kawad Re: Czy podoba się Wam imię Blanka? 10.07.09, 20:54 Imię średnio mi się podoba. Mam trochę nieciekawe skojarzenia. Znałam Blankę ("koleżanka" z podwórka )była "dziwna", z perspektywy czasu stwierdzam, że była opóźniona umysłowo. Tylko niech się teraz nie obrażą obrońcy dzieci opóźnionych. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 nie podoba mi sie 10.07.09, 21:10 i nie znam osobiście nikogo o tym imieniu Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia86 Re: Czy podoba się Wam imię Blanka? 10.07.09, 21:36 Ja mam na drugie Bianka. I całe dzieciństwo z tego powodu cierpiałam, bo się ze mnie dzieci śmiały. Miałam mieć tak na pierwsze, ale nie chcieli w urzędzie zarejestrować, bo mieli tylko Blankę, a mój ojciec się na Biankę uparł. Teraz jako dorosłej nawet mi się to imię podoba, ale nie wiem czy to nie z przyzwyczajenia. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Czy podoba się Wam imię Blanka? 12.07.09, 09:51 > Ja mam na drugie Bianka. I całe dzieciństwo z tego powodu > cierpiałam, bo się ze mnie dzieci śmiały. Ja nosiłam okulary z grubymi szkłami, ale dzieci się ze mnie śmiały i mama wywaliła okulary. Później nic nie widziałam, ale nikt już się ze mnie nie śmiał. A poważnie - nie przesadzasz lekko? Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 A Ciebie to obchodzi czy sie ludziom podoba? 10.07.09, 22:00 bo nie rozumiem po co pytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
dordulka Re: Czy podoba się Wam imię Blanka? 10.07.09, 22:02 Tak, podoba mi sie. Mam kolezanke Blankę, mila, delikatna, kobieca, ale umie walczyc o swoje i byc stanowcza. Odpowiedz Link Zgłoś
gusia210 Re: Czy podoba się Wam imię Blanka? 10.07.09, 22:07 nie znam żadnej Blanki ale to imię bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: Czy podoba się Wam imię Blanka? 10.07.09, 22:24 Makabrycznie pretensjonalne Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Czy podoba się Wam imię Blanka? 11.07.09, 00:37 Kojarzy mi się z tłustą blondyną Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: Czy podoba się Wam imię Blanka? 11.07.09, 01:11 mnie sie nie podoba. kojarzy mi sie ze sredniowiecznymi ksiezniczkami i "Krolami przekletymi" Odpowiedz Link Zgłoś
flicek Re: Czy podoba się Wam imię Blanka? 11.07.09, 10:47 Jestem mamą Blanki. Od zawsze podobało mi się to imię i tak też nazwaliśmy córkę. Wszędzie spotykamy się z miłymi uwagami, typu Jeju jakie śliczne imię. W żłobku/przychodni zawsze wiadomo o jaką Blankę chodzi, bo jest tylko jedna. A mieszkamy w dużym mieście. Oczywiście nie z tych względów wybieralam imię. Ale jestem zadowolona. A ostatnio w piaskownicy poznałam mamę Blankę, tzn. kobietę w moim wieku o takim imieniu. Fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Czy podoba się Wam imię Blanka? 11.07.09, 11:07 > Oczywiście nie z tych względów wybieralam imię. Mnie się zdaje, że to właśnie kwestia motywacji przy wybieraniu imienia. Jeżeli imię ci się zwyczajnie podoba i dasz jednemu dziecku na imię Blanka, a drugiemu Agnieszka, to wiadomo w czym rzecz. Pretensjonalnie to może brzmieć wśród sześciorga rodzeństwa w rodzinie z marginesu, gdzie będzie Blanka, Patrycja, Afrodyta, Olimpia, Kewin i Alan. Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka55 Re: Czy podoba się Wam imię Blanka? 11.07.09, 11:16 w naszym przedszkolu jest Blanka Blanka nawet ładnie ,tylko nie Blandyna bo mi się kojarzy z blondyną Odpowiedz Link Zgłoś
flicek Re: Czy podoba się Wam imię Blanka? 11.07.09, 10:48 Dodam jeszcze, że choc różnią się od siebie tylko jedną literą, zdecydowanie nie podoba mi się imię Bianka. Odpowiedz Link Zgłoś
echo1111 Re: Czy podoba się Wam imię Blanka? 11.07.09, 15:09 Dziękuję wszystkim za wypowiedzi - nawet te negatywne. I cieszy mnie że nie jest ich za wiele Odpowiedz Link Zgłoś
wespuczi Re: Czy podoba się Wam imię Blanka? 11.07.09, 17:48 ok mi sie wszystkie podobaja, wkurza mnie ten polski faszyzm imienny Odpowiedz Link Zgłoś
nolus Re: Czy podoba się Wam imię Blanka? 11.07.09, 18:16 piękne imię,sama chętnie bym tak nazwała córkę Odpowiedz Link Zgłoś
afrikana Re: Czy podoba się Wam imię Blanka? 11.07.09, 18:42 Znam piekną dziewczynkę o tym imieniu. Imię równie sliczne. Nie ma problemów wśród rówiesników, wręcz przeciwnie. Super do niej pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
