Gość: satine IP: *.smrw.lodz.pl 09.07.09, 13:03 Dlaczego ludzie tak dziwnie reagują na imię Eliasz? Przyjaciółka ma małego Elję i wszyscy wydają się być zszokowani. Pozdrawiam satine Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarna-dalia Re: eliasz 09.07.09, 14:56 Zapewne dlatego, że jest to imię rzadko spotykane i może też dlatego, że większości ludzi kojarzy się biblijnie, a nie każdy takie imiona lubi. Ja lubię Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: eliasz 09.07.09, 20:13 No właśnie - kojarzy się biblijnie i nie jest w naszym kraju oswojone częstszymi nadaniami (chyba, że wśród prawosławnych w wersji Ilia). Starotestamentowe imiona w większości rzadko są w Polsce nadawane (pomijając Adama i Ewę), pewnie niektórym kojarzą się "żydowsko" (dla wielu osób to niestety wada). Mi tam się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: eliasz 10.07.09, 17:45 dokładnie- może skojarzenia żydowskie? ps. mi się bardzo podoba Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: eliasz 10.07.09, 17:52 Ja bardzo lubię, moja mama brała je pod uwagę dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś