anettia28 09.05.09, 12:53 W czerwcowym numerze "Dziecka" w rubryce "Poznajmy się" znalazłam chłopczyka imieniem Dylan. Jako że imie typowo nie polskie, zadziwił mnie fakt że nazywał się Stanisławski. Zestaw jak dla mnie kompletnie nie dobrany. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szampanna Re: Dylan 09.05.09, 13:11 Ło matko... Przebiło nawet zasłyszanego przeze mnie tydzień temu Denisa Jagódkę (dostaliśmy z mężem ataku śmiechu w kościele) Odpowiedz Link Zgłoś
ciemnanocka Re: Dylan 09.05.09, 19:41 Dla mnie numerem jeden jest znana mi pośrednio Dżesika Zielonka (nie wiem jaka pisownia) Odpowiedz Link Zgłoś
anettia28 Re: Dylan 09.05.09, 19:53 To coś w podobieństwie do znanej mi Samanty Portki. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Dylan 09.05.09, 19:44 Z jednej strony - imporcik. Z drugiej, jest to przyzwoite imię walijskie, dwuczłonowe, ma swoją historię i pierwotnie nie stanowiło np. nazwiska. W dodatku łatwie do przeniesienia ze wzgl. na fonetykę. Nie jestem zachwycona takimi importami, ale jak już spolszczać, to właśnie takie imiona, a nie jakieś Nikole - Mikołaje albo Denisy - Dionizych. Odpowiedz Link Zgłoś