abiela 20.12.03, 13:37 Dziewczyny, podaje wam imiona dzieciaczkow, jakie juz urodzily sie kolegom i kolezankom z mojej klasy licelanej. Rodzenstwa podalam razem, zebyscie mogly ewentualnie ocenic zestaw. Ciekawa jestem waszej opinii: Patryk Jakub i Kacper Hanna Michal i Wiktoria Anna Dominika i Mateusz Adam Malgorzata Olaf Kamila Pawel i Jakub Marek Marta Maciej Krzysztof Pozdrawiam i zycze milego oceniania Ania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcsi Re: Imiona do oceny 20.12.03, 14:10 > Patryk - absolutnie nie > Jakub i Kacper - nie i nie > Hanna - bardzo piękne imię, jedno z moich ulubionych > Michal i Wiktoria - ładne, chodziaż Wiktoria ostatnio bardzo popularna > Anna - patrz Hanna > Dominika i Mateusz - Dominika tak, Mateusz nie > Adam - jedno z moich ulubionych imion męskich > Malgorzata - znam same miłe Gosie, więc mi się podoba > Olaf - zupełnie niemęskie, jak dla mnie odpada w przedbiegach > Kamila - nie lubię tego imienia, męskiej formy też nie > Pawel i Jakub - lubię imię Paweł (oraz batoniki Pawełki , Jakub zdecydowanie odpada > Marek - ładne, bardzo męskie i ostatnio niezbyt często spotykane > Marta - ani ładne ani brzydkie. Po prostu obojętne. > Maciej - niezbyt ładne, ale znam super Maćka i w związku z tym mam do tego imienia sentyment > Krzysztof - podoba mi się. Pasuje do faceta w każdym wieku Pozdrawiam i jeżeli kogoś uraziłam to przepraszam. M Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Imiona do oceny 20.12.03, 22:02 > > Patryk- Niestey, nie wiedziec czemu kojarzy mi sie z pewna orientacja seksualna, nie wiem naprawde dlaczego... > Jakub i Kacper- imiona chlopskie, wiem, ze Jakuba przezyje kazda babcia, to Kacperka na pewno juz nie. Pewna znajoma zalila sie mojej mamie, ze jej wnuczkowi dali Kacperek:"A to takie dziwne imie". > Hanna- to juz lepiej Anna > Michal i Wiktoria- to imiona tak popularne, ze nic ciekawego na ich temat nie przychodzi mi do glowy. Moze tylko to, ze pierwsza Wiktoria jaka poznalam, okazala sie nieciekawa dziewczyna. > Anna- melduje sie! > Dominika i Mateusz-Dominika, to imie kojarzy mi sie jednak nadal z starsza babcia i imionami typu:Benedykta, Domicela. Nie zdzwie sie jak i te ostatnie, kiedys sie stana modne. Mateusz jak najbardziej, tylko zbyt popularne. > Adam- ladne, meskie, neutralne > Malgorzata- niestety ostatnio zawiodlam sie na samych Goskach > Olaf- fajne > Kamila- ostatnio moj brat cioteczny dal tak corce na imie. Imie jak imie, ladne. > Pawel i Jakub- z tym Jakubem to sie powtarszasz, a do Pawla nie mam przekonania. > Marek- jeszcze to imie dzieciom sie nadaje?! > Marta- nie lubie, zbyt ostre, ale na pewno wygodne w uzyciu. > Maciej- ladne, ale mam zle skoajrzenia. > Krzysztof- O NIE!!! Moj okropny kolega z podstawowki mial tak na imie, zbrzydzil mi je na zawsze. Niezbyt oryginalni Ci Twoi znajomi))). Chociaz Marek mnie zaskoczyl. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Imiona do oceny 20.12.03, 22:28 szczekuszka napisała: > > > > Patryk- Niestey, nie wiedziec czemu kojarzy mi sie z pewna orientacja > seksualna, nie wiem naprawde dlaczego... Mnie tez sie nie podoba to imie, ale takich skojarzen nie mam > > > Jakub i Kacper- imiona chlopskie, wiem, ze Jakuba przezyje kazda babcia, t > o > Kacperka na pewno juz nie. Pewna znajoma zalila sie mojej mamie, ze jej > wnuczkowi dali Kacperek:"A to takie dziwne imie". A mnie sie Kacperek podona, ababcia sie przyzwyczai)) > > > Hanna- to juz lepiej Anna Ja mialam byc Hanna ale w koncu tez zostalam Anna > > > Michal i Wiktoria- to imiona tak popularne, ze nic ciekawego na ich temat > nie > przychodzi mi do glowy. Moze tylko to, ze pierwsza Wiktoria jaka poznalam, > okazala sie nieciekawa dziewczyna. Zgoda. > > > > Anna- melduje sie! > > > Dominika i Mateusz-Dominika, to imie kojarzy mi sie jednak nadal z starsza > > babcia i imionami typu:Benedykta, Domicela. Nie zdzwie sie jak i te ostatnie, > kiedys sie stana modne. Mateusz jak najbardziej, tylko zbyt popularne. MNie sie oba podobaja. > > > Adam- ladne, meskie, neutralne Nie moj gust. > > > Malgorzata- niestety ostatnio zawiodlam sie na samych Goskach Mnie sie niezbyt podoba. > > > Olaf- fajne Zgoda. > > > Kamila- ostatnio moj brat cioteczny dal tak corce na imie. Imie jak imie, > ladne. > Nie moj gust. > > Pawel i Jakub- z tym Jakubem to sie powtarszasz, a do Pawla nie mam > przekonania. Nie powtarzam sie, tylko mamy dwoch Jakubow wsrod dzieci klasowych. Jeden w zestawie z Kacperkiem a drugi z Pawlem. > > > Marek- jeszcze to imie dzieciom sie nadaje?! Tez sie zdziwilam. A na drugie ma Ireneusz! > > > Marta- nie lubie, zbyt ostre, ale na pewno wygodne w uzyciu. Mnie sie podoba. > > > Maciej- ladne, ale mam zle skoajrzenia. Nie moj gust. > > > Krzysztof- O NIE!!! Moj okropny kolega z podstawowki mial tak na imie, > zbrzydzil mi je na zawsze. A to mnie sie tez podoba! > > > Niezbyt oryginalni Ci Twoi znajomi))). Chociaz Marek mnie zaskoczyl. No niezbyt. Marek faktycznie teraz nie spoytkany, ale mnie sie wydaje, ze Olaf tez jest jak na Polske originalny, nieprawdaz??? Ania Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Imiona do oceny 20.12.03, 22:22 Patryk- nie podoba mi sie od zawsze. Jakub i Kacper- Jakub tez nie podoba mi sie, Kacper za to OK. Hanna- bardzo ladne. Michal i Wiktoria-Michal zdecydowanie nie podoba mi sie, Wiktoria ladne ale oblatane ostatnio. Anna- za bardzo popularne, ale ladne. Dominika i Mateusz-neustalne, Mateusz nie specjalnie. Adam- zdecydowanie nie podoba mi sie. Malgorzata-tez nie podoba mi sie. Olaf-obojetne, ale raczej dziwne. Kamila-ladne. Pawel i Jakub-nie podoba mi sie. Marek-obojetne. Marta-smutne ale zaciekawia tajemniczoscia, raczej OK. Maciej- lubie to imie i mi sie podoba. Krzysztof- doniosle, ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: Imiona do oceny 20.12.03, 22:29 abiela napisała: > Patryk - zdecydowanie nie > Jakub i Kacper - tak i tak, dobre, osadzone w tradycji imiona > Hanna - jednak nie, ma w sobie coś odrzucającego, w odróżnieniu od Anny > Michal i Wiktoria- Michał za miękkie dla faceta, Wiktoria trzy razy tak > Anna - piękne, bez dyskusji > Dominika i Mateusz - Dominika tak, ale nie ze względu na skojarzenia Mateusz neutralne > Adam - neutralne > Malgorzata - jak z Dominiką > Olaf - tak > Kamila - może być > Pawel i Jakub - tak, aczkolwiek Paweł tak sobie > Marek - neutralne > Marta - wolę Marynę, ale ogólnie lubię > Maciej - neutralne > Krzysztof - jak z Dominiką > Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Imiona do oceny 21.12.03, 13:23 Czesc ! No to terza ja : Patryk - chyba 12 lat temu bylo za bardzo popularne- terza czemu nie Jakub i Kacper - ladne imiona Hanna- w Niemczech teraz bardzo popularne,moja siostra ma tak na imie Michal i Wiktoria- za czesto nadawane ale ladne Anna- nie nie podoba mi sie Dominika i Mateusz- ladne Adam- nieeeee Malgorzata- no takie sobie Olaf- nie bardzo mi sie podoba Kamila- przecietne Pawel i Jakub- ladne Marek- nie Marta- ladnie Maciej- takie sobie Krzysztof- nieee Pozdrawiam Ola Odpowiedz Link Zgłoś
