Gość: Gocha IP: *.171.195.75.static.crowley.pl 04.06.09, 14:15 Hej! Już za miesiąc zostanę mamą bliźniaków.Imiona już wybrane -> Dżesika i Dżozef. Jak Wam się podoba? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
belle_amie Re: Moje bliźniaki na DŻ 04.06.09, 14:25 chcecie to pisać przez "dż"? rozumiem, że mieszkacie w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elfik Re: Moje bliźniaki na DŻ IP: *.multimo.gtsenergis.pl 04.06.09, 14:30 To nie jest przypadkiem prowokacja? Mogą być problemy z meldunkiem... jeśli to nie żart A podobć nie podoba mi się wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Moje bliźniaki na DŻ 04.06.09, 14:32 A ty Gocha czy Żocha? Tak z francuska. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Moje bliźniaki na DŻ 04.06.09, 19:26 Z francuska zgłoskę -go czyta się przez [g], tylko przed [e] i [i] jak 'ż' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha Re: Moje bliźniaki na DŻ IP: *.171.195.75.static.crowley.pl 04.06.09, 14:39 Ja to po prostu Gocha. A z meldunkiem nie będzie żadnym problemów. Pytaliśmy. Tak jest nawet zalecane, żeby w Polsce pisac te imiona przez "DŻ". Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Moje bliźniaki na DŻ 04.06.09, 14:44 Dżesikę się spotyka, ale Dżozefa? Co to już Józef nie istnieje? Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Moje bliźniaki na DŻ 04.06.09, 14:49 Zalecenie jest, żeby w Polsce pisać Józef. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolmadakia Re: Moje bliźniaki na DŻ IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.09, 15:13 Jak dla mnie-rewelka! Dżozef można pisac na końcu przez"v"-będzie jeszcze...rewelacyjniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Moje bliźniaki na DŻ IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.09, 15:52 Masakra... Jest tyle pięknych, polskich imion! Jak ja widzę te wszystkie Dżesiki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Moje bliźniaki na DŻ IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.09, 16:00 W oryginale Jessica i Joseph. Przy nadawaniu zagranicznych imion rzeczywiście zaleca się polską pisownię, ale... po co właściwie wybierać takie imiona? Potem sa te wszystkie Nikole,Dżesiki, Dżenifer, Wanessy, Brajany, Kewiny, Stiwy... Ludzie! Wasz wybór, ale chociażby na tej stronie funkcjonuje bogata baza imion. W Polsce naprawdę są wspaniałe imiona. Bardziej i mniej popularne, ale każdy znajdzie coś dla siebie. Nie trzeba czerpać z kultury amerykańskiej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Moje bliźniaki na DŻ 07.06.09, 10:42 Tylko ze oba te imiona maja polska, normalna forme: Jesyka i Jozef... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ariella dzizus, tez na dz IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.09, 17:17 dzizus, laska sobie jedzie, a wy sie dajecie eee pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: Moje bliźniaki na DŻ 04.06.09, 18:04 jak na dobrą podpuchę, to przesadziłaś z Dżozefem - trzeba było wybrać Dżona albo Dżonatana Dżesika trafiona Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: Moje bliźniaki na DŻ 04.06.09, 18:54 Słabo z tym Dźozefem, lepszy Dżalfons. Odpowiedz Link Zgłoś
lipsmacker Re: Moje bliźniaki na DŻ 04.06.09, 20:46 Dzilbert nie, po angielsku rowniez wymawiane jako G, jak i w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: Moje bliźniaki na DŻ 08.06.09, 16:14 Ale może to ma być z francuskiego? Wtedy byłby Żilbert. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila22-1985 Re: Moje bliźniaki na DŻ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 21:07 Matko!!!!! Mam nadzieje ze to jednak prowokacja Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Moje bliźniaki na DŻ 04.06.09, 22:02 Zamiast Dżozefa sugerowałabym Dżympansa. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Moje bliźniaki na DŻ 07.06.09, 10:33 gaudencjo, utopić mnie chcesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha Re: Moje bliźniaki na DŻ IP: *.171.195.75.static.crowley.pl 04.06.09, 22:02 Macie racje To była prowokacja. Po prostu śmieszy mnie ta cała dyskusja o imionach. Każdy ma swój gust i każdy nazywa dziecko tak jak mu się podoba. I o ile rozumiem delikatne sugestie to nie mogę zrozumiec jak można kogoś gnoic za to, jakie imię wybrał dla dziecka. A może dla kogoś Dżozef to będzie najpiękniejsze imię... Odpowiedz Link Zgłoś
czarna-dalia Re: Moje bliźniaki na DŻ 05.06.09, 12:41 Gocha napisał(a): > Macie racje To była prowokacja. Po prostu śmieszy mnie ta cała dyskusja o > imionach. Skoro Cię śmieszy, to jej nie czytaj. Wiele osób znajduje tu bardzo cenne porady. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Moje bliźniaki na DŻ 05.06.09, 12:49 W którym miejscu zostałaś "zgnojona"? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Moje bliźniaki na DŻ 06.06.09, 23:31 Gość portalu: Gocha napisał(a): > Macie racje To była prowokacja. Po prostu śmieszy mnie ta cała dyskusja o > imionach. A czym się twoim zdaniem powinnyśmy zajmować na forum o imionach? > A może dla kogoś Dżozef to będzie najpiękniejsze imię... Istnieje w ogóle takie? Odpowiedz Link Zgłoś
wakacyjna_iguana Re: Moje bliźniaki na DŻ 08.06.09, 13:52 Gocha to prowokacja? Chyba żartujesz z tym Dżosefem??? Dżessika to już słyszałam ale wg mnie beznadzieja.... Odpowiedz Link Zgłoś
kirah2 Re: Moje bliźniaki na DŻ 09.06.09, 09:35 przy Dżefreju oplułam monitor )))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lola Re: Moje bliźniaki na DŻ IP: *.try.wideopenwest.com 11.06.09, 01:27 To chyba zart, prawda??? Odpowiedz Link Zgłoś