andaba 06.08.09, 20:37 Dzisiaj takim imieniem została ochrzczona dziewczynka. W Polsce, rodzice są Polakami (choć nie wykluczam, że mieszkają za granicą, nie wiem, czy w Polsce zarejestrowano by takie imię)? Jak się to w ogóle pisze? Minimay? Minnie May? W tytule napisałam fonetycznie, swoją drogą, ksiądz się mylił kilkakrotnie, a w kazaniu mówił "mała dziewczynka", zastanawiałam się dlaczego nie używa jej imienia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
donmari-2 Re: Minimej (Mninniemay)??? 06.08.09, 21:02 Moze trudno mu bylo poslugiwac sie tak zagranicznym imieniem. Podejrzewam ze pisze sie Minnie May. Niewykluczone, ze rodzice zaczerpneli inspiracje z "Ani z Zielonego Wzgorza"-tak miala na imie mlodsza siostra Diany Barry Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Minimej (Mninniemay)??? 06.08.09, 22:12 o kurcze ciekawe. nawet gdybym mieszkała za granicą, to nie nazwałabym tak Córki Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Minimej (Mninniemay)??? 06.08.09, 22:47 Andabo, BŁAGAM o zmianę sygnaturki! To nie jest prośba moderatora, więc na czarno, ale proszę, uszanuj to, że nie wszyscy chcą takie "cudeńka" oglądać! Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Minimej (Mninniemay)??? 07.08.09, 09:41 Cześć Aniu, dawno Cię nie widziałam Minnie May chyba? Ale jeśli oboje rodzice to Polacy, to stoi to w kompletnej sprzeczności z zasadami RJP. Może w urzędzie jest zarejestrowana inaczej, a ochrzcić rodzice kazali wymarzonymi imionami? Znam przypadek dziewczyny, która inaczej jest zarejestrowana, a inaczej ochrzczona, wprawdzie w jej przypadku chodzi tylko o zmianę kolejnosci imion, ale jednak - jest to możliwe. Mnie jeszcze dziwi, że ksiądz się zgodził. Minnie May - ktoś zna jakąś świętą o którymś z tych imion? Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Minimej (Mninniemay)??? 07.08.09, 17:43 mal_art napisał: Minnie May - ktoś zna jakąś świętą o > którymś z tych imion? Na drugie miała Weronika, dlatego na początku myślałam, że to pojedyncze imię, potem też wpadłam, że pewnie Minnie May. A jak by nie miała, to ten ksiądz liberalny jest. Swoja drogą, mój najstarszy syn nie ma patrona, a ksiądz słowa nie powiedział. Olianko, dlaczego ci się moja śliczna żmijka nie podoba? Taka jest słodka. Zwłaszcza jest słodka dlatego, że siedziała pół dnia pod kamieniem, na którym i przy którym bawiły się moje dzieci i żadnego nie ugryzła No ale dobra... Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Minimej (Mninniemay)??? 07.08.09, 18:06 Dziękuję! Uzasadnienie zaraz na priv! Odpowiedz Link Zgłoś