Gość: serenka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 22:52 Mam 3 letnią Aleksandrę, którą zdrabniamy Ola. Czekamy na następną dziewczynkę. Podoba nam się Alicja - oczywiście zdrabniana przez wszystkich - Ala. Co sądzicie o duecie: Ola + Ala? Kurcze, jakoś tak dziwnie.... A może tylko mi się wydaje. Jejku, jak ciężko wybrać imię.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mimi Re: Ola, Ala IP: *.chello.pl 11.06.09, 23:19 Kojarzę dwie pary bliźniaczek, które takie właśnie mają imiona. Mnie się ten zestaw nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
nextmama Re: Ola, Ala 11.06.09, 23:38 wg mnie może byc, przecież nie musisz na Alicję mówić Ala; znam rodzeństwo Aleksandra i Adrianna-Ola i Ada juz mniej podobnie i by się nie myliły jak bedziesz wołac, moja córka miała byc Alicją , a została w końcu Adą- Adrianną i nie załuję; gdzies czytałam o siostrach -Ola, Ala, Ela, Ula) to dopiero o la la Odpowiedz Link Zgłoś
jut-ra Re: Ola, Ala 12.06.09, 09:38 Zdecydowanie nie podoba mi się taki zestaw. A co powiesz na: Ola i Laura? Odpowiedz Link Zgłoś
wimperga Re: Ola, Ala 12.06.09, 09:39 IMHO trochę zbyt podobnie. Ja mam Olę (Aleksandrę Mariannę) i Adę (Adriannę Katarzynę). Odpowiedz Link Zgłoś
anettia28 Re: Ola, Ala 12.06.09, 10:35 Za bardzo przesłodzony duet. Jeśli jednak miałyby uzywać pełnych imion Aleksandra i Alicja to jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Ola, Ala 12.06.09, 11:02 Ja znam siostry Elę i Olę. Jakoś to u nich funkcjonuje, chociaż trzy kolejne dziewczynki w rodzinie dostały już imiona z innej bajki. Wydaje mi się, że może być. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna-dalia Re: Ola, Ala 12.06.09, 12:03 Możesz córkę nazywać Alicją, IMO dużo ładniej. Albo wybrać inne imię Odpowiedz Link Zgłoś
belle_amie Re: Ola, Ala 12.06.09, 12:33 nie da się ukryć, że te imiona są podobne, ale jak wam się podoba to tak dajcie; imię dostaje się w końcu na całe życie a nie na okres mieszkania razem z siostrą w domu Odpowiedz Link Zgłoś
kinmalek Re: Ola, Ala 12.06.09, 14:46 Mnie się bardzo podoba,moja znajoma ma córkę Alicję i mówi do niej Alisia.Ola też bardzo ładne,więc jak dla mnie super,a że podobnie brzmią,to co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia75 Re: Ola, Ala IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.06.09, 15:13 znam mamę Elę i jej córeczki Olę i Alę. Do szczęścia brakuje Uli Mnie ten zestaw nie razi ale wolę pełne wersje, szczególnie imienia Alicja - to piękne imię. A Olek wśród małych dziewczynek jest ostatnio dość dużo, zresztą tak samo jak imienniczek mojej córci - Natalii Odpowiedz Link Zgłoś
katziol Re: Ola, Ala 12.06.09, 15:05 Mam trzyletnia córkę Aleksandre i jeśli w październiku pojawi sie druga dziewczynka, to bedzie Alicja Alicja to piękne imię - tak myśle. Duet Ola i Ala bardzo mi sie podoba. Choć mam taki plan, żeby jednak Alicji nie zdrabniać bardzo (nie wiem, co z tego wyjdzie, nie chcialabym też paść ofiarą planowania Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Ola, Ala 12.06.09, 21:08 MSZ zestaw Ola i Ala to za dużo dobrego naraz. Oceniam go jako przekombinowany. Ale jeśli już musicie, bo liczy się dla Was Alicja i żadne inne imię, to może zaryzykujcie, tylko spróbujcie Alicję zdrabniać inaczej, niż do Ali. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Ola, Ala 12.06.09, 23:55 Nie podoba mi się zdecydowanie. Zdrabniałabym Alicję inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Ola, Ala 13.06.09, 20:14 iii tam, nie spędzą całego życia razem jak Wam się podoba, to jestem za Alicją Odpowiedz Link Zgłoś