Gość: Kaśka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 22:28 a bardziej precyzyjnie pod kościołem było wielu rodziców z dziećmi,spotkałam małego Kasjana,rodzina widać niezamożna,oraz małą Mię, rodzina zamożna.Wybaczcie ale zawsze zwracam uwagę na takie szczegóły Poza tym przeciętnie sytuowani rodzice Oliwii,Patrycji oraz Kuby. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dagis.1 Re: Dziś w kościele 11.04.09, 22:54 e czasem mozna sie pomyslic w tym kto zamozny kto nie po drugie mozna byc zamoznym prostakiem ale tez niezamoznym czlowiekiem na poziomie a przecietnych rodzicow frankow i amelek nie bylo? tacy tez sa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felka Re: Dziś w kościele IP: *.zory.vectranet.pl 12.04.09, 13:17 Nie ma reguł,są ludzie zamożni i mniej zamożni,są prostaki i inteligenci,a każdy z wyżej wymienionych może dziecko nazwać bardziej oryginalnie bądz mniej i nie sądze by zależało to od statusu społecznego.Generalnie podoba mi się Kasjan i Mia ( którą 4 latke znam osobiście,śliczna i mądra dziewczynka,a rodzice są wykształceni i na poziomie). Nie oceniam ludzi po nadawanych dzieciom imionach,bo można się bardzo pomylić. Moja córka ma 12 lat i nazywa się JuliaJesteśmy przeciętni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Annie Re: Dziś w kościele IP: *.acn.waw.pl 13.04.09, 08:22 Dla mnie Oliwia to imię z serii Dżessik i Andżelik tudzież Brajanów. Nie uważam je za "przeciętne" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja12 Re: Dziś w kościele IP: *.plock.mm.pl 13.04.09, 09:53 zamiast słuchać kazania "opatry" im w głowie i plotki.Ot młode mamy i ponoć dumne żony.Z kościoła do "galeryi" bo też wypada i trza się ze swoim "misiem" pokazać.Ile wrażeń - za cały tydzień i do następnej wycieczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Dziś w kościele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 17:13 Podział ludzi wręcz zadziwiający tylko nie bardzo wiem na jakiej podstawie i jakie kryterium bralas pod uwage???? Buty Nike u dziecka to przeciętność czy bogactwo? Niestety żenujące ze na podstawie imienia okreslasz poziom.... ciekawe co bys powiedziala na imie mojego dziecka?bo nie wiem do jakich sfer naleze.... Odpowiedz Link Zgłoś
justii23 Re: Dziś w kościele 14.04.09, 17:27 Kasjan bardzo mi się podoba, zresztą jak i Oliwia imienia Mia nie lubię jak dla mnie bez wyrazu ;/ Patrycja i Kuba neutralne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja12 Re: Dziś w kościele IP: *.plock.mm.pl 15.04.09, 12:21 czy ten kościół to jest taki bardziej miejsko-elitarny czy raczej ziemsko-pokazowy.To są zupełnie inne społeczności,choć też klasowo- elitarne.Proszę poczynić w tym zakresie obserwacje.I zapewne by Forumowiczów interesowała wysokość daniny tacowej,pojazdy na placu/marka,wiek,wartość/,kreacje i uczesania mam.To tak na szybko Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Dziś w kościele 26.07.09, 15:55 Nie lubię imienia Mia, brzmi jak kocie miau. Wołasz dziecko i miauczysz jednocześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamajego Re: Dziś w kościele IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.07.09, 16:43 Klasyfikacja imion poraża i zmusza do myślenia z jakim wykształceniem Ty droga Pani jesteś skoro tego dokonujesz na podstawie usłyszanych imion w czasie niedzielnej mszy. Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: Dziś w kościele 26.07.09, 17:00 Szczerze mówiąc, to jak wymawia się to imię Mia? Tak jak się pisze czy tak jak 3 osoba l.poj. od czasownika mijać? Odpowiedz Link Zgłoś
nerwena Re: Dziś w kościele 26.07.09, 21:42 Kasjan mi się podoba. A o czym ma świadczyć zamożność bądź niezamożność rodziców, bo nie bardzo rozumiem. Znam ludzi wykształconych po studiach ale niezamożnych (na studiach doktoranckich niewiele płacą...) i zamożnych, którzy intelektualnie nie prezentują wysokiego poziomu. Moim zdaniem ilość pieniędzy na koncie o niczym nie świadczy, ale może się mylę (oby nie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stella Re: Dziś w kościele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 21:56 Wolałabym być niewykształcona i mieć kupe kasy!! Mia-piękne imię.Z tym miauczeniem prezentujesz tylko iloraz swojej inteligencji...niestety. Zapewne Ariel to dla Ciebie proszek,Pola- grunt gospodarczy,Ida-gdzieś idzie,Tomasz - To masz,i szłoby jeszcze powymieniać troche...Żenada!! Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Dziś w kościele 26.07.09, 22:07 Nie obrażaj mnie i nie dywaguj na temat mojego ilorazu inteligencji. Mia to niepolskie imię, które nie każdy wie jak wymawiać i w dodatku pretensjonalne. Żenadą to jest to, że wydaje ci się o czym myślę pisząc. A wiesz z czym mi się Stella kojarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stella [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 22:12 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stella Re: Dziś w kościele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 22:24 a Jessica wiesz jak wymawiać?czy czytasz tak jak się pisze? Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Dziś w kościele 26.07.09, 22:32 Nie znam nikogo o tym imieniu, więc nie muszę się wysilać. Ale mówiłabym Jesika, bo jestem w Polsce i mówię po polsku. A nie po hamerykańsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stella Re: Dziś w kościele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 22:43 hehe,pewnie łangielski nie jest twą mocną stroną Odpowiedz Link Zgłoś