skay5 Re: Imiona do oceny 22.12.03, 08:07 Patryk-ok Jakub-przepiękne Hanna-e tam Michał-ponadczasowe Wiki-....też nie anna- bez komentaża- a jednak okropne! Dominika-piękne Mateusz-j.w. Olaf- może być Kamila-miłe Paweł- oki Marek- jak dla starszego pana Marta- nic nie warta Krzysztof- jak dla dziadka... Odpowiedz Link Zgłoś
badziul Re: Imiona do oceny 22.12.03, 13:54 pozdrawiam serdecznie a oto moje skromne zdanie: Patryk -zdecydowanie nie Jakub i Kacper - Kubuś może być, ale Kacper odpada Hanna -moja stttttttttraszna ciotka jest Hanna zniesmaczyła mi to imię na zawsze, ale z drugiej strony na moją drugą mamę mówią Hania (ma na imie Joanna) i jakoś mi to nie przeszkadza dziwne... Michal i Wiktoria -oba się mi przejadły Anna -imie mojej przyjaciółki dlatego uważam, je za śliczne, ale córki bym tak nie nazwała Dominika i Mateusz - oba mi sie podobają Adam - raczej nie Malgorzata - jw Olaf - oryginalne i ciekawe (o ile pasuje do nazwiska bo np. Olaf Pudełko ojoj) Kamila - jedna z moich ulubionych bohaterek była angielką i nazywała się Camille, mam więc sentyment do tego imienia i kto wie, może nadam je swojej córce Pawel i Jakub - tylko Kubuś Marek - swojskie Marta - oj nie.. Maciej - ostatnio to nawet mi się podoba Krzysztof - "skojarzenia to przeklaństwo", ale tutaj jestem bezlitosna wszystkie Krzyski bez wyjątku (na dzień dzisiejszy) były straszne a jeden nawet upiorny więc nie do kwadratu causki badziul Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Imiona do oceny 22.12.03, 13:57 Patryk > Jakub i Kacper - w porządku > Hanna - podoba mi się > Michal i Wiktoria - Michał OK, Wiktoria zupełnie nie OK > Anna - w porządku > Dominika i Mateusz - mogą być > Adam - j.w > Malgorzata j.w > Olaf - j.w > Kamila - nie specjalnie > Pawel i Jakub - Paweł może być > Marek - nie cierpię > Marta - mogę tylko napisać, że dobrze się nosi > Maciej - w porządku > Krzysztof - j.w Raczej zwyczajne te imiona, ale to chyba dobrze swiadczy o rodzicach Pozdr Cysia Odpowiedz Link Zgłoś
tesska Re: Imiona do oceny 22.12.03, 16:05 > Patryk - nie bardzo lubie > Jakub i Kacper - moga byc, ale popularne > Hanna - nie > Michal i Wiktoria - nie, Wiktoria blee > Anna - tak > Dominika i Mateusz - zadne nie podoba mi sie > Adam - TAK!! > Malgorzata- nie lubie > Olaf- tak > Kamila - nie za bardzo > Pawel- nie > Marek - nie > Marta -nie > Maciej - Macius, tak , tak!! > Krzysztof - moj tesc tak ma na imie, ale jakos nie przepadam za tym imieniem > Wyszlo na to, ze jestem strasznie wybredna...hehe ) No coz... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Imiona do oceny 23.12.03, 22:28 Abiela, fajny wątek. Ja także dopisuję swoją opinię. > > Patryk - bardzo mi się podoba!!! Mój synek ma tak na drugie. > Jakub i Kacper - obydwa imiona bardzo ładne i zestaw także > Hanna - ładne, ale ja nie nazwałabym tak córki > Michal i Wiktoria - obydwa ładne, Wiktoria troche mniej mi sie podoba > Anna - ładne - zawsze! > Dominika i Mateusz - obydwa ładne i jako zestaw także ! > Adam - nie mój gust > Malgorzata - takie normalne, niczego sobie > Olaf - fajne, bo rzadko spotykane > Kamila - to imię to akurat nie mój gust... > Pawel i Jakub - obydwa ładne > Marek - może być > Marta - takie sobie > Maciej - ładniutkie > Krzysztof - fajnie > Pa Madzia Odpowiedz Link Zgłoś