malgoniak 18.06.09, 19:06 moja przyjacółka od zawsze chciała synka Czarusia, teraz ma dylemat, którą z form wybrać, co wam się bardziej podoba? jak jeszcze zdrabniac Czarka, Czarusia od Cezarego? Cezarek, Zarek, Zaruś, Zary? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarna-dalia Re: Cezariusz czy Cezary? 18.06.09, 19:21 Mnie zdecydowanie bardziej podoba się Cezary. Cezariusz nie bardzo w moim guście, może dlatego, że nie lubię imion męskich zakończonych na -iusz. Do Cezarego mówiłabym Czarek, Czaruś i nie wymyślałabym tu specjalnie innych zdrobnień, te znane są w porządku Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9717 Re: Cezariusz czy Cezary? 18.06.09, 23:44 Cezary. A na najlepsze zdrobnienia na pewno sami wpadną, jak się już Cezary zjawi. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Cezariusz czy Cezary? 19.06.09, 16:37 Nienawidze Czarkow Forma Cezary juz az tak mnie nie drazni , natomiast Cezariusza zdrabnialabym do Cezara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada77 Re: Cezariusz czy Cezary? IP: *.cdma.centertel.pl 20.06.09, 11:21 wolę Cezary, fajne są męskie zakonczone na-y, np. Aleksy) mały Czaruś bardzo mi się podoba, super alternatywa dla Piotrusiów, Kubusiów, Wojtków itp. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Cezariusz czy Cezary? 20.06.09, 14:30 Hm, wybrałabym tę formę, która lepiej pasuje do nazwiska, z lekka preferencją dla Cezariusza. Odpowiedz Link Zgłoś