ktos333.1 Re: Czy podoba się Wam imię Blanka? 11.07.09, 22:26 Znam jedną Blankę, świetna dziewczyna. Imię bardzo mi się podoba i gdyby nie to, że mam jedno ulubione imię, sama rozważyłabym je dla dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
moni4444 Re: Czy podoba się Wam imię Blanka? 12.07.09, 10:05 Moja córcia ma na imie Bianca(czyta sie Bianka)ma 1 roczek jest śliczna i wesoła.Ale blanka tez ładnie Odpowiedz Link Zgłoś
duza.syrenka Re: Czy podoba się Wam imię Blanka? 12.07.09, 16:30 Mi się imię Blanka podoba. Moja kuzynka tak się nazywa i nikt nigdy tak na to nie zwracał uwagi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka04 Re: Czy podoba się Wam imię Blanka? IP: *.adsl.inetia.pl 26.07.09, 16:55 wolę wersję Bianka (Bianca) Odpowiedz Link Zgłoś
magiczna.panna Re: Czy podoba się Wam imię Blanka? 26.07.09, 19:27 nie podoba mi się. znam 2 Blanki, jedną półroczną, drugą siedmioletnią. aczkolwiek wolę już imię Blanka od wychwalanych na tym forum np. Klary, Antoniny itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magbea Re: Czy podoba się Wam imię Blanka? IP: 213.25.120.* 26.07.09, 19:52 Było na początku mojej listy baaaaardzo długo Trochę mi sie przejadło i widze, że robi się coraz bardziej popularne. Poza tym, jakoś nie pasuje mi to, do 50letniej kobiety Chociaż ... dokładnie tak samo nie potrafię sobie wyobrazić 50letniej Oliwii Kojarzy mi się też z psem koleżanki. Samo imie jest ok, o niebo lepiej od Bianki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Czy podoba się Wam imię Blanka? IP: 213.199.241.* 27.07.09, 15:21 Blanka jest super! Pracowałam z kobietką o tym imieniu i naprawdę - wspaniały człowiek! ja polecAM, piękne imię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angelina Re: Czy podoba się Wam imię Blanka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 17:21 Wg mnie Blanka to śliczne imię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LLL Re: Czy podoba się Wam imię Blanka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.09, 00:44 znam jedna Biankę-dziewczyna b.fajna,ale imię beznadziejne.BIANKA- PIANKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dalenia Re: Czy podoba się Wam imię Blanka? IP: 213.25.120.* 02.08.09, 01:20 Forum jest o Blance a nie Biance a Tobie proponuje podpisywać sie jednym 'nickiem' a nie wszystkimi po kolei literami z alfabetu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: Czy podoba się Wam imię Blanka? IP: 213.25.144.* 13.08.09, 19:06 Nie podoba mi się.Nie pasuję ani do noworodka,ani do nastolatki,ani do starszej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
donmari-2 Re: Czy podoba się Wam imię Blanka? 13.08.09, 21:34 Kiedyś mi się nie podobało-powody jw, teraz zaczęło Odpowiedz Link Zgłoś
sea-rch Re: Czy podoba się Wam imię Blanka? 14.08.09, 16:37 podoba mi się, pasuje zarówno do niemowlaka, jak i do nastolatki, ale również starszej kobiety. Nawet babcia Blanka ciepło brzmi Odpowiedz Link Zgłoś
pani_zofia Re: Czy podoba się Wam imię Blanka? 19.08.09, 10:16 Bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna do Sary 19.08.09, 14:24 Gość portalu: sara napisał(a): > Nie podoba mi się.Nie pasuję ani do noworodka kto nie pasuje? Ty? prawie w każdym poście używasz tego czasownika, więc przypomnij sobie zasady polszczyzny ja nie pasujĘ ono (imię) nie pasujE Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna jest mi obojętne 19.08.09, 14:21 znałam na studiach Blankę, jej imię nie wzbudzało sensacji, po prostu imię jak imię. nazwisko panieńskie miała zakończone na - ska, potem kończące się na -o. do obydwu to imię pasowało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Czy podoba się Wam imię Blanka? IP: 79.110.196.* 19.08.09, 14:56 Mnie się imię bardzo podoba. Również rozważam to imię aby nadać je córce. Osobiście nie znałam żadnej Blanki. Rozumiem Ciebie, że chcesz wiedzieć czy innym to imię się podoba. Sama miałam wielki problem jakie imię dać dziecku a forum mi pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Czy podoba się Wam imię Blanka? 19.08.09, 15:43 Jakos nie moge sie do niego przekonac. Niby nic, a jednak troche za bardzo egzaltowane... Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: Czy podoba się Wam imię Blanka? 20.11.14, 14:25 Ładne, ale nie mogę się do końca przekonać do niego. Dla mnie jest w tej samej kategorii, co Laura, Emma, Lea, czyli brzmi ładnie, ale odrobinę zbyt niepolsko dla mnie. Znam jedną małą Blankę, ok. 3 lat. Odpowiedz Link Zgłoś