01.05.05, 19:57
fajnie ze jest takie forum!
jak czesto kąpiecie swoje pieski?
ja kąpałam średni raz na 2-3 tygodnie.
ostatnio na spacerze spotkałam pana który mocno się zdziwił że tak często
kąpę swoją sunie. on już ponad rok nie kąpał swojego psiaczka.
Obserwuj wątek
    • siaiwo1 Re: kąpanie 28.06.05, 11:02
      ja rownie czesto co ty, moje suki maja dlugi wlos. a wlosy myje sie czesto...bo przez swoja delikatnosc
      zbieraja caly kurz.
      • snotty14 Re: kąpanie 06.07.05, 14:25
        Tak..Ja też tak kąpie mojego:) Yorki to "odkurzacze"i zmiotą wszystko z
        ziemi..co 2-3tygodnie trzeba takiego wykąpać.Pozdrawiam wszystkich
        • chantal11 Re: kąpanie 20.07.05, 19:27
          Kapie moja psinke co 3tygodnie,nie widze potrzeby czesciej,poniewaz z kazdego
          spaceru idzie do wanny na mycie łapek.Nie wyobrazam sobie,aby poszedl prosto do
          pokoju wylegiwac sie na kanape.
          • maranka Re: kąpanie 14.10.05, 09:23
            co do kąpieli to zdania są podzielone ponieważ yorki to psy w dużym procencie
            alergiczne a w szczególności łapią alergie skórne / własnie ta niskość podłoża
            i włos zbierający nie tylko kurz / wiadomo , że kąpiąc likwiduje się naturalne
            zabezpieczenia włosa , ale kąpać trzeba - ja podcinam trochę włosy od dołu ,
            szczgólnie na jesieni i na zimę , a w lecie mój york ma włoski krótkie -
            kiegyś tego nie lubił , teraz mordka mu się śmieje po strzyżeniu , biega do
            wszystkich domowników , żeby go podziwiać - jest mu zdecydowanie lżej i nie
            męczy się tak podczas upałow
            • snotty14 Re: kąpanie 25.11.05, 22:09
              Co 2-3 tygodnie. Tak jak moje poprzedniczki :) no i zależy czy jest mocno
              brudny.. :]
    • molly101 Re: kąpanie 29.11.05, 14:37
      Co 2tygodnie ta moją miotełke do chodników trzeba kąpac.
      Pozdrawiam
      • fasol68 Re: kąpanie 12.12.05, 23:37
        a my kapiemy swoje co tydzień
        on ma wspaniały włos świecący i nie wymaga stosowania jak narazie olejku
        norkowego ponadto jest obcięty na krótko
        ona dzień lub dwa przed kapielą jest smarowana olejkiem norkowym i lata w
        ubranku - piżamce jest to czysty obłęd jak ona wygląda
        • chantal11 Re: kąpanie 22.03.06, 17:49
          Więc jak często kąpiecie? Pytam nowe forumki.
          Naprawdę niektórzy kąpią co tydzień?
          Bo mi się zwyczajnie nie chce...tak często.
          • szkasik Re: kąpanie 22.03.06, 18:28
            Moja druga połowa kąpie Dropsa co tydzień.
            Do tego przy tej pogodzie jest prysznic łapek i podbrzusza po każdym powrocie
            ze spaceru.
            Pozdrawiam Katarzyna
            • chantal11 Re: kąpanie 22.03.06, 19:06
              To w takim wypadku ja chyba mojego kąpie za rzadko, bo co 3, ba nawet teraz zimą
              nieco ponad 3 tygodnie. Ale pryskam go przy czesaniu preparatem Hery, do
              czesania na sucho. A gdy przyjdę ze spaceru, chodzi 3czasem 4 razy dziennie,
              robię do dokładnie to co TY, czyli mycie łapek w wannie. I spłukuje mu włoski w
              okolicy siusiaka.
              Pozdrawiam
    • lola211 Re: kąpanie 12.05.06, 10:21
      Staram sie kąpac jak najrzadziej- czyli co 2 tyg., ale widze, ze juz po
      tygodniu kapiel by sie przydala.Moja sunia ma bardzo duzo wlosa, jest czarna,
      widze ze w porównaniu w mniejszymi jasnymi yorkami jest duzo bardziej
      owlosiona.Zbiera caly kurz, suche liscie, po paru dniach od kapieli wlos jest
      zakurzony i matowy.Co pare dni spryskuje ja olejkiem norkowym, ale i tak efekt
      mnie nie zadowala.
      Czy kapiel raz w tygodniu na dłuzsza mete moze zaszkodzic pieskowi?
      • wiolettadg Re: kąpanie i preparaty.... , oraz okejek norkowy 12.05.06, 16:25
        Trzeba kąpać psa wtedy kiedy potrzeba, czyli jak jest brudny.
        Do kąpieli użyć dobrego szamponu, potem odżywke i dobrze ją spłuknąć po 5 min.
        Szampon i odżywke użyć dobrej jakości odpowiednią do rodzaju włosa. Nigdy nie
        ludzką. Nie stosujcie raczej olejku norkowego bo zażółca włos!!!! Jest niepotrzebny.
        Nigdy nie stosujcie preparatów różnych na brudny włos, to tak jak my byśmy
        stosowali coś na swojej głowie , tym bardziej gdy jest brudna. ZAWSZE o tym
        pamiętajcie.
        Pozdrawiam Wioletta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka