keiti26 16.04.09, 17:39 Jakie imię (jak w temacie) byście wybrały? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nelcia714 Re: Patrycja, Zuzanna, Pulina czy Martyna? 16.04.09, 17:44 Martyna chociaż Zuzia też ładne ale popularne a poza tym mam problem z wyobrażeniem sobie dorosłej kobiety o imieniu Zuzanna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja12 Re: Patrycja, Zuzanna, Pulina czy Martyna? IP: *.plock.mm.pl 16.04.09, 17:47 Zuzanna - wraz ze zdrobnieniami stosownymi do wieku,bo 60 cm Zuzanna brzmi śmiesznie,a jeszcze śmieszniej i głupio wygląda mama stojąca na straży wyłącznie "Zuzanny" Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Patrycja, Zuzanna, Pulina czy Martyna? 16.04.09, 17:51 Podoba mi się tylko Zuzanna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smok Re: Patrycja, Zuzanna, Pulina czy Martyna? IP: 193.138.241.* 16.04.09, 18:03 No niestety, to już są imiona nie do nadania. Patrycja,Paulina i Martyna to imiona modne 15 -20 lat temu. Zuzanna też schodzi ze sceny. Te imiona muszą już odpocząć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja12 Re: Patrycja, Zuzanna, Pulina czy Martyna? IP: *.plock.mm.pl 16.04.09, 18:12 w centralnej Polsce wchodzi Genowefa,Eugenia i Zenobia bardzo "wypoczęte" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smok Re: Patrycja, Zuzanna, Pulina czy Martyna? IP: 193.138.241.* 16.04.09, 18:14 Ja12 - to było dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Patrycja, Zuzanna, Pulina czy Martyna? 16.04.09, 18:09 Trudny wybór... Patrycja całkiem mi się podoba ze względu na skojarzenia z jedną z sióstr Borejko. Ale nie cierpię zdrobnień typu Pati, co nieco obrzydza mi to imię. Zuzanna jest przepiękna, ale straszliwie popularna. Paulina - dla mnie neutralna. Martyny nie lubię. Podoba mi się Marta. Reasumując, wybrałabym chyba jednak Zuzannę, bo mimo popularności podoba mi się najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
donmari-2 Re: Patrycja, Zuzanna, Pulina czy Martyna? 16.04.09, 18:16 PAULINA TO MOJE IMIĘ, ALE Z TEGO ZESTAWU JAK JUŻ, to Zuzanna. Patrycji Nie trawię, Martyny też nie. Może Laura, Kornelia, Eliza, Marcelina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Patrycja IP: 81.190.100.* 16.04.09, 18:33 zdecydowanie Patrycja-śliczne imię!!!Zuzanna w ogóle mi się nie podoba, Martyna i Paulina tak średnio Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Patrycja, Zuzanna, Pulina czy Martyna? 16.04.09, 18:51 uważam tak samo jak mal_art Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: Patrycja, Zuzanna, Pulina czy Martyna? 16.04.09, 19:00 Nie lubię Zuzanny + jest bardzo popularna Martyny też nie lubię, uwielbiam za to Martę, więc ją proponuję Patrycja i Paulina są dla mnie neutralne, z lekkim wskazaniem na Paulinę . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja12 Re: Patrycja, Zuzanna, Pulina czy Martyna? IP: *.plock.mm.pl 16.04.09, 19:19 e,dwie i pół Zuzanny na krzyż i bardzo popularna.Tylko te młode mamy to są takie "na odwrót".Jak spodnie to takie ledwo-co trudno nazwać spodniami-i każda jak na rozkaz,bez względu na wiek.Córka do pępka to matka 2 cm niżej,że wyglądają jak woźny w Dzień Nauczyciela to inna inszość.Szkoda zdrowia... Odpowiedz Link Zgłoś
joanna-wanna Re: Patrycja, Zuzanna, Pulina czy Martyna? 16.04.09, 19:23 Wszystkie ładne ale wybierałabym pomiędzy Zuzanną a Martyną Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: Patrycja, Zuzanna, Pulina czy Martyna? 16.04.09, 19:31 najładniejsza Zuzanna, tylko popularna bardzo... Martyna, która plasuje się na drugim miejscu w moim rankingu, niewiele mniej, więc właściwie kierowałabym się urodą imienia- ergo Zuzanna. Odpowiedz Link Zgłoś
sanciasancia Re: Patrycja, Zuzanna, Pulina czy Martyna? 16.04.09, 20:10 Zuzanna. Odpowiedz Link Zgłoś
wimperga Zuzanna 16.04.09, 20:36 z podanych. Reszta odpada. Najbrzydsze z podanych to IMHO Martyna. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Zuzanna 16.04.09, 22:32 Podpisuję się pod wimpergą. Może dorzucę Matyldę lub Marcelinę. Odpowiedz Link Zgłoś
lei.sure Re: Patrycja, Zuzanna, Pulina czy Martyna? 16.04.09, 21:33 Zuzia..ja bym chyba źle się czuła z takim imieniem Wybrałabym imię Martyna. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwena Re: Patrycja, Zuzanna, Pulina czy Martyna? 17.04.09, 01:31 Jakoś nie podobają mi się te imiona. Jedynie Martynę brałabym pod uwagę z twoich propozycji. Chociaż wolę Martę. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Patrycja, Zuzanna, Pulina czy Martyna? 17.04.09, 09:14 Zuzanna mimo popularności. Odpowiedz Link Zgłoś
generalizacja Re: Patrycja, Zuzanna, Pulina czy Martyna? 03.08.09, 14:14 z podanych jak dla mnie Zuzanna ewentualnie Paulina. Martyna mi sie nie podoba- wolałabym Martę. A Patrycja jest dla mnei niestety okropna. Odpowiedz Link Zgłoś
magiczna.panna Paulina lub Zuzanna 03.08.09, 14:19 Paulina jest całkiem w porządku, Zuzanna także i między tymi dwoma bym wybierała Martyny nie lubię, odbieram to imię jako troszkę przekombinowaną Martę, a Patrycji mówię stanowczo nie Odpowiedz Link Zgłoś