tesska 30.03.09, 16:23 Uwielbiam imie Igor podoba mi się od 20 lat, ale widząc jego popularność szukam czegoś innego dla być może Synka. Co sądzicie o : Hektorze Wiktorze Olgierdzie Albercie Erneście. Proszę podajcie też zdrobnienia i skojarzenia jakie Wam się nasuwają. Nazwisko nie jest polskie konczy się na -mer i ma dwie sylaby. Tesska Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Hektor Wiktor Olgierd Albert Ernest 30.03.09, 16:43 Z rozważanych przez Ciebie najbardziej podoba mi się Olgierd. Zdrobnienia znajdziesz w starych wątkach o tym imieniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja12 Re: Hektor Wiktor Olgierd Albert Ernest IP: *.plock.mm.pl 30.03.09, 16:45 Igor-tak,jest normalnym,strawnym imieniem.Pozostałe-szukane na siłę,pisane na próbę,dla osądu i zapewne nie będą nadane.Nazwisko jak to nazwisko,lepsze czy gorsze się nie wybiera,zaś z życia- akceptacja drugiej strony w pierwszej kolejności bo jest radość,a może być kłopot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: Hektor Wiktor Olgierd Albert Ernest IP: 193.120.137.* 30.03.09, 16:51 Wiktor Olgierd, ale tak do tej koncowki nazwiska najbardziej mi pasuje Ernest. Odpowiedz Link Zgłoś
mmaupa Re: Hektor Wiktor Olgierd Albert Ernest 30.03.09, 18:06 Gość portalu: joanna napisał(a): > Wiktor Olgierd, ale tak do tej koncowki nazwiska najbardziej mi > pasuje Ernest. Zgadzam się z przedmówczynią. Też Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
sanciasancia Re: Hektor Wiktor Olgierd Albert Ernest 30.03.09, 17:05 Olgierd - Olo, Olek. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Hektor Wiktor Olgierd Albert Ernest 30.03.09, 18:48 Z tych imion uwielbiam Olgierda i lubię Hektora. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Hektor Wiktor Olgierd Albert Ernest 30.03.09, 18:50 Podoba mi się Olgierd i ewentualnie Albert. Hektor pretensjonalnie, Wiktor może być, choć popularne ostatnio. Ernest też niezły, ale nie wiedziałabym jak zdrabniać. Z tych zakończonych na "r" polecam Artura. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Hektor Wiktor Olgierd Albert Ernest 30.03.09, 18:56 Najbardziej podoba mi się Olgierd, skojarzenia litewskie (uwielbiam ten kraj). Hektor w moich uszach kompletnie nie pasuje do małego brzdąca i jest taki wzniosły, Wiktor jest b. popularny, Albert i Ernest mnie nie przekonują. Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: Hektor Wiktor Olgierd Albert Ernest 30.03.09, 19:11 Bardzo podoba mi się Ernest i Albert. Bardzo bardzo. Hektor nasuwa zbyt silne skojarzenia mitologiczne, dla mnie odpada. Wiktor mi się nie podoba, ale imię jak najbardziej jest ok. Olgierd też w sumie w porządku, choć wielką sympatią go nie darzę. Zdrobnienia - Ernest dla mnie jest właściwie bezzdrobnieniowy, co jest dużym plusem tego imienia . Ale zawsze może być Erneścik czy Erni. Albert - Al, Bert, Albercik, Bercik (to już rzyg). Podsuwam jeszcze Alfreda (Fred) i Eryka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja12 Re: Hektor Wiktor Olgierd Albert Ernest IP: *.plock.mm.pl 30.03.09, 19:31 Alfred/Fred/ - rewelacja.Wyobraźcie sobie dziewczynkę Alfredę/Fredzię/-toż to kosmos,super elita. Odpowiedz Link Zgłoś
justii23 Re: Hektor Wiktor Olgierd Albert Ernest 30.03.09, 19:29 zostałabym przy Igorze z podanych przez Ciebie innch Wiktor,Albert Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: Hektor Wiktor Olgierd Albert Ernest 30.03.09, 20:39 Mój głos na Alberta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iryska Re: Hektor Wiktor Olgierd Albert Ernest IP: *.as.kn.pl 30.03.09, 22:49 Wybieralabym między Ernestem a Albertem, bardzo mi się podobają. Jestem też w stanie zrozumieć Twoje zainteresowanie Hektorem, ale jak dla mnie Hektror jest za "brutalny". Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: Hektor Wiktor Olgierd Albert Ernest 30.03.09, 22:57 Hektor brzmi zlowrozbnie Olgierd taki jakis twardawy chyba zeby Olek wolac Albertow znam 2 - zaden nie jest fajny Ernest-trudne do wymowienia, nie znajduje zdrobnien ciekawych (tylko Ernestek, Nastus zostaje Wiktor- nie widze zadnych przeciwskazan! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Hektor Wiktor Olgierd Albert Ernest 30.03.09, 23:50 Brzmieniowo najbardziej podoba mi się Hektor, ale wumaha pewnej odwagi i musi bardzo dobrze pasować do nazwiska. Jesli oba te warunki są spełnione - śmiało nadawaj Poza tym brzmieniowo podoba mi się Ernest, a najbardziej w moim stylu jest Olgierd. Wiktor i Albert tez są IMO o niebo lepsi od Igora. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Hektor Wiktor Olgierd Albert Ernest 31.03.09, 14:53 Wybieram Olgierda. Odpowiedz Link Zgłoś
donmari-2 Re: Hektor Wiktor Olgierd Albert Ernest 31.03.09, 15:21 Najbardziej "podchodzi" mi tu Albert Odpowiedz Link Zgłoś
tesska Re: Hektor Wiktor Olgierd Albert Ernest 31.03.09, 17:15 Dzięki za odpowiedzi. Chyba zostaje Albert i Ernest do dalszych rozważań. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś