ashton 02.02.09, 09:00 Dawniej częste było nadawanie imion z kalendarza. W myśl tej zasady robimy sobie taki właśnie kalendarz,w którym codziennie odnotowujemy DWA imiona - męskie i żeńskie, które nadalibyśmy, gdyby był przymus nadawania właśnie imion z kalendarza. Nawet jeśli nie będzie danego dnia imienia, które zachwycałoby nas, to z konieczności wybieramy jedno podchodzące najbardziej,zamiast szukać fajnych w okolicy. pl.wikipedia.org/wiki/2_lutego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ashton Re: Zabawa - 2 lutego 02.02.09, 09:02 Maria i Kornel (Piotra już niejednokrotnie doceniłam ) Odpowiedz Link Zgłoś
lumja Re: Zabawa - 2 lutego 02.02.09, 10:00 dzis ciężki wybor bo wiele fajnych imion Jan i Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Zabawa - 2 lutego 02.02.09, 10:37 Ciężki wybór bo żeńskie takie zwyczajne. Miłosława i Kornel Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_19 Re: Zabawa - 2 lutego 02.02.09, 14:56 Mikołaj i Joanna imiona takie jak Miłosława itp. są dla mnie nie do przyjęcia odkąd usłyszałam jak jedna pani co rusz tłumaczyła się że sobie nie sepleni i nazywa się Miłosława a nie Mirosława ( chociaż wole Miłkę od Mirki ) Odpowiedz Link Zgłoś