Gość: ma_ma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.09, 18:03 może coś nam polecicie Zosia, Hania, Julka, odpadają ponieważ mamy takie dziewczynki w rodzinie bądź u znajomych. Poszukujemy imienia pasującego do Franka i polskiego. dziękuję za wszystkie sugestie ma_ma Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fenyloalanina5 Re: imię dla siostry Franka 09.03.09, 18:35 Anielka Melania Anusia (Anna) Danusia Marcelinka Odpowiedz Link Zgłoś
filmo-teka Re: imię dla siostry Franka 10.03.09, 10:54 Z zaproponowanych już podobaja mi się bardzo (i pasują rewelacyjnie do Franka): Basia (the best) Krysia Rozalka Anielka Alusia Milka (Melania) Dodam: Aurelka Julianka Emilka Helenka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: imię dla siostry Franka IP: 193.120.137.* 10.03.09, 11:50 Najbardziej pasuje mi Franio i Rozalka.Szkoda ze Helenka odpada. Ewentualnie Natalka,Gabrysia,Hania,Marcelinka,Michalina,Kornelia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma_ma Re: imię dla siostry Franka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 13:16 właśnie wczoraj przeprowadziłam rozmowę z synem i mamy wybrać między: Marlena, Lidka, Zuza i Karolina (pierwsza i ostatnia to siostry cioteczne, dużo starsze od mojego syna - teraz mają 20lat , druga pani z przedszkola a trzecia narzeczona z przedszkola) - zastanawiamy się Mi najbardziej z Waszych propozycji podoba się Basia i Danusia - do pierwszej bez problemu męża przekonam, do drugiej będę się starać, bo mi się bardzo spodobało. Ala - śliczne, ale związana historia rodzinna uniemożliwia nam wybranie tego imienia Maria, Marianna - imię teściowej, ładne ale ... Rozalia, Marcelina, Michalina ... mamy z czego wybierać. Choć imie wybrane przez syna - Lidka, też mi się spodobało. Zaczynam domowe negocjacje , mam jeszcze 4 misiące. pozdrawiam ma_ma Odpowiedz Link Zgłoś
filmo-teka Re: imię dla siostry Franka 10.03.09, 14:18 Gość portalu: ma_ma napisał(a): > Mi najbardziej z Waszych propozycji podoba się Basia i Danusia - do pierwszej > bez problemu męża przekonam, do drugiej będę się starać, bo mi się bardzo > spodobało. Masz rację: Basia jest urocze, a i w pełnym brzmieniu równie fajne. Danusia też ma swój urok - w sąsiedztwie mamy dwuletnią Danusię, jest to taka słodka i rezolutna istotka, zawsze uśmiechnięta i nadzwyczaj szybko nauczyła się mówić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: imię dla siostry Franka 10.03.09, 14:52 Proponuję jeszcze Helenkę, Klementynę i Berenikę. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: imię dla siostry Franka 20.03.09, 20:06 Gdzieś tam niżej proponowałam właśnie Basię. Myślę, że to strzał w dziesiątkę. Danusia niemal równie dobra, ale mimo to trzymam kciuki za Basię! Z propozycji synka podoba mi się Lidka. Ewentualnie Zuzka, ale teraz chyba mega popularne. Karolina może w sumie być, ale ponieważ jest strasznie popularna w pokoleniu współczesnych matek i trochę młodszych dziewcząt, po prostu przejadła mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
donmari-2 Re: imię dla siostry Franka 10.03.09, 15:51 Maria Konstancja Emilia Dioniza/Dionizja Melania super, jedyny mankament Meli to fakt, że imieniny obchodzi się 31 grudnia> Ale mnie osobiście to by nie przeszkadzało Odpowiedz Link Zgłoś
filmo-teka Re: imię dla siostry Franka 10.03.09, 19:41 > Melania super, jedyny mankament Meli to fakt, że imieniny obchodzi > się 31 grudnia> Ale mnie osobiście to by nie przeszkadzało Zapewniam Donmari, że o niebo lepiej mieć imieniny niż urodziny w Sylwka, i to z parę przykrych przyczyn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iryska Re: imię dla siostry Franka IP: *.as.kn.pl 10.03.09, 15:47 Waleria (Walerka). Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: imię dla siostry Franka 10.03.09, 20:01 Basia to dla mnie absolutny nr 1! Ale może być też Stefania, Aurelia, Aniela... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angelsik Re: imię dla siostry Franka IP: 94.254.202.* 13.03.09, 23:40 a mnie sie podoba takie zestawianie(zestawienia raczej) Hela i Franek Halinka i Franek Małgośka i Franek Tereska i Franek Urszulka i Franek no i ta Basia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angelsik Re: imię dla siostry Franka IP: 94.254.202.* 13.03.09, 23:43 Ale ze mnie gapa nie npaisałam naj naj naj co mi sie podoba Tosia i Franek (Antonina, Antosia, Tosia, Tośka, Tonia, Ninka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kimi Re: imię dla siostry Franka IP: *.mas.airbites.pl 14.03.09, 10:38 Amelka Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: imię dla siostry Franka 15.03.09, 00:50 A może Franek i Mela ? Melania znaczy się Odpowiedz Link Zgłoś
izetka Re: imię dla siostry Franka 15.03.09, 09:40 nasz Franus ma siostre Florentyne Odpowiedz Link Zgłoś
angel_voice1983 Re: imię dla siostry Franka 16.03.09, 19:29 Ja bym dała ANTONINA (ostatnio mój typ nr 1) albo WALERIA Maria (Marysia) też jest cudne. Odpowiedz Link Zgłoś