Gość: Pszczółka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.09, 09:47 Chciałabym się Was zapytać, co myślicie obecnie o imieniu Augustyn? (kilka forumowych wątków na ten temat zostało zarchiwizowanych i pochodzą sprzed lat) Zdrobnienia Gucio i Gutek szalenie mi się podobają, imię pasuje do naszego nazwiska ale zastanawiam się, czy nie brzmi lekko pretensjonalnie? Czy macie/znacie dzieci o tym imieniu? Jak one same a jak otoczenie reaguje na Guciów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Augustyn 15.07.09, 10:04 Podoba mi się. Rok temu w dalszej rodzinie urodził się chłopiec, który miał być Augustynem Józefem, ale rodzice przestraszyli się reakcji otoczenia i jest Kacprem. Spotkali się z rzeczywiście różnymi komentarzami, ale to była podkarpacka wioska, a tam nawet Franek czy Staś byłby skomentowany. (Dla ciotki i dziadków niedoszłego Gutka skrzywdzona imieniem jest córka mojego kuzyna - Zosia). Odpowiedz Link Zgłoś
czarna-dalia Re: Augustyn 15.07.09, 10:06 Z pewnością odpowie Ci Cicuta Mnie się to imię szalenie podoba. Zdrobnienia już mniej, ale skoro Ty je bardzo lubisz, to nie ma problemu, śmiało nadawaj! Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Augustyn 15.07.09, 11:34 Bardzo mi się podoba, jeszcze bardziej lubię Augusta. Odpowiedz Link Zgłoś
justii23 Re: Augustyn 15.07.09, 11:54 uwielbiam to imię znam jednego chlopca ma 5 lat - wiec nie wiele powie na temat czy lubi to imię dla niego jest naturalne otoczenie z poczatku zdziwione z uplywem czasu "oswoiło" sie z imieniem i teraz Gutek nie budzi niczyjego zdziwienia wrecz przeciwnie Odpowiedz Link Zgłoś
sniezna_noc Re: Augustyn 15.07.09, 13:43 Bardzo mi się to imię podobazdrobnienia Gucio i Gutek równieżi zareagowałabym na takie imię szerokim uśmiechem Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Augustyn 15.07.09, 22:28 Świetne imię, w żadnym razie nie pretensjonalne, uroczo retro. Popieram pomysł nadania go dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś