijają w piersi mimo, że na oko ich wygięcie i szerokość są kompatybilne z piersiami. Odpowiedz Link Zgłoś
2malinam Re: BIUSTONOSZE CIĄŻOWE I DO KARMIENIA 03.11.09, 19:05 trzeba pamiętać że po porodzie obwód się zmniejsza, więc biustonosz nie może być za luźny bo rzeczywiście nie będzie podtrzymywał, ja polecam biustonosze Alles - mają duży wybór i ładne modele - nie zwykłe bawełniaki, zainteresowanym wskaże gdzie można kupić Odpowiedz Link Zgłoś
2malinam Re: BIUSTONOSZE CIĄŻOWE I DO KARMIENIA 03.11.09, 19:07 zobaczcie na www.bocianek.net jest tam alles Odpowiedz Link Zgłoś
wienna Anita 5051, 5068 30.09.09, 11:45 Mierzyłam w CH LAND (obok stacji metra Służew chyba, albo Stokłosy) moje wymiary obecnie 79/100, pani dała mi 70 H stanik Anita 5051 wygląda ohydnie, nie ma fiszbin (jak większość staników do karmienia) miał ktoś Anita 5068? Czy tam są metalowe fiszbiny czy tylko wzmocniony materiał? Które modele Anita Wam najbardziej pasowały? Jakie jeszcze konkretne modele innych firm polecacie w rozmiarze 70H (albo nawet miseczkę wyżej)? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
dorkagal Re: BIUSTONOSZE CIĄŻOWE I DO KARMIENIA 13.01.11, 16:30 ja znalzłam super biustonosz chyba angielski Emma-J. Kupiłam go na internecie w firmie Bemummy; adres jest chyba z nazwą firmy (www.bemummy.pl), potem znalazłem go też sklepie "Bellamama". Jest naprawde super, fajnie trzyma, jest wyghodny i miluśki dla ciała. W jednym i drugim sklepie mają duży wybór więc jesli nie ten to warto sprawdzić inne modele. Odpowiedz Link Zgłoś
dorkagal Re: BIUSTONOSZE CIĄŻOWE I DO KARMIENIA 13.01.11, 17:08 Udało mi się znależć link do wspomnianego sklepu www.bemummy.pl/biustonosz-do-karmienia-411.html Udanych zakupów !!! Odpowiedz Link Zgłoś
agusia_b Re: BIELINA CIĄŻOWA ANITA PO PROMOCYJNYCH CENACH 28.07.11, 11:21 Zapraszam na moją stronę allegro, mam do sprzedania bieliznę ciążową marki ANITA: allegro.pl/listing.php/user?us_id=1296476 Odpowiedz Link Zgłoś